výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4039
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 12:03

zkus live linux


i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Reklama
Zohan007
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod Zohan007 » 10 úno 2021 14:14

mě jde hlavně o to, zda to CPU jede v plném režimu včetně turba / co ukazuje CPU Z a správce úloh je mi vlastně celkem jedno

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4039
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 14:25

evidentně nejede ... já to odtud nemám jak zjistit ... stáhni si hwinfo64 a dej screen ... "senzory"
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Zohan007
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod Zohan007 » 10 úno 2021 14:40

zkusím to HWINFO. ale ještě když přes resmon.exe vyvolám sledování prostředků, tak v záložce procesor mám grafy s popisky PROCESOR 0 PROCESOR 1 PROCESOR 2 PROCESOR 3 a ve všech je zobrazen v podstatě stejný graf vytížení -- to 0 1 2 3 jsou předpokládám jádra ne? potom jede CPU správně na 4 jádra, alee nechápu proč při stejném nastavení rozlištění ve fortinte jede tato hra s I7 3770 na míň FPS než s tím předchozím slabším CPU i5 ( netaktovaný )

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4039
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 14:48

ukazuje 0,1,2,3, procesor má 8 vláken, má to ukazovat 0,1,2,3,4,5,6,7 ... je to špatně
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45875
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod petr22 » 10 úno 2021 14:51

Pokud je v BIOSu vyply HT tak bude ukazovat 4.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4039
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 14:53

kdo by ho vypínal? :D
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45875
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod petr22 » 10 úno 2021 14:58

Vime jiste, ze je zapnute ? Pokud ho predchozi procesor nepodporoval, tak to za 8 let nikdo
nemohl poznat. A kdo vi, kdo vsechno byl za ty roky majitelem te desky.

Neni to tak davno co tu jeden tazatel zjistil ze jeho 3 roky stary Ryzen podoporuje SMT
a ze nebylo zapnute.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4039
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 15:00

njn ... píše, že tam měl i5, to je 4/4 ... ale ta frekvence ukazuje na to, že windows vidí jen tu i5ku ... do biosu se podívat může
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Zohan007
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod Zohan007 » 10 úno 2021 15:22

[image]https://i.dreamies.de/jauqudzvlqx.png[/image]

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4039
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 15:24

není to vidět, v plnohodnotném editoru lze vložit obrázek ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8636
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod mmmartin » 10 úno 2021 15:29

Návod viz třetí odstavec v odkazu Jsem tu poprvé vpravo nahoře.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • excel četnost hodnoty v tabulce
    od tomas85 » 07 srp 2020 20:23 » v Kancelářské balíky
    5
    543
    od MePExG
    07 srp 2020 20:54
  • Při hrání skáče ping na vysoké hodnoty
    od AdAmEk77 » 05 kvě 2020 18:41 » v Vše ostatní (inet)
    1
    424
    od ITCrowd
    05 kvě 2020 19:24
  • Podbarvení buněk na základě hodnoty v buňce
    od luko02420 » 03 dub 2020 03:42 » v Kancelářské balíky
    2
    416
    od luko02420
    03 dub 2020 07:45
  • C sharp nalezení největší zadané hodnoty
    od 0Kedry0 » 04 lis 2020 22:58 » v Programování a tvorba webu
    1
    311
    od KrisMan555
    05 lis 2020 00:02
  • Zamčení konkrétní buňky na základě hodnoty v jiné buňce
    od MilaF » 15 črc 2020 13:33 » v Kancelářské balíky
    1
    383
    od Grimm
    16 črc 2020 10:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů