Top 15 30 45 60…

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Odpovědět
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Top 15 30 45 60…

Příspěvek od Myloš »

S ohledem na milou změnu – http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=3 ... 70#p227107" onclick="window.open(this.href);return false; – následující zamyšlení:
  • Vyžádání 15 příspěvků naráz (načtení stránky) je jistě menší zátěž na databázi
  • Stránka je kratší = přehlednější
  • Po překliknutí se dostanu na dalších 15
  • Změní se adresa: ?start=15
  • Když ručně poupravím url a odentruju třeba ?start=60, vidím Stránka 5 z 2 • 1 2 – pořád jde ještě o dnešní příspěvky. Zátěž na databázi rovnocenný s načtením libovolných 15 příspěvků.
  • Ovšem pátá strana ze dvou?
  • Když na to přijde, můžu napsat klidně i ?start=25900 a jsem teprve někde u konce, v květnu 2003:
    Stránka 1727 z 2 • 1 2
  • Rovněž tak početní nesmysl: dvacátápátátisícídevítistá stránka ze dvou?
Návrh:
  • Přidat odkaz „další strana“ (třeba symbolem »)
  • Nechat vypsáno, kolikátá je to strana, ale vypustit z kolika stran (ze dvou)
  • Podbarvené odkazy na další stránky mírně rotšířit, ale asi bych jich nedával víc jak 10 a výše uvedený symbol » za tyto odkazy.
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Re: Top 15 30 45 60…

Příspěvek od X »

Ty téma nad TOP 30 vznikají jistě nedopatřením, neošetřením konce. Koukám, že se taky snažíš všechno vyšťourat, jako já :lol: Pamatuji na tvé využití značky čáry k neviditelným (tajným) vzkazům v příspěvcích. Škoda že se TOP xx nepřesunul na svojí vlastní záložku (Fórum, Hledat, TOP xx, Podpora fóra), mě by to vyhovovalo více a délka by se nemusela omezovat.
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvek od Myloš »

Přesunout TOP na svoji záložku by mohlo řešit někdejší otázky s nadměrnou délkou a ukecaností (nebo naopak) jednotlivých řádků.

Pokud se neošetřeného konce týká, připadá mi hloupost ho ošetřovat – obzvlášť když ještě na páté stránce bývám u příspěvků z tohotéž dne.
karlos
Master Level 8
Master Level 8

Příspěvek od karlos »

na páté stránce bývám u příspěvků z tohotéž dne.
Proto mi přijde mnohem přehlednější a jednodušší klikat na první stránce na: Zobrazit nové příspěvky
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Ltb
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ltb »

Myloši,
předně díky za pozitivní ohlas na novou podobu TOP XX. Klobouk dolů před tvoji všímavostí :D Stránka 100 z 2 je opravdu hloupost. S tímto se obrátím přímo na tvůrce MODu. MOD je stále ještě ve vývoji (byť už se nejedná o beta verzi) a tak by oprava nemusela trvat moc dlouho. Myslím si, že by parametr pro předání počáteční stránky (start=15) měl být řešen jinak - i s tímto se na auotra modu obrátím.
Myloš píše: [*]Podbarvené odkazy na další stránky mírně rotšířit, ale asi bych jich nedával víc jak 10 a výše uvedený symbol » za tyto odkazy.[/list]
Tohle jsem moc nepochopil, tak prosím ještě trochu vysvětlit ;-) Děkuji.
karlos píše:Proto mi přijde mnohem přehlednější a jednodušší klikat na první stránce na: Zobrazit nové příspěvky
Díky karlosi, snad jen připojím informaci, že mnoho phpbb 3.0 fór žádné top xx nemá a rozhodně by to neměl být jediný nástroj, kterým prohlížíme nová témata.
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvek od Myloš »

Podbarvenými odkazy mám na mysli klikací obdélníčky s jedničkou a svojkou, pomocí kterých se překlikává z TOP 1–15 na 16–30 a zpět.
Moje úvaha směřovala k tomu, že by tam byly odkazy nejen na dvě, ale dejmetomu na 10 stránek; pro případné zvědavce by pak následoval jen odkaz „přejdi na ještě stránku“, vyjádřená nějakým obecně pochopitelným symbolem.
Tholus
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvek od Tholus »

Je lepší 5 z 2 než tam nemít výpis stran a jen odkaz na další stránku... Nejlepší by bylo zadávat číslo. :smile:
Odpovědět

Zpět na „PC-HELP - připomínky k fóru“