Nefunkční CPU kabel po pár dnech užívání - červené led CPU na desce.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

JJChocolate
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: únor 21
Pohlaví: Muž

Nefunkční CPU kabel po pár dnech užívání - červené led CPU na desce.

Příspěvekod JJChocolate » 12 úno 2021 15:30

Zdravím. Zhruba před týdnem jsem si sestavil PC (Aorus Z490 elite, I9 10900KF, RTX 2080s Extreme Waterfoce, Aorus Liquid cpu cooler, Aorus RGB 16GB DDR4 3600, Gigabyte P850GM - 850W). Vše bylo v pořádku až jsem po třech dnech nastartoval PC, zjistil že mi nenajela obrazovka a viděl jsem na desce červené CPU led. Ihned jsem začal pátrat po problému a jako první jsem zkusil vyměnit kabel (8pin-8pin CPU do modulárního zdroje). Zkusil jsem start PC a vše svítilo jako vánoční stromeček a v pohodě jelo. Říkal jsem si, že byl asi vadný kabel, nebo nevydržel ohnutí (vrchní díra na kabely je těsně nad místem, kde se dává CPU kabel a je potřeba zohnutí, ale nic extrémního). Nějak jsem to neřešil a užíval si nového PC. Po přesně třech dnech mi znovu odešel kabel. To jsem si říkal, že je už nějaké divné a trochu to zkoumal. Kabel vůbec nesmrděl ani nebyl spálený na žádném z konců. Nevím jestli dali šmejdy do balení, tak jsem zkusil poslední pokus a dal poslední kabel. Ten mi dnes, opět přesně po 3 dnech odešel. Po zapnutí PC jsem si všiml, že při startu zasvítila červená LED CPU a hned zase zmizela. Říkal jsem si, že to je nějaké divné a zkusil jsem PC vypnout jestli ho nastartuju - nenastartoval a čevená led byla permanentní. Vždy když se vyměnil kabel, tak bylo po problému. Takže nevím, jestli je problém v tom, že to byly skutečně šmejdy kabely, nebo je vadný zdroj. Desku jsem vyloučil, to by přece nebylo vše v pohodě po výměně kabelu, nebo se pletu? Kde by tedy mohla být chyba? Po zapnutí PC mi svítí červená led CPU, CPU větráky se netočí, ani display od vodníka CPU nenaskočí. Grafika jede, ale větráky nesvítí, sama grafika pak jo. Ramky svítí i M2 disk se systémem svítí. Je možné, že byly vadné kabely, nebo zdroj nějak poškodil kabely? Dnes jsem připravil zdroj k reklamaci a zítra ho povezu reklamovat. Budu rád za jakékoliv rady. Díky :thumbup:



Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • červené na monitoru
    od Akrej » 26 lis 2020 14:07 » v Problémy s hardwarem
    7
    519
    od Akrej
    09 pro 2020 17:43
  • Ram s XMP 2.0 na základní desce s XMP 1.0
    od Plej » 12 úno 2021 17:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    116
    od Plej
    12 úno 2021 17:00
  • výměna hdd za ssd na staré desce.
    od seanwow » 25 čer 2020 17:45 » v Vše ostatní (hw)
    3
    370
    od Nitram1980CZ
    25 čer 2020 17:55
  • Nedari se mi rozbehnout RX 580 na desce MSI B85 G43
    od becza4 » 08 črc 2020 18:04 » v Problémy s hardwarem
    8
    550
    od becza4
    09 črc 2020 10:51
  • 3 různé druhy RAM v desce
    od WinDroid » 03 úno 2021 13:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    200
    od petr22
    03 úno 2021 14:12

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot], CommonCrawl [Bot], Seznam[Bot] a 9 hostů