CRT monitor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 16:09

No, zkusil jsem to na tech 800x600, nacitani win ok, ale pak se to znova rozhodilo. Zkusim jeste jinej komp asi



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20899
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 16:14

A četl sis, že to máš zkusit na 640x480? Moc ne, co :-)
Vtip je v tom, že od toho rozlišení se začíná. Pak si to klidně v xp můžeš zkusit změnit, když se to rozhodí, tak na nic neklikneš a ono se to za 15 sec. vrátí do původního. A můžeš zkoušet dál.
Nezapomeň na snímkovou frekvenci, LCD umí 60Hz, ale to CRT nemají. Takže začni s 50Hz.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28189
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod Martab » 05 dub 2021 16:21

Nějaké parametry toho monitoru jsou zde: https://books.google.cz/books?id=GNYH0l ... on&f=false (strana 113)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 16:22

ITCrowd píše:A četl sis, že to máš zkusit na 640x480? Moc ne, co :-)
Vtip je v tom, že od toho rozlišení se začíná. Pak si to klidně v xp můžeš zkusit změnit, když se to rozhodí, tak na nic neklikneš a ono se to za 15 sec. vrátí do původního. A můžeš zkoušet dál.
Nezapomeň na snímkovou frekvenci, LCD umí 60Hz, ale to CRT nemají. Takže začni s 50Hz.


Ano četl, ale ve woknech to šlo minimálně na 800x600 a do nouzovýho stavu jsem se bohužel nedostal

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20899
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 16:34

Ve winxp na grafice je někde záložka zobrazit všechny režimy.
Absolutně výchozí pro všechny CRT je 640x480, 16 barev, 50Hz.
K tomuto nemůžu najít nic, takže nemůžu sloužit.
Našel jsem jen k vyššímu modelu (1467) který umí:
1024 x 768 / 60 Hz
800 x 600 / 75 Hz
640 x 480 / 75 Hz
takže můžeš vyzkoušet i to.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 05 dub 2021 16:37, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

WinXPlover
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: duben 21
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod WinXPlover » 05 dub 2021 16:35

Myslím že ve win 10 se dostaneš do menu s nouzovým réžimem když v podržíš shift a dáš restartovat


Sent from my iPhone using Tapatalk

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20899
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 16:41

WinXPlover:
1. Tazatel pracuje s WinXP. Nikoli s Win10.
2. Do stavu nouze ve Win10 se dostaneš:
a) mačkáním F8 - ale pouze v případě, že jsi tak nastavil po instalaci příkazem: bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy
b) 3x natvrdo vypneš, počtvrté naskočí do stavu nouze sám.
Shift+restart spouští konzolu pro obnovení, ne vždy je tam možnost startu do stavu nouze.

Dodatečně přidáno po 10 minutách 34 vteřinách:
EVanBO píše:Ano četl, ale ve woknech to šlo minimálně na 800x600 a do nouzovýho stavu jsem se bohužel nedostal
Pokud se to chová tak, že je vidět logo dell, pak zmatky, pak nabíhající wokna a pak zmatky, pak ten monitor nebude umět 800x600, nebo je špatně nastavena obnovovací frekvence. protože nabíhající wokna mají též 640x480.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 17:44

no
zkousel jsem to tedy na svém NTB, v nouzovem rezimu s 640x480, a furt to same. ještě zkusím někde změnit tu obnovovací frekvenci, což nevím přesně kde je(na ntb mam win7)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20899
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 18:01

Tak bude asi po něm. Není divu, má nejlepší léta za sebou.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 18:02

:lookround:
ale při zapínání je ok myslím si že to nějak jít musíí

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20899
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 18:12

Všechno již bylo řečeno.
ITCrowd píše:ten jiný monitor naskočí až do XP?
Pokud ano, změň na něm rozlišení na 640x480, 16 barev, obnovovací frekvenci na 50Hz, vypni počítač, připoj CRT a zkus nastartovat.

ITCrowd píše:Ve winxp na grafice je někde záložka zobrazit všechny režimy.
Absolutně výchozí pro všechny CRT je 640x480, 16 barev, 50Hz.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7119
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod faraon » 05 dub 2021 19:53

Monitor z roku 1990? Ten si s tímhle strojem rozumět nebude, ono totiž není VGA jako VGA.

Podobné experimenty jsem dělal před dvaceti lety, zkusil jsem prohodit monitory mezi 286 a 486. Pouze textový režim v MS-DOSu. Ten novější monitor se starší kartou sice zobrazoval, ale kolem obrazu byl skoro deseticentimetrový prázdný prostor. Opačně to nefungovalo vůbec, starý VGA monitor s novou VGA kartou ukázal něco podobného jako ten tvůj, akorát diagonálně.

Problém je příliš velký generační odstup, připoj k tomu monitoru starší bednu z minulého století, maximálně něco co běhalo s W98, a možná se tam rozjede aspoň ten DOS a Prince of Persia.
Kalendář Intelu na rok 2021:
Leden: Náhodný den zakroužkovaný a u něj napsáno: Uvedení 9nm procesoru.
Únor: Náhodný den zakroužkovaný a u něj napsáno: Uvedení 9nm procesoru, kdyby nevyšel lednový termín.
Březen: Náhodný den zakroužkovaný a u něj napsáno: Uvedení 9nm procesoru, kdyby nevyšel ani únorový termín.
Duben: Náhodný den ...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Monitor na 4K
    od Kub999 » 10 črc 2020 17:41 » v Vše ostatní (hw)
    4
    546
    od DaveM
    13 črc 2020 10:12
  • Monitor do 5k
    od lucaso84 » 26 dub 2020 20:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    648
    od lucaso84
    28 dub 2020 10:35
  • Monitor
    od Metesn » 22 lis 2020 11:07 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    20
    680
    od Metesn
    22 lis 2020 19:34
  • Monitor cca. 5k - 24;27?
    od ahcym » 03 lis 2020 00:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    733
    od ahcym
    03 lis 2020 19:43
  • Monitor do 7k
    od 657 » 03 črc 2020 18:17 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    301
    od socirel
    03 črc 2020 18:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 6 hostů