Zdravím,
Pokud začnu hrát třeba bf3 tak po chvíli se začne hra sekat nebo lágovat ale ping je v pohodě. I teď jak pišu tady tak vidím že kurzor nejede tak jak by měl. Větráky jsou v pohodě. Chladící pasta tam je taky nově. Když sáhnu na základní desku tak se tam nedá udržet ruka a to samé i na grafické kartě!
Mohl by mi někdo prosím poradit čím to může být?
Sestava: mb.: M2N sli, graf.: nvidia GT440, ram4gb
Předem díky
Ahoj, chladič na procesoru je dobře uchycený (pasty by taky nemělo být moc), ventilátor se točí a jaký máš airflow ve skříni? Mělo by to vypadat jako na obrázku v příloze.
Stáhni si HWMonitor a nahrej sem screen s teplotami v zátěži.
Možná nebude od věci sem hodit i Log z CrystaldiskInfo
Přílohy
PC:Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl MP: Samsung Galaxy S7 Edge
Pokud jsou ty teploty v zátěži, tak naprosto v pohodě :) Akorát větráky ti teda frčí, já je nemám ani na polovině tvé rychlosti.
TMPIN2 by měla být myslím teplota severního můstku, ale myslím si, že to ukazuje blbě.
A co ten airflow, máš vepředu a vzadu ventilátor?
Zkus otestovat disk pomocí CrystalDiskInfo a nahrej sem screen.
PC:Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl MP: Samsung Galaxy S7 Edge
Ten disk rozhodně není OK. Teplota je poměrně vysoká, kor pokud je v klidu a parametr C7 nevypadá dobře.
Přidal bych ventilátor dopředu skříně, aby nasál nějaký chladný vzduch a ochladil HDD a raději bych udělal zálohu HDD a zvážil jeho výměnu
Co znamená parametr C7?
Takže to spomalení ve hře(v zátěži) může mít za následek hardisk? Asi dva týdny zpět jsem přeinstaloval win na 64bit verzi a pár dní zpět mi to vůbec nedělalo.
C7 - Počet chyb v kontrolním součtu UltraDMA = Počet chyb kontrolního součtu na sběrnici (tj. chyby při přenosu spojovacím kabelem k základní desce). Může to být i kabelem, ale myslím si, že by to mohlo mít vliv na plynulost PC.
Určitě bych ten kabel ověřil a pokud nechceš dávat nový ventilátor, tak ten shora bych dal dopředu.
Po chvíli hrani se mi to totálně seklo a samo restartovalo kde problikla modrá obrazovka s textem který jsem nestihnul ani přečíst a před načítaním do winu mi to vyhodilo "Disk boot failure, insert system disk and press enter"
Jako první mám nastavené HDD a druhe Cd. Momentálně to je zase v pořádku a vše se spustí jak má ale jak ho zatížím tak má problém. Nevím už čím to je asi to ...
Řeším problém s přehříváním pc, zjistil jsem zanesené lopatky u větráku a u cpu otočený jeden větrák tudíž šly proti sobě větry, to teď prave řeším a myslim, že by to mohlo trochu pomoct, ale mám ještě druhý problém. Zjistil jsem, že...
Poslední příspěvek
Ja se Vám moc omlouvám, našel jsem chybu montáže, na procesoru byl jeden ze dvou větráků proti airflow. To jsem nemontoval já.. Po otočení větráku+doladeni pwm vše ok.
Mám skoro 3 roky starý laptop Ideapad 3 14ALC6:
Processor AMD Ryzen 7 5700U with Radeon Graphics 1.80 GHz
Installed RAM 8.00 GB (5.85 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Poslední rok se začal zpomalovat a...
Poslední příspěvek
Ještě k té RAM. Část z 8GB si bere interní grafika, systém Windows si zabere pro otevřené procesy. Takže je to OK.
8 je zkrátka na hraně.
- - -
Ještě něco pro odlehčení. Win+i otevře nastavení, Aplikace Spuštěné po startu ...možná obsahují zbytečné...