Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 09:46

Na tom pc hraju už tři roky. Po dvou letech jswm koupil jen další ram. Lituju že jsem si to tenkrát neseskladal sám :D abych vše zkusil.
Distanční šroubky mám a jinak asi to jdu ještě teď nějak zkusit. Takto v single channelu to funguje v pohodě na 16gb samozřejmě, hraju s tím už přes rok. O kolik výkonu se ubírám? :D

V biosu vše funguje, píše to ze sloty 3 a 4 jsou prázdné.

Jinak ted nevim co by sw blizko cou dotýkalo

Díky



Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3440
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 09:47

běžně 30, někdy klidně těch 50% výkonu navíc v dual
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 09:53

Přemýšlím ze koupim novou desku a chladič teda

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3440
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 09:57

aby ti na ní ten procesor jel ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 10:14

Okay teď jsem zkusil single channel na 3.a 4. slotu a fungují :D to jsem celkem rád, ale co s tim dual channelem teď

Omlouvám se za zmatky.. Je tohle dobrý znamení?

Bude to těma ramkama? že to není kit? https://www.czc.cz/crucial-ballistix-sp ... 43/produkt

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3440
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 10:27

nemyslím ... teď zkus 2 a 4, směrem od procesoru
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 10:31

V tom případě se zapne pouze jedna ramka na A2 , zkusím mrknout do biosu co to ukazuje když to zapojím jak píšeš, jestli to tu ramku najde.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3440
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 10:33

co ten bios, jakou máš verzi? Flashnout nový je lehká věc na 5 minut
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 10:42

Tak ted to nechápu :D jede to v dualu. Mám to na A2 a B2. Ale v cpuz v memory to ukazuje dram freq 1330.6 takto to ukazovalo vždy. I ve správci uloh to ukazuje. Je to ok?

Bios ver. E7A37AMS. 110
03/24/2017
DDR VOLTAGE 1.328V

Mám stáhnout nejnovější verzi? 7A37v1MV(Beta version)
Release Date
2020-07-09

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3440
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod gogo1963 » 05 led 2021 10:49

tu betu snad zatím vynech, dej tam ten předposlední ověřený a ano cpuz ukazuje1330, to je v pořádku, běží v double režimu na 2660
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)
    od name66 » 16 zář 2020 00:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    372
    od petr22
    16 zář 2020 18:17
  • Dual monitor
    od frufru56 » 07 čer 2020 19:34 » v Problémy s hardwarem
    8
    358
    od frufru56
    08 čer 2020 19:41
  • dual intelligent processors 5
    od MrFanTomas » 22 úno 2020 22:35 » v Vše ostatní (sw)
    4
    1013
    od MrFanTomas
    22 úno 2020 23:28
  • Problém s RAM v dual chanellu
    od Tero808 » 29 srp 2020 23:16 » v Problémy s hardwarem
    6
    460
    od Tero808
    30 srp 2020 12:49
  • Windows dual boot
    od titex » 22 dub 2020 11:34 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    1003
    od Mamm
    10 kvě 2020 16:01

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], petr22, Pic a 5 hostů