CRT monitor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 15:08

Dobrý den,
pokusil jsem se zapnout CRT monitor, akorat se mi zobrazovany obsah duplikuje a je na obrazovce asi 10x.
mohu poskytnout i foto pokud je trba. Neví někdo co s tím?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20894
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 15:14

Ahoj,
obrázek by se hodil.
Navíc nepíšeš nic bližšího, jako třeba:
- výrobce a typ monitoru (třeba má funkci obraz v obraze či podobně, což by se dalo zjistit)
- k čemu jsi ho připojil
- zda je na výstupu GK VGA, či zda je monitor připojen přes nějakou redukci
- typ a výrobce GK
atd.
kromě toho Win10 to s CRT monitory moc neumí, je třeba nastavit synchronizaci ručně.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 15:22

je připojen bez redukce přes VGA, značka GOLDSTAR, akorat nevim jak sem mám přidat nějakou fotku :DD, chce to URL

Dodatečně přidáno po 23 vteřinách:
je to připojené na Win XP

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28188
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod Martab » 05 dub 2021 15:23

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 15:29

IMG_2493[1].jpg






IMG_2491[1].jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20894
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 15:42

Na pc pro xp by mělo být na BIOSu nativní rozlišení 640x480. takže - BIOS se zobrazí v pořádku? Nebo ten obraz je takhle hned od začátku?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 15:52

při zapínání pc se ukáže normálně DELL(výrobce MB) ale jakmile vstoupíím do BIOSU rozháže se to. Zkusil jsem připojit jiný monitor ale nikde jsem tam nenašel nastavení pro nativní rozlišení

Uživatelský avatar
satik
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3325
Registrován: leden 15
Bydliště: Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod satik » 05 dub 2021 15:53

Do monitoru se posílá rozlišení (a případně frekvence), který nezvládne.
Pokud je to ok před startem Windows, tak nabootovat v nouzovém režimu a tam pak změnit rozlišení na nějaké menší, klidně začít běžným 640x480 a 16 bitů, případně zkusit i 8.
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: ASUS Strix RTX 3090 OC, AMD Ryzen 9 5950X, ASUS Dark X HERO, 64GB RAM@3600CL16, Fractal Define S, Seasonic PRIME 1300W, SSD M2 1TB+2TB, SSD SATA 4TB+1TB
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS GS), Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, Valve Index

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 15:55

ještě jak se dostanu od nouzového režimu?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20894
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 15:56

ten jiný monitor naskočí až do XP?
Pokud ano, změň na něm rozlišení na 640x480, obnovovací frekvenci na 50Hz, vypni počítač, připoj CRT a zkus nastartovat.
Pokud ne, nech připojený CRT monitor, po startu mačkej F8 a doufej, že se zobrazí startovací nabídka stavu nouze. Zde najdeš volbu spustit systém v rozlišení 640x480. Tu zvol a uvidíš, jestli naskočí.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 05 dub 2021 15:59, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
EVanBO
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod EVanBO » 05 dub 2021 15:57

ano, jiný monitor je normální LCDčko

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20894
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: CRT monitor

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 16:01

Ony totiž delly můžou mít nativní rozlišení na 800x600, případně i víc. Proto se v BIOSu rozhodí obraz, protože to monitor neumí.
nativní rozlišení v BIOSu nastavit nejde.
Nicméně pokud se ti povede změnit rozlišení ve woknech, zobrazí se uvítací obrazovka woken v pořádku, a pak už to bude chodit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Monitor na 4K
    od Kub999 » 10 črc 2020 17:41 » v Vše ostatní (hw)
    4
    546
    od DaveM
    13 črc 2020 10:12
  • Monitor do 5k
    od lucaso84 » 26 dub 2020 20:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    648
    od lucaso84
    28 dub 2020 10:35
  • Monitor
    od Metesn » 22 lis 2020 11:07 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    20
    677
    od Metesn
    22 lis 2020 19:34
  • Monitor cca. 5k - 24;27?
    od ahcym » 03 lis 2020 00:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    732
    od ahcym
    03 lis 2020 19:43
  • Monitor do 7k
    od 657 » 03 črc 2020 18:17 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    301
    od socirel
    03 črc 2020 18:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti