výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zohan007
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod Zohan007 » 10 úno 2021 10:47

vyměnil jsem CPU z i5 na i7 3770 a je normální, že dle CPU Z jede na 2 jádra a max frekvenci 3,5 ( max turbo 3,9 dle specifikace ) ? nebo CPU Z ukazuje nesmysly ?

i správce úloh ukazuje 2 jádra ve specifikaci a rychlost max 3,5 Mhz ( i když pustím náročnou hru + video, ale využítí CPU v tomto režimu vykazuje na 100% )

díky

Mara

teploty OK - 40% na CPU
BIOS UPDATE OK -- v nastavení BIOSU je vše ohledně CPU na ENABLED včetně turbo modu
MB = ASUS P8H67M_EVO
16 GB RAM
CPU i7 3770



Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4179
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 10:50

možná stačí reinstal ovladačů cpu, určitě ale pomůže reinstal systému ... windows tam vidí procesor, který jsi měl předtím
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Zohan007
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod Zohan007 » 10 úno 2021 11:04

gogo1963 píše:možná stačí reinstal ovladačů cpu, určitě ale pomůže reinstal systému ... windows tam vidí procesor, který jsi měl předtím


ovladače CPU jsou aktualizované a jak BIOS tak windows detekůjí nový procesor správně jako i7 3770

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4179
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 11:07

bios s tím nic nemá, to samé jsem měl, když jsem měnil procesor, všechny aplikace třetí strany ukazovaly 4 jádra 8 vláken, mám 8/16
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8657
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod mmmartin » 10 úno 2021 11:25

Odpověď se vkládá kliknutím na Odpovědět, není třeba citovat předchozí příspěvek.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti

Zohan007
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod Zohan007 » 10 úno 2021 11:29

lze tedy nějak zjistit/ potvrdit, že to nové CPU jede jak má?

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4179
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 11:33

že to není fake zjistíš jen reinstalací systému, pokud i po čistém reinstalu bude situace podobná, cpu není v pořádku ... jak jsi aktualizoval ovladače? Musel bys ve správci zařízení odebrat ovladače procesoru, ne jen nainstalovat nové ... mě nepomohlo ani to ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13272
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod Michael850 » 10 úno 2021 11:37

A to se dělá jak, ty znáš nějaké ovladače procesoru? Vždy se dává ovladač chipsetu a BIOS (UEFI), žádný ovladač na procesor neexistuje.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4179
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 11:48

njn evidentně víš něco, co já ne :D. .. intel má na tohle nástroje, jak updatovací, tak testovací ... google napoví
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46022
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod petr22 » 10 úno 2021 11:49

Spravce zarizeni ukazuje, ze procesor skutecne ma ovladac.

Nicmene v tomhle pripade bude jen nekde v reistru spatne pocet jader.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4179
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod gogo1963 » 10 úno 2021 11:52

však jo, scheduler pak dělá bordel ... ale i frekvence to ukazovalo špatně a jemu asi taky ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Zohan007
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: výměna CPU a hodnoty v CPU-Z

Příspěvekod Zohan007 » 10 úno 2021 12:01

nejde spíš nějak alternativně otestovat přes nějaký benchmark, že ten procesor má výkon jako referenční i7 3770?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • excel četnost hodnoty v tabulce
    od tomas85 » 07 srp 2020 20:23 » v Kancelářské balíky
    5
    545
    od MePExG
    07 srp 2020 20:54
  • Při hrání skáče ping na vysoké hodnoty
    od AdAmEk77 » 05 kvě 2020 18:41 » v Vše ostatní (inet)
    1
    430
    od ITCrowd
    05 kvě 2020 19:24
  • Podbarvení buněk na základě hodnoty v buňce
    od luko02420 » 03 dub 2020 03:42 » v Kancelářské balíky
    2
    416
    od luko02420
    03 dub 2020 07:45
  • C sharp nalezení největší zadané hodnoty
    od 0Kedry0 » 04 lis 2020 22:58 » v Programování a tvorba webu
    1
    318
    od KrisMan555
    05 lis 2020 00:02
  • Zamčení konkrétní buňky na základě hodnoty v jiné buňce
    od MilaF » 15 črc 2020 13:33 » v Kancelářské balíky
    1
    383
    od Grimm
    16 črc 2020 10:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Eastrin, Google [Bot] a 10 hostů