Změní se pouze Základní rychlost :/ Vyřešeno

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2610
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod flowem » 24 lis 2019 01:07

https://www.msi.com/Motherboard/support/A320M-PRO-E

Flashni si tu nejnovější, asi bych tam dal 7A36vH2, s těma Beta BIOSy nemám zkušenosti...
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Reklama
Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 187
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 01:25

BIOS je nainstalovanej, problém je furt stejnej.
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI TOMAHAWK B450 MAX,PSU: EVGA 650 GQ

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2610
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod flowem » 24 lis 2019 01:32

Když píšeš, že jsi to měl na 3.50GHz, tak tam máš asi něco špatně. Dej to do továrního nastavení a změň pouze CPU Ratio. Napětí zkus nechat na Auto.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 9 vteřinách:
A na tu frekvenci koukej v CPU-Z, HWMonitor nebo HWinfo.

Když necháš napětí na Auto, bude se to v nízké zátěži podtaktovávat, když nastavíš fixní napětí, frekvence by měla být pořád stejná.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 187
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 01:38

Změnil jse to vše na Default, Ratio jsem nastavil na 35.00 a změnila se jen základní rychlost, jinak to jede furt na 3.08GHz místo 3.50GHz
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI TOMAHAWK B450 MAX,PSU: EVGA 650 GQ

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4800
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod gogo1963 » 24 lis 2019 07:28

na 320 oficiálně taktovat nejde, pokud tam i MSI něco zbastlil, je to bez záruky a o stabilitě se si mluvit nedá ... že se ti něco povedlo nastavit neznamená, že to i pojede, resp. pojede stabilně ... a pokud odpálíš procesor, desku, nemáš záruku ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 187
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 08:02

Tak já si to ještě vyzkouším. A pokud to nepůjde, tak jdu do AMD Ryzen 7 2700X. Myslíte že to SilentiumPC NAVIS Pro 120 uchladí?
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI TOMAHAWK B450 MAX,PSU: EVGA 650 GQ

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod xbs » 24 lis 2019 10:13

spíš si zajdi pro novou desku, dávat na ní 2700X nejni rozumný, navíc třístovkovej čipset nedokáže využít výhod X verzí druhej generace (hlavně automatickýho přetaktování)...

Nitram1980CZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 235
Registrován: září 17
Bydliště: Praha 4
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Nitram1980CZ » 25 lis 2019 02:36

Do téhle desky bych doporučil spíš max. R5 2600 výší už asi nemají cenu je to přeci jenom ta nejnižší třída desek A320 i když tady testoval i R7 3900x http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/z ... o-amd.html

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 187
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 25 lis 2019 16:18

2700X tam pasuje a nepotřebuju nějak využívat těch služeb, ale chci to mít na nějakou tu dobu když už aji s tím že bych si koupil nějakou novou desku, mimochodem jsem to už úspěšně nataktoval na 4GHz
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI TOMAHAWK B450 MAX,PSU: EVGA 650 GQ


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Když zapnu VPN, jaké nastavení se změní ve Windows?
    od Minapark » 15 dub 2021 19:49 » v Vše ostatní (sw)
    7
    469
    od Minapark
    18 dub 2021 18:30
  • Po běžné aktualizaci se sám od sebe změní boot v biosu
    od mihooo3 » 22 říj 2020 12:19 » v Windows 10, 8, 7..
    9
    795
    od mihooo3
    26 říj 2020 15:21
  • Rychlost pamětí
    od Damien_Michail_W » 30 črc 2020 14:57 » v Taktování a další úpravy PC
    1
    536
    od petr22
    30 črc 2020 15:03
  • Rychlost internetu
    od FruFru55 » 04 pro 2020 12:00 » v Internet a internetové prohlížeče
    18
    1617
    od ITCrowd
    11 pro 2020 20:56
  • Výpadky připojení, pouze můj PC
    od popcorn » 18 zář 2020 20:54 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    394
    od ITCrowd
    18 zář 2020 22:44

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů