Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
LuraCZ
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: duben 20
Pohlaví: Žena

Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod LuraCZ » 10 dub 2021 13:40

Ahoj, mám bedýnky Mackie CR3 ( https://kytary.cz/mackie-cr3/HN152861/ ) a děje se mi to, že mi střídavě "vypadávají
" jednotlivé bedýnky. Občas nehraje levá, občas pravá a občas zase jedna hraje tišeji než druhá. Problém trvá už docela dlouho, ale až teď jsem se ho rozhodla nějak vyřešit, doteď jsem ho provizorně řešila. Co jsem zjistila, tak problém tkví v "powered speaker position select". Vždy když s páčkou hnu do všelijakých stran, tak bedny zní, jako když se ladí rádio nebo chvíli hraje levá, chvíli pravá, chvíli žádná, pak nějaká tišeji, až najdu správnou pozici, kde hrají obě. To zpravidla ale stejně dlouho nevydrží. Aby to vydrželo déle, zafixovavám to tou věcí, kterou můžete vidět na obrázku (nějaká krytka proti propuštění vody u Sony Xperia Z1 compact).
Prosím o nějaké tipy, jak by se dalo bedýnky opravit.. :-D

IMG_20210410_132555.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Henor
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: červen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod Henor » 10 dub 2021 14:50

Ahoj. Ten přepínač slouží k nastavení sterea, aby bedýnky "věděly", na které straně je bedýnka s napájením (kvůli stereo kanálům). Ten přepínač je již vychozený a bude třeba jej vyměnit. Není to nic složitého, ale bez zásahu někoho zkušeného s páječkou se to neobejde. Počítejte s tím, že brzy už nepomůže ani podepírání krytkou.

Uživatelský avatar
Honzis
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1034
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod Honzis » 10 dub 2021 15:56

A jak jsou ty repraky stary, nejsou treba jeste v zaruce? Stoji pres 3K, tak by neco mely vydrzet, ja denne pouzivam levny repraky od Genius pres 10 let a porad dobre funguji.
AMD Ryzen 5 3600, ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO, Sapphire Radeon NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6, HyperX Predator 16GB DDR4 3333mhz, Be quiet! Dark Rock Slim, Transcend MTE220S, M.2 - 512GB, SilentiumPC Armis AR7 TG RGB, HDD WD Blue 1TB

Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1963
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod Fox_25 » 10 dub 2021 16:25

Dočasně pomůže když se do přepínače stříkne trochu isoprophyl alkoholu a několikrát přepne, příp. pokud se přepínač nevyužívá, vyřadil bych ho z provozu úplně. Ale opět to vyžaduje někoho kdo o tom má nějaké znalosti a vlastní pájku, měřák se šlusmetrem a kousek vhodného drátu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20967
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod ITCrowd » 10 dub 2021 16:52

Na to existuje kontox, nebo kontaktol, ale je to poslední pokus před výměnou.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
LuraCZ
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: duben 20
Pohlaví: Žena

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod LuraCZ » 10 dub 2021 21:42

Zajímavé je, že se vychodil i bez toho, abych s ním hýbala, snad od prvního zapojení jsem s ním nikdy nehnula..
V záruce už nejsou, kupovala jsem je v prosinci 2017.
Takže sama to asi opravit nezvládnu a nikoho známého, který by se v technice vyznal víc než standardně nebo kdo by uměl s pájkou v okolí nemám. Takže asi budu muset zkusit ten kontox nebo kontaktol. Mohli byste mi prosím nějaký doporučit, se kterým máte třeba vy dobrou zkušenost?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20967
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod ITCrowd » 10 dub 2021 22:04

Zkus to u muzikantů. Minimálně znají dost lidí, co se opravou beden zabývají. A všichni umí s pájkou.
třeba: https://www.druchema.cz/z179-kontaktol
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1963
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod Fox_25 » 10 dub 2021 22:24

On se neochodil, prostě zoxidovaly kontakty, v nouzi pomůže i tech. benzín, třeba benzín do zapalovačů. Ale i když to uděláš kontaktolem tak stejně budeš potřebovat někoho kdo přepínač přemostí a nebo vymění. Poptej se v okolí po nějakém elektro opraváři, příp. si někoho najdi přes google a nebo jak radí ITCrowd.

Osobně bych nechal přepínač odstranit úplně protože časem budeš řešit stejnou závadu, jak se nepoužívá tak oxiduje a v signálové cestě je to znát nejvíc.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7127
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod faraon » 10 dub 2021 22:45

Vylevněná mr... Já mám na jedné bedýnce písmeno L, na druhé R, a je to naprosto bezporuchové ;-)

Kontox 5 čístící a mazací, nebo něco podobného, s důrazem na to čistící. Ale je to jenom dočasné řešení, nejlepší způsob bude to kurvítko odstranit jednou provždy. Možná zatím pomůže s ním chvilku cvakat.
Kalendář Intelu na rok 2021:
Leden: Náhodný den zakroužkovaný a u něj napsáno: Uvedení 9nm procesoru.
Únor: Náhodný den zakroužkovaný a u něj napsáno: Uvedení 9nm procesoru, kdyby nevyšel lednový termín.
Březen: Náhodný den zakroužkovaný a u něj napsáno: Uvedení 9nm procesoru, kdyby nevyšel ani únorový termín.
Duben: Náhodný den ...

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6421
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod karlos » 11 dub 2021 08:10

Jelikož jsem tak trochu z oboru s více, než pětatřiceti lety praxe, sázím na špatně zaletovaný přepínač v desce plošného spoje. Takže dříve, než do toho začneš cokoliv lít, doporučuji svěřit někomu, kdo umí letovat a má potřebné nářadí, aby spoje u přepínače proletoval a zároveň to nedomršil ještě více, než to je.

PS: jsem tak trochu muzikant a s pájkou to umím... :-)
Odkud jsi?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
LuraCZ
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: duben 20
Pohlaví: Žena

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod LuraCZ » 11 dub 2021 14:17

Díky všem!
Pro Karlose, jsem z Ostravy.

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6421
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Re: Mackie CR3 - střídavě "vypadávají" reproduktory

Příspěvekod karlos » 11 dub 2021 15:11

Trochu z ruky na Domažlicko... :-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Reproduktory
    od stuartik » 24 zář 2020 11:41 » v Vše ostatní (hw)
    10
    1003
    od dvorakj
    30 říj 2020 22:55
  • Reproduktory k TV do 8k
    od Taby793 » 24 lis 2020 07:33 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    0
    425
    od Taby793
    24 lis 2020 07:33
  • Reproduktory k pc
    od petan320 » 19 pro 2020 16:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    952
    od Fox_25
    19 led 2021 20:22
  • Reproduktory k pc
    od Celestis » 07 pro 2020 23:02 » v Vše ostatní (Off topic)
    3
    560
    od mmmartin
    08 pro 2020 14:09
  • Reproduktory k PC ??
    od Montys » 29 srp 2020 08:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    710
    od Eldenroot
    29 srp 2020 14:10

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů