Nejde zvuk na předním panelu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

irate
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod irate » 08 led 2021 17:58

Ahoj, mám problém se zvukem na předním panelu PC. Zapojené by to mělo být na desce v pořádku. Základní deska je Gigabyte h67a-ud3-b3. Ovladače jsem zkoušel aktualizovat ze stránek výrobce pro win7, protože pro win10 nejsou k dispozici.
Poradí někdo na co se podívat nebo co udělat?

Děkuji



Reklama
RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5533
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod RIKI22 » 08 led 2021 18:08

Takže máš Win10 ? Ale ináč zvuk funguje.V Realtek to máš zapnuté?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

irate
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod irate » 08 led 2021 18:17

Ano, mám Win10, ale toto nikde nevidím...to se mi asi nenainstalovalo společně s ovladači. Kde bych toto stáhnul?

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5533
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod RIKI22 » 08 led 2021 18:34

Hlavný panel ,dole vpravo , rozklikni tu šípku, či tam máš malé čierne repro Realtek.Ak nie , tak si ho spusť, poklikaj na vyznačený súbor.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

irate
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod irate » 08 led 2021 18:42

Tak tam se to tváří, že není nic připojeno.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5533
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod RIKI22 » 08 led 2021 18:51

Ak Ti vyskakuje ponuka ,okno po pripojení , na výber po zapojení konektora vzadu ,tak vyskočí aj po zapojení do predného konektora?Ak nie pozri sa ,či naozaj je konektor od predného panela, dobre zatlačený na doske.

irate
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod irate » 08 led 2021 18:55

Po zapojení do předního panelu nic nevyskočí...takže jdu PC rozebrat a podívat se kde co a jak by mohlo být špatně nebo nedocvaklé...

Dodatečně přidáno po 1 hodině 6 minutách 16 vteřinách:
Tak jsem překontroloval konektory a zapojení. Zapojené to je k desce do F_AUDIO a u předního panelu je to připájený konektor jak zvuku tak i USB a ty fungují. Zkoušel jsem konektor vysunutou a zasunout, ale beze změny. Stále nejde.

Dodatečně přidáno po 1 hodině 6 minutách 29 vteřinách:
Tak jsem překontroloval konektory a zapojení. Zapojené to je k desce do F_AUDIO a u předního panelu je to připájený konektor jak zvuku tak i USB a ty fungují. Zkoušel jsem konektor vysunutou a zasunout, ale beze změny. Stále nejde.

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 519
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod amirinda » 08 led 2021 20:17

Je třeba to povolit v programu Realtek, jak píše kolega. Zkus přeinstalovat ovladače ze stránek výrobce:
http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... support-dl

Popř. jestli ti půjde Realtek Audio Control:
https://www.microsoft.com/en-us/p/realt ... verviewtab

irate
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod irate » 09 led 2021 10:24

Takže jsem to opět zkusil přeinstalovat ze stránek GigaByte a stále nejde. Povolit to mám kde? Kde najdu to povolení co uváděl RIKI22 ?

Já po otevření aplikace od Realteku mám viz foto. Jen pro info konektor od sluchátek je momentálně připojen do předního panelu.
Možná to chce otevřít něco jiného nebo nainstalovat nějaký jiný program.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2
Level 2
Příspěvky: 151
Registrován: březen 18
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod pcmaker » 09 led 2021 12:00

Vpravo je žlutá složka (Upřesňující nastavení). Rozklikni a vypni Automatickou detekci připojených zařízení.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 27 vteřinách:
Tady máš ovladač:
https://www.realtek.cz/download-ALC889- ... 64bit.html

irate
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod irate » 09 led 2021 16:23

Takže jsem nainstaloval ovladače od pcmaker a zvuk stále nejde. Nyní nejde otevřít ovládací panel od Realteku.

Prosím co teď?

Dodatečně přidáno po 40 minutách 39 vteřinách:
Tak jsem zpět nainstaloval ovladače pro win 8 a použil radu od pcmaker, vypnul detekci připojených zařízení a zvuk běží. Super...děkuji moc za ochotu a pomoc...díky díky

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 519
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nejde zvuk na předním panelu

Příspěvekod amirinda » 09 led 2021 17:12

A zkoušel jsi předtím udělat to upřesňující nastavení?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Statický šum v předním jacku - EM interference
    od Revlis » 16 lis 2020 17:50 » v Problémy s hardwarem
    2
    336
    od mmmartin
    16 lis 2020 20:27
  • Výměna lcd panelu ue65nu7172 samsung
    od Luis » 05 dub 2020 10:41 » v Vše ostatní (hw)
    2
    310
    od Luis
    05 dub 2020 11:19
  • Nelze zapnout PC z předního panelu
    od Finnnan » 27 říj 2020 10:45 » v Problémy s hardwarem
    9
    654
    od Finnnan
    29 říj 2020 13:50
  • TV LG 55SM8600 - menší škrábanec na panelu
    od Exie_ » 05 črc 2020 12:19 » v Vše ostatní (hw)
    10
    581
    od petr22
    05 črc 2020 15:12
  • Zmizeni leveho panelu v Pruzkumniku souboru
    od holanmark » 23 říj 2020 03:07 » v Vše ostatní (sw)
    1
    273
    od mmmartin
    23 říj 2020 07:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 2 hosti