Po odpojení ze sítě se notebook vypne

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

devil.
Level 2
Level 2

Po odpojení ze sítě se notebook vypne

Příspěvek od devil. »

Zdravím,

vím, že už se to částečně řešilo, ale mám pocit, že můj problém může být v něčem jiném, než ve vadné baterii. Ale třeba ne. Mám Dell Latitude 7400, asi před rokem jsem kupoval novou baterii, vše fungovalo bez problémů, až včera jsem po plném nabití baterie NB vypl ze sítě a on se okamžitě vypnul, jako kdyby baterie nebyla. Přikládám battery log, nevím, jestli k něčemu bude. V každém případě, ukazuje nikoliv, že baterie není připojena nebo že je vybitá, ale že je plně nabitá.

Dík
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
zik9
Level 4
Level 4

Re: Po odpojení ze sítě se notebook vypne

Příspěvek od zik9 »

V logu máš odpověď. I když ti Windows hlásí nabití na 100 %, těch tvých 100 % představuje fyzickou kapacitu pouhých 12 574 mWh. Dell Latitude 7400 se z výroby běžně dodával s bateriemi o kapacitě 42 000 mWh (42 Wh) nebo 60 000 mWh (60 Wh). Z toho jasně plyne, že tvoje "rok stará" baterie má aktuálně už jen zhruba 20–30 % své původní kapacity. Takže o dost méně, než by měla mít. Když se podíváš do logu, uvidíš, jak strašně ta kapacita lítá, když už se notebook udrží zapnutý. Odpoledne ukazuje 100 % a ani ne za 40 minut sletí na 63 % a za další necelou hodinu už je na 12 %.
Baterie sice hlásí 100 %, ale to je 100 % jejího aktuálního, těžce zdevastovaného stavu. Ve chvíli, kdy odpojíš napájení ze sítě a baterie má sama utáhnout zátěž celého notebooku, vnitřní napětí na odrovnaných článcích okamžitě spadne pod kritickou mez. Notebook se v tu chvíli chová, jako bys z něj tu baterku vyrval, a natvrdo se vypne. Jestli jsi před rokem kupoval nějakou levnou neoriginální baterku, tak tě prostě po roce opustila – naprostá klasika. Softwarový problém v tom nehledej, budeš muset znovu do obchodu. Pokud chceš, aby ti to vydrželo déle než rok, kup originál.
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 5800X // GIGABYTE AMD Radeon RX 9060 XT GAMING OC 16GB // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3600Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Western Digital Gold Enterprise Class 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Po odpojení ze sítě se notebook vypne

Příspěvek od petr22 »

Reklamuj ten sunt akumulator pro ztratu funkcnosti, je v zaruce.

Pak kup Avacom.
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HP ProBook 455 g6 zapne se a pak vypne
    od p3v4x » » v Problémy s hardwarem
    7 Odpovědi
    4752 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Martab
  • Výběr 2x SSD 2TB pro notebook:
    od atari » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC