RAM problem.?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lukas222
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

RAM problem.?

Příspěvekod lukas222 » 19 úno 2021 21:33

dobry den, robil som upgrade pc z i7 2600 na i5 10400f.. aj ked si myslim že vykon ramiek celkom dobry podla passmarku, ale mam spravne ovladače ? lebo v správci suborov vidim že je su využite 2 z 4 slotov RAM. pritom ja na doske mam iba dva sloty. dalšia vec že ukazuje na jednom slote 2400mhz aj v biose. to tak ma fungovať ? lebo obidve RAM su 2666mhz cl13. Vďaka za odpovede :)
ZOSTAVA:
PROCESOR: i5 10400f
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2666 CL13
DOSKA: MSI B460m-a PRO


IMG_20210219_194135.jpg

IMG_20210219_193841.jpg

ramky spravca.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46990
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM problem.?

Příspěvekod petr22 » 19 úno 2021 21:52

Ukazuje to 2 (DIMMA1 a DIMMB1) sloty a frekvence je 2400 MHz jak definuje JEDEC standard.

Tech 2666 MHz je treba nastavit - viz XMP profil na druhem screenu.

lukas222
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: RAM problem.?

Příspěvekod lukas222 » 19 úno 2021 22:27

a preco tam neviem v moznostiach najst 2666 cl13 nastavenie ? este kvoli tomu som rusil objednavku ze som namiesto kitu 2666mhz cl13 objednal cl16..
na tom druhom screene ako to je tak mam nastavit 2666mhz cl14 ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46990
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: RAM problem.?

Příspěvekod petr22 » 19 úno 2021 22:33

Vybrat XMP Profile 1

lukas222
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: RAM problem.?

Příspěvekod lukas222 » 19 úno 2021 22:51

bolo to na automatike dal som to na ten profile 1 a podla vsetko uz mam na obidvoch 2666mhz cl14..je to ok alebo by malo ist dat aj to cl13.?
takto to mam nastavene no oboch
RE: vdaka za radu v spravcovi uz ukazuje 2667mhz a v passmarku to ukazalo o cca 220 bodov viacej. aj ked kaslem na passmark ide mi iba o to aby to bolo okej nastavene, aj tak ma v hrach bottleneckuje aktualne karta cize to je jedno :D
akurad mi je divne ze v tom spravcovi uloh tam je ze sa pouzivaju dva sloty zo 4, ale to je jedno..mozno to je tym ze som upgradoval z dosky ktory mala 4x RAM, na 2X RAM bez reinstalu windows ?
Obrázek

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1801
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: RAM problem.?

Příspěvekod Zivan » 20 úno 2021 10:49

Procesor/cipset podporuje 4 sloty, ze ma deska jen dva ty programy neumi zjistit. Neres.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 2TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

lukas222
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: RAM problem.?

Příspěvekod lukas222 » 20 úno 2021 10:58

velka vdaka vsetkym !


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od Filip Křivánek » 21 črc 2020 02:29 » v Problémy s hardwarem
    12
    836
    od RIKI22
    21 črc 2020 17:19
  • pc problém
    od OZZAK2012 » 12 bře 2021 14:56 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    272
    od OZZAK2012
    12 bře 2021 15:06
  • Problem s ex hdd
    od LukasAsus » 01 čer 2020 21:50 » v Problémy s hardwarem
    5
    558
    od LukasAsus
    02 čer 2020 20:06
  • problém s HDD
    od vlkodlak99 » 04 led 2021 22:25 » v Problémy s hardwarem
    2
    200
    od vlkodlak99
    04 led 2021 22:29
  • Mám problem
    od GIGAADAMYT » 15 srp 2020 09:46 » v Problémy s hardwarem
    6
    400
    od GIGAADAMYT
    15 srp 2020 11:36

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 13 hostů