R5 3600 OC dotaz

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cadworker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 286
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod cadworker » 22 úno 2020 20:20

x verze jsou vlastně binované kusy;)



Reklama
Uživatelský avatar
Skeleton
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 730
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kutná Hora
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod Skeleton » 22 úno 2020 21:02

Mám verzi bez X. Nic nepadá, žádná BSOD prostě vše jede stabilně. Koukal jsem na youtube, kde někteří šli až na 1.2V. Přikládám screen ze cinebench r15 a ryzen master. Není tedy na škodu, když mám napětí na manual a to se nemění ani v idle?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
► Zobrazit spoiler

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 722
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod casperdeluxe » 23 úno 2020 14:22

Já zatím jedu na boxu. 1,15V 4,1GHz. Teplota cinebench R20 80C. Score je 3622b... Zkoušel jsem to vyhnat výš ještě, ale moc se mi to nechtělo trápit ten box. Dostal jsem se na 4,25GHz při 1,275V. Ale teplota už byla 91C... Mám taky R5 3600
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 536
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod amirinda » 23 úno 2020 16:16

Já teda nevím, v Ryzen master vidím 4,4GHz, ale R15 ti ukazuje 3,6GHz.
Mě R15 ukazuje normálně co mám nastavené, čili 4,15GHz.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 722
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod casperdeluxe » 23 úno 2020 19:23

Je to nějaký pošahaný. Já mám třeba nastavený 4,1GHz a v Cinebench R20 v testu na sigle core mi test ukáže správně 4,1GHz, ale ryzen master mi skáče mezi 2,9-3,7GHz. Nicméně bodově by to sedělo na těch 4,1
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Uživatelský avatar
Skeleton
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 730
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kutná Hora
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod Skeleton » 24 úno 2020 08:19

4.4GHz ukazuje i CPU-Z a když dám vše do defaultu tzn takty a napětí, tak se výsledky v Cinebenchi znatelně mění. Maj to hoši nějaký rozbitý :D
► Zobrazit spoiler

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 536
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod amirinda » 24 úno 2020 08:55

No mě ten C.R15 ukazuje takty dobře.
2020-02-24_084738b.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

cadworker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 286
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod cadworker » 24 úno 2020 19:51

Mě psal R20 na i5 4690k základní takt i když byl přetočený.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 722
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod casperdeluxe » 24 úno 2020 22:26

Dneska haluz... Měl jsem nastavený offset +0,05V, Takt 4,1GHz. Teplota cinebench R20 80C. Včera jsem hrál CSko a měl jsem do 70C. Dneska hraju zas CSko a vypl se mi kompl z důvodu přehřátí. Tak jsem to narychlo nahodil, vlezl do BIOSu, hodil default abych se stihl napojit zpět. Teplota v BIOSu 68C, ve hře od 78 do 89C. Tak jsem to dal na manual na 1,1V a 4,0GHz. Teplota v BIOSu 54C, teplota v CSku nevylezla přes 67,5C Nechápu, že den předtím všechno na klid a dneska toto....
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2617
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod peta501 » 25 úno 2020 10:52

Ja hlavne moc nechapu, ze po ty dobe to amd porad neni schopno opravit :huh: tak aby to vykazovalo normalni napeti a teploty a ne aby to skakalo jak se tomu zrovna zachce
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 13539
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod Michael850 » 25 úno 2020 11:34

Ale vždyť z jejich strany nic k opravě není.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46889
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 OC dotaz

Příspěvekod petr22 » 25 úno 2020 11:48

Opravit co ? Vsak AMD to jedine ukazuje spravne, ostatni by si meli opravit appky :-)

Ty "skoky" se totiz skutecne deji a je to normalni.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jakou MB+RAM k Zen 5 3600
    od FrozzCZE » 23 lis 2020 06:30 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    365
    od xbs
    24 lis 2020 08:05
  • Ryzen 5 3600
    od Krzemuk » 16 kvě 2020 17:15 » v Problémy s hardwarem
    6
    653
    od petr22
    17 kvě 2020 10:28
  • Ryzen 5 3600 16 GB RAM
    od mkolar » 06 dub 2021 13:58 » v P: Hardware
    1
    249
    od casperdeluxe
    06 dub 2021 14:26
  • Chladič Ryzen 5 3600
    od amirinda » 27 lis 2020 10:45 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    28
    684
    od amirinda
    27 lis 2020 16:47
  • ryzen 3500x VS 3600
    od Ceres » 01 lis 2020 16:26 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    835
    od Eldenroot
    01 lis 2020 18:13

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti