Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

martin.nohejl
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: duben 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Příspěvekod martin.nohejl » 08 led 2021 08:54

Zdravím,
na Windows 10Pro (Visionbook 13Wg Flex UMAX) jsem si pod uživatelským účtem s právy správce nainstaloval program HP MFP Scan pro skenování. Když jsem program spustil, správně mi vyhledal multifunkční tiskárnu HP Laser MFP 135w a bez problému funguje (viz přiložené foto HP_MFP_Scan_spravce.png). Pokud ale program spustím pod jiným uživatelem (bez práv administrátora), program tiskárnu nevidí (viz přiložené foto HP_MFP_Scan_uzivatel.png). Pokud v tomto účtu spustím program jako správce, tak tiskárnu program zase vidí. Potřebuji, aby všichni uživatelé mohli tímto programem skenovat, bez nutnosti spouštět program jako správce.
Tiskárna je připojená do sitě přes WIfi, stejně jako notebook. Tak nevím, kde mám hledat problém.

Děkuji moc za rady

Uživatelský účet s právy správce a uživatelský účet bez práv ale program spuštění jako správce:
HP_MFP_Scan_spravce.png

Uživatelský účet bez práv správce:
HP_MFP_Scan_uzivatel.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9942
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Příspěvekod zeus » 08 led 2021 09:29

Co pouzit jiny program na skenovani, treba NAPS2?
Jinak by to slo 'objejit' vytvorenim planovane ulohy a zastupce na ni, at nemusis nikomu rikat admin heslo.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

martin.nohejl
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: duben 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Příspěvekod martin.nohejl » 08 led 2021 09:41

zeus píše:Co pouzit jiny program na skenovani, treba NAPS2?
Jinak by to slo 'objejit' vytvorenim planovane ulohy a zastupce na ni, at nemusis nikomu rikat admin heslo.

A to bych naplánoval, aby se ten program spustil po každém přihlášení? To mi přijde zbytečný. Zas tak často se ten skener nebude používat.

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2668
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Příspěvekod atari » 08 led 2021 09:52

Pokud si dobře pamatuji, tak v nastavení tiskáren bývá záložka zabezpečení. Tak bych na to zkusil kouknout a případně tam všude nastavit hodnoty "Everyone".

To je jen takový tip.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9942
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Příspěvekod zeus » 08 led 2021 10:11

atari: nejde mu sken, tisk mu jde

tazatel: ne vzdy pri spusteni - vytvoris ulohu bez aktivacni udalosti, pridas ji moznost spoustet rucne, uzivatel bude admin (heslo si planovac zapamatuje) a ikona na plose 'HP MFC Scan' bude ukazovat na tu ulohu (schtasks). Pro uzivatele se nic nemeni, klika na tu samou ikonu ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2668
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Příspěvekod atari » 08 led 2021 13:27

Ok tak nastavení skeneru, to funguje stejně jako u tiskáren ...

martin.nohejl
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: duben 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Příspěvekod martin.nohejl » 08 led 2021 14:02

atari píše:Pokud si dobře pamatuji, tak v nastavení tiskáren bývá záložka zabezpečení. Tak bych na to zkusil kouknout a případně tam všude nastavit hodnoty "Everyone".

To je jen takový tip.

Tak v nastavení skeneru nemám možnost nastavit přístupy:
01.png

Pouze u tiskárny, ale jelikož to je jedno zařízení, tak by to mělo platit asi i na skener:
02.png

Nastavil jsem vše stejně:
Administrátor:
05.png

Uživatel s administrátorskými právy:
04.png

Uživatel bez administrátorských práv:
03.png

Everyone:
06.png


A stejně to nepomohlo.

Dodatečně přidáno po 32 minutách 44 vteřinách:
zeus píše:Co pouzit jiny program na skenovani, treba NAPS2?
Jinak by to slo 'objejit' vytvorenim planovane ulohy a zastupce na ni, at nemusis nikomu rikat admin heslo.

Teď jsem zkusil NAPS2, ten skener vidí, ale aplikace HP MFC Scan se mi zdá přívětivější.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20367
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Příspěvekod ITCrowd » 08 led 2021 14:46

Zkus režim kompatibility. Nastav třeba W7 a spustit jako správce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

martin.nohejl
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: duben 14
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Program HP MFP Scan nevidí multifunkční tiskárnu

Příspěvekod martin.nohejl » 08 led 2021 15:07

Režim kompatibility to neřeší a spustit jako správce zase chce heslo, takže bych ho musel poskytnout ostatním uživatelům.

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 42 minutách 9 vteřinách:
zeus píše:atari: nejde mu sken, tisk mu jde

tazatel: ne vzdy pri spusteni - vytvoris ulohu bez aktivacni udalosti, pridas ji moznost spoustet rucne, uzivatel bude admin (heslo si planovac zapamatuje) a ikona na plose 'HP MFC Scan' bude ukazovat na tu ulohu (schtasks). Pro uzivatele se nic nemeni, klika na tu samou ikonu ;)

Teď to zkouším přes plánovač úloh, ale nedaří se mi vytvořit funkční úlohu:
07.png

08.png

09.png

10.png

Vyberu aplikaci z odkazu zástupce:
11.png

12.png

13.png

14.png

Když takto vytvořenou úlohu kontrolně spustím:
15.png

Úloha je spuštěna, ale program se nespustí
16.png


Dodatečně přidáno po 2 hodinách 45 minutách 55 vteřinách:
Pokud vytvořím na C: MFPscan.bat

Kód: Vybrat vše

"C:\Program Files (x86)\HP\MFP Scan\EDC.exe"

Tak se mi program spustí. Ale zase nemám pořešeny admin práva.

Tal nevím, co mám v plánovači úloh špatně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Multifunkční tiskárna kolem 4k Kč
    od flowem » 09 dub 2020 12:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    268
    od flowem
    09 dub 2020 13:45
  • nelze nainstalovat tiskárnu w10
    od hophop » 19 bře 2020 11:44 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    1124
    od atari
    26 bře 2020 08:16
  • Jak propojit tiskárnu Brother MFC-L2712DW
    od GawneR » 08 kvě 2020 23:24 » v Sítě - hardware
    5
    481
    od GawneR
    09 kvě 2020 12:46
  • Jakou vybrat tiskárnu na tisk digitálních obrazů?
    od Peťa » 03 pro 2020 19:30 » v Vše ostatní (hw)
    2
    328
    od Peťa
    04 pro 2020 08:50
  • Windows nevidí HDD
    od ladza » 10 led 2021 16:27 » v Problémy s hardwarem
    13
    334
    od Coxx-cz
    13 led 2021 10:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Jandak a 10 hostů