Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Milber
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod Milber » 13 led 2021 17:08

Ahoj,

složil jsem si pc a mám takový problém. Centrální sloupek, který slouží k uchycení desky a neobsahuje dírku na šroub, neprochází určenou dírkou a tím pádem se pravděpodobně dotýká desky zespoda. Je to velký problém? Skrze možnost zkratování atd. ostatních 8 šroubů je zašroubováno, ale IO panel není uplně přesně v místě. Děkuji za nápady a rady, přikládám foto.

Obrázek
Obrázek



Reklama
Uživatelský avatar
pcmaker
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 144
Registrován: březen 18
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod pcmaker » 13 led 2021 17:16

Ano, je to problém. Výstupek na sloupku bude zespodu mírně tlačit na PCB a časem může dojít k popraskání spojů v okolí tlaku. Povol všechny šroubky, usaď MB a pak teprve dotáhni. Sloupek může být také ohnutý zešikma či přes závit a proto nesedí. Pokud tomu tak je, musíš jej vyměnit, správně našroubovat či srovnat plech zadního plata, který může být v místě slupku také prohnutý. Nejhorší verze je, že žluťák špatně navrtal díru. Jediným řešením je pak úplné odstranění sloupku a vložení plastového s ploškou na konci.

Milber
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod Milber » 13 led 2021 17:21

No ten sloupek je tam napevno, nejde odsroubovat.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3417
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod gogo1963 » 13 led 2021 17:24

o kolik je posunutý vůči desce? Co to je za bedna?
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Milber
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod Milber » 13 led 2021 17:28

O kolik je posunuty nedokazu rict, odhadem tak 1-2mm, bedna je be quiet pure base 500 DX. Ony poradne nepasovaly ani ty dalsi dirky na sroubky (asi 2) a kdyz se mi konecne podarilo zasroubovat vsech zbyvajicich 8, zapomnel jsem na tento bez dirky na sroub. Pc normalne jede.

Dodatečně přidáno po 54 minutách 49 vteřinách:
Po kontrole jsem zjistil, ze je distancni sloupek pouze poskrabany a tim padem to byl vizualni problem, v desce je. Nicmene mi nejde na rozum, proc je IO shield nasazen nepresne. Muze to delat vaha chladice? (lze srovnat palcem za jeden z usb portu), sroubky jsou dotazeny. Diky.

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4453
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod dvorakj » 13 led 2021 18:35

v zivote sem se s nicim podobnym nesetkal. a kdysi byly jen eurocase bedny.
Bud je ta bedna cela zprohybana nebo to fakt navrtali blbe (v zivote sem nezazil) a nebo to mas spatne osazene a to s pravdepodobnosti 90%
prvni osadis sloupek do dirky, az PAK sroubujes. kdyz to tam jen stris, tak co?

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3417
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod gogo1963 » 13 led 2021 18:44

přesně ... vrtá se to dle šablony, blbě to snad ani nejde ... někde něco drží ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Milber
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod Milber » 13 led 2021 19:19

Viz editace prispevku: Po kontrole jsem zjistil, ze je distancni sloupek pouze poskrabany a tim padem to byl vizualni problem, v desce je. Nicmene mi nejde na rozum, proc je IO shield nasazen nepresne. Muze to delat vaha chladice? (lze srovnat palcem za jeden z usb portu), sroubky jsou dotazeny. Diky.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3417
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod gogo1963 » 13 led 2021 19:38

chladč s tím nesouvisí, pokud je deska pevně přichycena ... dávají se na desky jiné váhy :D
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4453
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod dvorakj » 13 led 2021 19:42

mas to spatne osazene, v podstate si se priznal. jestli je sloupek poskrabany nebo ne, je uplne jedno, klidne muze byt i z kartacovane nerezi.
desku vymontuj ven, uplne to vytahni. vyfot bednu a dej sem foto. zkontroluj svislosti VSECH distancnich sloupku (asi 9ks?)
Dej zpatky jen na ten sloupek do diry v desce.
co to udela?

Milber
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod Milber » 13 led 2021 19:56

Ale on ten prostredni nakonec sedí, ten skrabanec akorat opticky mátl (v dírce tan sloupek je), ted resim jen to, ze ten IO panel není presne v rovine (asi 1mm, jak je na fotce), coz je jakoby jedno, ale pokud to tim smerem zatlacim palcem za jeden z portů tak se to srovná, ale kdyz pustim, je to zpatky jak to bylo. IO se ani nezacvaklo, deska ho má uz prebuild (b550 tomahawk). Je tam prostě vůle. Nicméně jelikož sloupy jsou jak mají, tak je to asi šumák :D

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3417
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Centrální standoff neprochází dírkou v desce

Příspěvekod gogo1963 » 13 led 2021 19:57

deska má na šroubech nějakou vůli, může to dělat i milimetr ... když se povolí (ne vyndají) všechny šrouby a deska se natlačí směrem k zadní části a přitáhne, mohlo by to být fajn
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • výměna hdd za ssd na staré desce.
    od seanwow » 25 čer 2020 17:45 » v Vše ostatní (hw)
    3
    350
    od Nitram1980CZ
    25 čer 2020 17:55
  • Nedari se mi rozbehnout RX 580 na desce MSI B85 G43
    od becza4 » 08 črc 2020 18:04 » v Problémy s hardwarem
    8
    533
    od becza4
    09 črc 2020 10:51
  • Pískání na základní desce
    od Masaker » 19 úno 2020 13:16 » v Problémy s hardwarem
    1
    453
    od ITCrowd
    19 úno 2020 14:36
  • Nejede obraz a svítí CPU a GPU na desce
    od ondras90 » 20 bře 2020 23:14 » v Problémy s hardwarem
    40
    2378
    od nikolas99
    10 dub 2020 08:29
  • Kompatibilita výkonější DDR3 RAM na desce ?
    od tuningrob » 08 zář 2020 10:32 » v Problémy s hardwarem
    49
    2360
    od gogo1963
    01 pro 2020 12:54

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti