Instalační připravenost Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

xinnnb
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: duben 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Instalační připravenost

Příspěvekod xinnnb » 28 dub 2021 11:15

Zdravím,

když po mně někdo chce tohle:

ePRO HTTPS (služba zajišťuje automatické hlášení SPMT a chyb MFP na server KM, verze light pouze počítadla)
nutné povolit port na firewallu HTTPs 443 na server https://wd01.remote-care.eu
v případě použití proxy server sdělit technikovi
monitorované stroje musí být připojeny do sítě zákazníka

co mám udělat?
Jedná se o novou multifunkční tiskárnu a tohle přišlo v dokumentu "instalační připravenost" a chtějí abychom to odsouhlasili před samotnou instalací tiskárny.

Předem moc děkuji.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47274
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Instalační připravenost

Příspěvekod petr22 » 28 dub 2021 11:22

Dat to firemnimu IT, ktere je za to odpovedne.

Jde o to, ze ty stroje jsou vzdalene monitorovane a musi mit pristup k internetu.

Konkretni server i port je v pozadavku specifikovan.

xinnnb
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: duben 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Instalační připravenost

Příspěvekod xinnnb » 28 dub 2021 11:32

Firemního IT nemáme.
Ten přístup jim povolím někde v nastavení routeru (TP-LINK)?
Naposledy upravil(a) xinnnb dne 28 dub 2021 12:33, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8742
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Instalační připravenost

Příspěvekod mmmartin » 28 dub 2021 12:33

Malá technická: necituj předchozí příspěvek.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21108
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Instalační připravenost

Příspěvekod ITCrowd » 28 dub 2021 13:00

xinnnb píše:Firemního IT nemáme.
Ten přístup jim povolím někde v nastavení routeru (TP-LINK)?

V tom případě si zaplaťte síťaře. A počítej s tím, že ten tplink to možná neumí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47274
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Instalační připravenost

Příspěvekod petr22 » 28 dub 2021 13:02

Pokud neni nic nastaveno na routeru - tzn ve firme neni nikdo, kdo to nastavit umi a vi co dela - je mozne,
ze tiskarna bude sama od sebe komunikovat po zapojeni do site.

Resil bych to az kdyz nebude monitoring fungovat.

Nastaveni tiskarny pro monitoring predpokladam nekdo provede.

Desi me ale predstava, ze ve firme existuje pravni zodpovednost za neco co soucasne
nikdo neumi spravovat. Management da v pripade prusvihu ruce pryc.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21108
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Instalační připravenost

Příspěvekod ITCrowd » 28 dub 2021 13:12

xinnnb píše:Jedná se o novou multifunkční tiskárnu a tohle přišlo v dokumentu "instalační připravenost" a chtějí abychom to odsouhlasili před samotnou instalací tiskárny.

Takže pokud udělají, co jim radíš poruší podmínky. To, pokud by se jim instalace povedla. V opačném případě k instalaci nedojde.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47274
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Instalační připravenost

Příspěvekod petr22 » 28 dub 2021 13:23

V te firme evidentne neni nikdo, kdo umi konfigurovat sitove prvky.

Jsme v situaci, kdy clovek z firemniho prostredi s pristupem k nastaveni sitovych prvku se pta
na diskuznim foru (!) co ma delat. Jak to, ze clovek co tomu nerozumi, ma opravneni konfigurovat router ?

Z toho neni jina cesta nez to bud zkusit, nebo sehnat nekoho, kdo proveri nastaveni a pripadne ho provede.

xinnnb
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: duben 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Instalační připravenost

Příspěvekod xinnnb » 28 dub 2021 13:25

Myslel jsem, že to je jednodušší. Někoho seženeme.
Děkuji.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47274
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Instalační připravenost  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 28 dub 2021 13:28

Hlavne nekoho, kdo da pisemne, ze je to nastavene spravne.

Jde o tu jistotu, ze je to OK. Zadny punk jako ze to nastavi nahodny kolemjdouci
nebo podle videa na Youtube.

Ono to je jednoduche pro toho kdo vi, co dela a hlavne proc to dela.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kam se ukládají instalační soubory programů ve win10?
    od bluenite » 12 led 2021 00:34 » v Windows 10, 8, 7..
    8
    466
    od bluenite
    15 led 2021 19:17
  • Problém s bootováním windows z instalační flashky
    od Zakk » 04 srp 2020 16:56 » v Problémy s hardwarem
    9
    692
    od ITCrowd
    05 srp 2020 13:10

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů