Kondenzátor na GPU?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Bossik13CZ
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod Bossik13CZ » 09 kvě 2021 17:07

Zdravím měl bych dotaz, na grafické kartě msi geforce gtx 1060 6gb mi upadl nejspíše kondenzátor s označením eaw28 270 16v při přenášení, můžu grafiku dál používat? případně k čemu slouží?

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47275
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod petr22 » 09 kvě 2021 17:45

Sam od sebe upadl pripajeny kondenzator ? To neni uplne obvykle, navic byl predpokladam pod chladicem.

Pripajet ho zpet je otazkou nekolika minut pokud nedoslo k poskozeni vodivych cest.

Urcite bych kartu nezapinal bez nej - k cemu presne slouzi bez el. schematu nelze rict, navic jsi
neprozradil ktery z mnoha kondezatoru na karte to presne je.

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1198
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod rhsCZ » 10 kvě 2021 07:00

Já si myslím, že upadly nožičky od kondenzátoru(nožičky budou furt připájené), pokud se jedná o smd kondenzátor(nejspíš ano na GPU jsou často vidět jen smd kondenzátory).To je spíš na výměnu za stejný/podobný.


„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscze.cf
https://github.com/rhsCZ

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47275
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod petr22 » 10 kvě 2021 07:01

Chtelo by to vyfotit misto, odkud upadl.

RayCodeCSC
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod RayCodeCSC » 10 kvě 2021 12:31

Z wiki: (https://sk.wikipedia.org/wiki/Kondenz%C ... rotechnika))
"Kondenzátor je elektronická súčiastka, ktorej prevažujúca vlastnosť je jej elektrická kapacita.

V zásade vždy ide o dve elektródy s vloženým dielektrikom, ale v závislosti od detailov konštrukcie kondenzátora sa za rôznych podmienok prejavujú ich nežiaduce (parazitné) vlastnosti (napr. sériový odpor, zvod, indukčnosť, teplotné závislosti, zmeny vlastností v čase, nelinearita kapacity (závislosť od napätia) atď.). Kvôli tomuto sa vyrába množstvo rôznych typov kondenzátorov a je potrebné vždy vybrať vhodný typ podľa typu aplikácie (samozrejme s prihliadnutím aj na cenu a rozmery)."

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47275
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod petr22 » 10 kvě 2021 12:43

Predpokladam ze tazatele zajima k cemu slozi ten konkretni upadly kondenzator,
tzn co se stane kdyz se pokusi kartu zapnout bez nej.

Bossik13CZ
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod Bossik13CZ » 11 kvě 2021 00:03

petr22 píše:Predpokladam ze tazatele zajima k cemu slozi ten konkretni upadly kondenzator,
tzn co se stane kdyz se pokusi kartu zapnout bez nej.

tak tak, přesně to jsem chtěl vědět
nakonec jsem přišel na to že to fungovalo vše OK aleeee nefungoval jediný výstup hdmi ani jiné

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2004
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod Fox_25 » 11 kvě 2021 00:40

Takže vše funguje jak má až na všechny výstupy?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47275
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod petr22 » 11 kvě 2021 06:19

Proc se vubec ptas na foru, co mas delat !?

Ja reknu NEZAPINAT a stejne to zkusis ZAPNOUT.

Puvodne to byla jednoducha oprava na par minut, ted muze byt po karte, nova stoji 20 tisic.

Bossik13CZ
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Kondenzátor na GPU?

Příspěvekod Bossik13CZ » 11 kvě 2021 23:51

Tak tedy všem děkuji za odpovědi, kartu jsem pak dal do servisu dnes už opravena, oprava stála 400kč a prej se nejednalo o nic vážného, pouze to byl prej nějaký filtrační píčinec na nějaké ty porty prej jsem měl štěstí no.


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti