8bit a 10bit monitor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Trongix
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1442
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

8bit a 10bit monitor

Příspěvekod Trongix » 18 úno 2021 18:22

Dobrý den, vlastní starý monitor : EIZO FORIS FS2333-BK a přikoupil jsem k němu další: 27" EIZO FlexScan EV2760-BK. Nový monitor umí 10bit ale starý umí jenom 8 bit. Problém nastává když chci nastavit zobrazování barev na novém monitoru tak mi za boha nejde nastavit 10bit. Ani tam tu možnost nemám. Kabel jsem koupil nový DP (AlzaPower DisplayPort (M) na DisplayPort) Originální kabel také nefungoval. Nastavit to nešlo ani když byl připojený jenom ten nový monitor. Nějaké rady ?



Reklama
Uživatelský avatar
renek11
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 319
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: 8bit a 10bit monitor

Příspěvekod renek11 » 18 úno 2021 18:47

Možná bych mrknul na technické specifikace, kde 10bit teda opravdu nevidím
https://www.eizo.cz/flexscan/ev2760-bk/
Zobrazitelné barvy nebo stupně šedé 16,7 mil. barev (Display Port, 8 bitů), 16,7 mil. barev (HDMI, 8 bitů), 16,7 mil. barev (DVI, 8 bitů) :thumbdown:
Někde jsi udělal chybku ;)
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: HyperX Predator DDR4 16GB 3200MHz; VGA: ASUS GeForce TUF RTX 3070 O8G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + SanDisk SSD Ultra 3D-2TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech Gaming Keyboard G510; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G432

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45875
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: 8bit a 10bit monitor

Příspěvekod petr22 » 18 úno 2021 20:48


dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4591
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: 8bit a 10bit monitor

Příspěvekod dvorakj » 18 úno 2021 20:54

monitor je to paradni, ale petr22 ma pravdu
je nutne se VZDY podivat na stranky vyrobce, obchod, da se rict i pochopitelne, muze nekdy udelat chybu.
Obrázek

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28070
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: 8bit a 10bit monitor

Příspěvekod Martab » 19 úno 2021 07:38

10bit určitě němá, otázkou potom je, k čemu tam je 14bit LUT...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Trongix
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1442
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: 8bit a 10bit monitor

Příspěvekod Trongix » 19 úno 2021 16:44

Cítím se hloupě. No nedá se nic dělat tak třeba příště. Díky moc za radu :)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Monitor na 4K
    od Kub999 » 10 črc 2020 17:41 » v Vše ostatní (hw)
    4
    497
    od DaveM
    13 črc 2020 10:12
  • Monitor do 7k
    od 657 » 03 črc 2020 18:17 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    282
    od socirel
    03 črc 2020 18:54
  • Monitor pro PS4 pro a ntb
    od Beebop » 15 zář 2020 10:35 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    208
    od peta501
    15 zář 2020 11:29
  • Monitor
    od gabezky » 30 bře 2020 20:23 » v Problémy s hardwarem
    1
    219
    od petr22
    30 bře 2020 20:42
  • QHD Monitor
    od xDead » 08 bře 2020 17:30 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    540
    od xDead
    08 bře 2020 20:36

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 10 hostů