Nelze zapnout

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Master2016
Level 1
Level 1
Příspěvky: 97
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Nelze zapnout

Příspěvekod Master2016 » 04 dub 2021 01:04

Dobrý den, dnes jsem hrál csgo a najednou modrá obrazovka (dlouho se mi nestalo). Tak počkám a když se resetuje PC tak v tom resetu znova. Tak si říkám ok jediná možnost tovární nastavení tak se pokusím při 0% se resetuje a nabídne mi to znovu tovární nastavení tak ho jdu udělat znova a při 9% se PC restartuje. Když se načítá tak v polovině toho se sekne a resetuje znova. Nevím co s tím. Nevím jestli něco odešlo. Předtím než jsem PC dal do továrního nastavení jsem zkusil jiný harddisk (používány, starší) a ani on se ne načetl. Byl bych rád za pomoci. Díky předem.



Reklama
Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1557
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Grander » 04 dub 2021 01:58

Mohl by to být problém s přehříváním. Zkontroluj, zda se všechny větráčky točí, jak mají.

Uživatelský avatar
sasshrek
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 302
Registrován: prosinec 08
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod sasshrek » 04 dub 2021 04:34

Nazdar, zkontroluj pípnutí při najíždění PC.
https://www.computerhope.com/beep.htm

Master2016
Level 1
Level 1
Příspěvky: 97
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Master2016 » 04 dub 2021 13:27

Vetráčky se točí, takže 1. Případ to nebude. A když zapnu PC tak žádné pípnutí neslyším. Když se PC loaduje tak se přestane loadovat a žádný signál jako kdybych vypojil monitor z grafické karty ale nic.

Dodatečně přidáno po 1 hodině 51 minutách 59 vteřinách:
Zkusil jsem znovu starý harddisk. Loaduje se Windows už se chce loadnout a najednou "no signal". Přesně jak na mém stálém harddisku.

Dodatečně přidáno po 3 hodinách 23 minutách 58 vteřinách:
Nevíte někdo co s tím?

Václav Polák
Level 2
Level 2
Příspěvky: 228
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Václav Polák » 04 dub 2021 21:37

Podezíral bych asi GPU, když píšeš o obrazovce bez signálu. Do BIOSu se dostaneš v pohodě? Jestli ano, tak doporučuji nechat PC pár minut běžet v BIOSu, jestli se projeví stejné problémy.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1775
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Zivan » 04 dub 2021 21:44

Nejak nechapu to tovarni nastaveni a jiny disk. Pokud tam je jeden disk, na nem OS, ten vytahnes a das jiny prazdny, tak jakepak tovarni nastaveni? To se dela u nefunkcniho systemu, ne?

Nebo tam mas vic disku a menis jen datovy?

Uživatelský avatar
sasshrek
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 302
Registrován: prosinec 08
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod sasshrek » 04 dub 2021 22:12

Nejspíš tam nemáš internal speaker.

Master2016
Level 1
Level 1
Příspěvky: 97
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Master2016 » 04 dub 2021 22:15

Do BIOSu myslím že jo, zkusím to. Mám jenom 1 harddisk a asi i koupím nový.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 46 vteřinách:
A internal speaker tam mám vidím ho nad grafickou kartou. A GPU to asi nebude, protože PC zapnu vidím tam Windows logo a najednou freeze. Při načítacím kolečku to poznám, když freeze. A hned potom no signal.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46634
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod petr22 » 04 dub 2021 22:43

Ne GPU, ale graficka karta.

Bohuzel presne takhle se vadna graficka karta projevuje.

Jaka je konfigurace pocitace ?

Master2016
Level 1
Level 1
Příspěvky: 97
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Master2016 » 04 dub 2021 22:45

Mám v plánu nový PC ale nejsou grafiky tak mám toto :D.
I5 - 2300
Gtx 570 msi 1,2gb
Základní desku teď nevím.
Zdroj asi 350w

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46634
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod petr22 » 04 dub 2021 22:48

Je tu bohuzel jista pravdepodobnost, ze ted uz nemas ani tu Geforce 570.

Ta karta je 9 let stara a ma nekolikanasobne prekrocenou obvyklou zivotnost.

Zkus ji z pocitace vyndat a pouzit grafiku integrovanou v procesoru, jestli se to
bude chovat stejne.

Master2016
Level 1
Level 1
Příspěvky: 97
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Master2016 » 04 dub 2021 22:58

No to už jsem zkusil. A mám takový pocit že nejde ani integrovaná. Nevím jestli šla i předtím. Ale ta se ani ne rozjede. Prostě žádný signál.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze zapnout PC z předního panelu
    od Finnnan » 27 říj 2020 10:45 » v Problémy s hardwarem
    9
    711
    od Finnnan
    29 říj 2020 13:50
  • Notebook nelze zapnout - bliká capslock
    od Bushido1 » 18 kvě 2020 21:25 » v Problémy s hardwarem
    3
    588
    od finwe
    19 kvě 2020 18:38
  • Po zakoupení nového procesoru nelze zapnout počítač
    od Roman214 » 09 lis 2020 21:58 » v Problémy s hardwarem
    10
    646
    od petr22
    10 lis 2020 12:44
  • PC nejde zapnout
    od Myselin » 18 led 2021 22:12 » v Problémy s hardwarem
    3
    291
    od gogo1963
    19 led 2021 07:54
  • PC nejde zapnout
    od hybaa » 28 srp 2020 22:19 » v Problémy s hardwarem
    2
    380
    od hybaa
    28 srp 2020 22:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů