Dobrý den,
zničeho nic mi PC spadne do black screen - aby PC začal fanguvat musím udělat tvrdý reset PC.
Zkoušel jsem všechny možné zátěžové testy a OK, změny v DOCP profilu RAM (vyp, zap.), aktualizace windows, bios, grafická karta (zkoušena i čistá nová instalace).
Kontrola teplot - všechno OK. Zkusil jsem asi vše možné co jsem našel na internetu.
Padá pouze při hrách (i v menu), ve windows nepadá.
Prosím o pomoc děkuji.
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus TUF Gaming B650E-WIFI, CPU: AMD Ryzen 5 9600X, Grafická karta: XFX Mercury AMD Radeon RX 9070XT 16GB Gaming Edition, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30, Disk: WD Blue SN580 2TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MAG A850GL PCIE5
Black screen
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
vojak3
- Level 4

Black screen
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus TUF Gaming B650E-WIFI, CPU: AMD Ryzen 5 9600X, Grafická karta: XFX Mercury AMD Radeon RX 9070XT 16GB Gaming Edition, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30, Disk: WD Blue SN580 2TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MAG A850GL PCIE5
-
Roman Tyčka
- Level 1

Re: Black screen
Může to být diskem (WD Blue SN580), jeden z majitelů psal v recenzi, že "tento disk (i některé jiné od WD) mají problém s Windows 11 ve verzi 24H2 (pády OS)". Řešením je ruční úprava registru a zákaz funkce HMB. Pokud byste chtěl tyto věci řešit, zde je postup (registr před úpravou zálohujte):
Přejděte na klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorPort
Pokud neexistuje, vytvořte nový 32bitový DWORD (REG_DWORD) s názvem "HmbAllocationPolicy". Nastavte jeho hodnotu (hex nebo dec): 2 = HMB omezeno na ~64 MB. Když to nepomůže, zadejte 0 = HMB vypnuto (nejbezpečnější). Restartujte PC. Při 0 bude mírný pokles výkonu na DRAM‑less NVMe. Pokud problém nezmizí, vraťte změnu nebo se vraťte na Windows 23H2 a počkejte na oficiální záplatu. Oprava bude asi zveřejněna i na webu výrobce disku.
Přejděte na klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorPort
Pokud neexistuje, vytvořte nový 32bitový DWORD (REG_DWORD) s názvem "HmbAllocationPolicy". Nastavte jeho hodnotu (hex nebo dec): 2 = HMB omezeno na ~64 MB. Když to nepomůže, zadejte 0 = HMB vypnuto (nejbezpečnější). Restartujte PC. Při 0 bude mírný pokles výkonu na DRAM‑less NVMe. Pokud problém nezmizí, vraťte změnu nebo se vraťte na Windows 23H2 a počkejte na oficiální záplatu. Oprava bude asi zveřejněna i na webu výrobce disku.
-
Zivan
- Level 5.5

Re: Black screen
Ta uprava registru byla jen docasna oprava a WD uz vydalo opravny firmware, ne? Ja bych tedy udelal update firmwaru SSD, pokud tam neni aktualni verze.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W