Prepojenie RJ11/RJ45

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

28_nitro_28
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: prosinec 15
Bydliště: Dolná Lehota
Pohlaví: Muž

Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod 28_nitro_28 » 30 led 2021 14:39

Dobrý deň, mám už nejakú dobu Router TP-link Archer 1500 a a chcel by som ho vymeniť za ZTE II od telekomu, lenže tu nastáva ten problém, že je pripojený cez RJ11 konektor z telefonej siete.
Chcel by som sa opýtať či sa dá kúpiť redukcia, prípadne či bude dobrá voľba kábel, lebo ten som našiel, avšak zaujíma ma či to bude fungovať aby som ho zbytočne nekupoval.

Ďakujem za info

Reklama
dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4773
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod dvorakj » 30 led 2021 15:36

problem to neni, je to dsl pripojka.
je to neco jineho
Obrázek

28_nitro_28
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: prosinec 15
Bydliště: Dolná Lehota
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod 28_nitro_28 » 30 led 2021 16:26

Takže cez ten kábel to bude fungovať? Alebo zapojiť Arch1500 cez ZTE II? a ako to správne poprípade nakonfigurovať aby som to mohol používať aj so správou Wifi? jedná sa mi hlavne o 5G sieť (pre Note20 ultra) a sem tam mám naraz pripojených viacero užívateľov, tak nech stíha aj viacero ľudí. ďakujem za info

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4773
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod dvorakj » 30 led 2021 19:45

ty, musis si trochu ujasnit pojmy.
wifi s tim nema co delat, pokud budes mit AP, co umi 5GHz, tak je jedno, co bude davat provider.
Jake mas pripojeni? typ. To najdes ve smlouve
ten zte II ti nekdo vnutil? je to celkem odpad.
ve stavajici situaci musis dat ten tplink za ten zte. koupil si (mas)neco jineho, nez si chtel.

28_nitro_28
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: prosinec 15
Bydliště: Dolná Lehota
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod 28_nitro_28 » 30 led 2021 22:32

Sieť je VDSL, ZTE II je odpad, áno to viem ale ten rozdáva telekom. Ja som si kúp pár mesiacov dozadu práve spomínaný TP-link Arch 1500, ale nevedel som ako to zapojiťaby to fungovalo ako malo :-) takže kéď už viem, že chcem ostať pri TP routri tak mám iba múpiť kábel s koncovkou RJ11 a na opačnej strane RJ45, zapojiť a bude to ok?

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4773
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod dvorakj » 30 led 2021 22:48

ne.
mel si koupit dsl modem/router.
ted uz ti zbyva jen zapojit TP Link jako switch za zte kabelem rj45 (propojit je navzajem, do LAN portu, NE WAN). navod tu nekde najdes, "router jako switch"

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1821
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod Zivan » 31 led 2021 09:16

28_nitro_28:
Představ si to třeba tak, že data přes RJ11 jsou v jiném formátu, než data přes RJ45. I kdybys koupil redukci, tak jim ten Tplink nebude rozumět a internet nebude fungovat. Ten překlad z jednoho formátu do druhého dělá právě ten VDSL modem ZTE.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 2TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10103
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod zeus » 31 led 2021 11:12

TP-link Arch 1500, ale nevedel som ako to zapojiťaby to fungovalo ako malo :-)

ZTE wifi off, tplink jako AP, navod ma ITCrowd v podpisu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4773
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod dvorakj » 31 led 2021 12:50

nebo kup dobry vdsl modem/router, to by bylo asi nej. problem totiz je, ze zte ma jen 100Mbit porty. a davat ten tplink jako hlavni router a zte mit jako branu, taky neni uplne stastne reseni.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21113
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod ITCrowd » 01 úno 2021 10:49

Ještě je možnost - pokud to ten ZTE umí - přepnout ho do režimu "bridge". V tom případě bude fungovat jako modem a o routování se bude starat ten tplink.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

28_nitro_28
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: prosinec 15
Bydliště: Dolná Lehota
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod 28_nitro_28 » 01 úno 2021 15:01

Idem sa skúsiť pozrieť naň, či má tú možnosť, ďakujem za info

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 23 minutách 34 vteřinách:
V manuáli je písané:

Zariadenie podporuje routingové a bridge WAN pripojenia.


Čiže môžem to tak prepojiť? Ak áno nájdem niekde postup? Nerád by som prišiel aj o stávajúce pripojenie :-)

Ďakujem pekne za info ;-)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21113
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Prepojenie RJ11/RJ45

Příspěvekod ITCrowd » 01 úno 2021 20:35

Najdi si to v manuálu.
Doporučit můžu to, aby sis zazálohoval nastavení ZTE (pokud to umí). Pak když se něco nepovede, dáš tovární reset a nahraješ nastavení zpátky.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RJ45 splitter
    od Heggy98 » 13 lis 2020 18:36 » v Vše ostatní (hw)
    2
    371
    od Zivan
    13 lis 2020 19:10
  • Prepojenie s PC logitech Z906
    od 28_nitro_28 » 07 lis 2020 02:21 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    11
    1032
    od Fox_25
    08 lis 2020 04:56
  • Zapojení RJ45 do televize
    od vojak3 » 19 úno 2021 19:40 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    17
    952
    od gogo1963
    20 úno 2021 17:46
  • Vliv RJ45 propojky na rychlost? Ano/ne
    od Karrex » 10 črc 2020 19:37 » v Sítě - hardware
    5
    699
    od petr22
    11 črc 2020 07:19

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů