Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 04 led 2021 22:49

Ahoj,
po třech letech jsem si řekl, že to konečně dám na dual channel :D ale nejde to.
Zkoušel jsem samostatné ramky na 3. a 4. se nezapne monitor. Celou dobu to mám na 1. a 2.

PC:
2x Crucial Ballistix Sport LT Red 8GB DDR4 2666

AMD Ryzen 5 1600
Gainward GeForce GTX 1060 Phoenix, 6GB GDDR5
Seasonic S12II-620 - 620W
MSI B350M MORTAR - AMD B350

Asi něco z deskou nebo cpu, že :D Někde jsem četl, že by se mohli ty piny na desce dotýkat bedny.
Při zapojení na B2 a B4 se zapne jen jedna ramka samozřejmě no

Jinak jsem si všiml, že mi svítí tohle

1692

Díky



Reklama
RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5528
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod RIKI22 » 04 led 2021 22:53

Máš ich mať A2-B2 t.j. 2-4 od CPU.

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 04 led 2021 22:58

Jo tak jsem to měl. Ale ono asi stejně B1 a 2 nejdou.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5528
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod RIKI22 » 04 led 2021 23:11

Je to KIT alebo si iba dokúpil druhú ram?Skús ich iba po jednej v A2, ak si to ešte nespravil.

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 04 led 2021 23:18

Dokoupil jsem Crucial Ballistix Sport LT Red 8GB DDR4 2666

Prvně jsem měl tu stejnou ram samostatně myslím, že ve slotu A2

Obě ram jsou stejné.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5528
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod RIKI22 » 04 led 2021 23:20

Nová samostatne funguje ?

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 04 led 2021 23:41

Fungují obě zárověn, samostatně jsem zkoušel jen asi tu první co jsem měl :D Jakoby můžu to ještě zkusit.
Jde to jen na single v 1. a 2. nebo samostatně v 1. nebo 2.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5528
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod RIKI22 » 04 led 2021 23:43

Ak nebežia , ako dual v A2-B2, tak je tam nejaký rozdiel.Prípadne aktualizuj si bios na poslednú verziu a potom skús ešte raz.

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 00:22

Bude mi stačit yt video jak to udělat? :D uz jsem koukal a je tam přímo tato deska.

Jde mi o to aby se potom něco nepo*** a nemusel to pak ladit. Reinstal winu atp.

Díky

Uživatelský avatar
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 715
Registrován: červenec 07
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod newwes » 05 led 2021 00:28

Kdo se bojí, sere v síni :D
To dáš
AMD Ryzen 5 3600, Be quiet! Dark Rock 4, ASUS TUF GAMING B550-PLUS, GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3600 CL17, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Corsair RMx Series RM550x (v.2018), Be quiet! Pure Base 500 okno černá, 2x Arctic Fan F14 PWM PST
Jak poslat odkaz na vybrané produkty Alzy
Samozřejmě děkuji za každou smysluplnou odpověď.

Uživatelský avatar
Speedhack
Level 2
Level 2
Příspěvky: 181
Registrován: květen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod Speedhack » 05 led 2021 00:38

Vtipný je, že jedu na 1333mhz už dva roky :D jsem celkem noob no. Prostě jsem to neřešil až do teď kdy jsem poprvé čistil PC kompresorem bezolejovým. Předtím jsem jen vysával nebo stlačený vzduch. Zamáslil jsem to no, no nic jdu ještě na DayZ a zítra to spáchám :D pak se ozvu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45341
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nejde dual channel a nejdou 3. a 4. sloty na mtb

Příspěvekod petr22 » 05 led 2021 09:26

Nemuzes jet na 1333 MHz, je to DDR, takze 2666 MHz, coz je u modulu co umi
maximum 2666 MHz normalni frekvence. Dual Channel nedela 2x frekvenci.

Co normalni neni je ze to nefunguje v tech modulech, kde se maji 2 moduly instalovat.

Na te fotce vidim nejakou parodii na chladic - nedeformuje desku tak, ze se RAM nejbliz
cpu vubec nedotyka slotu ? Chtelo by to nejaky normalni chladic s heatpipe, co ma zezadu
desky kovovy backplate a deska se nedeformuje.

Zkrat by mohl nastat jen pokud pod deskou nejsou distatncni sloupky a je prisroubovana
primo na plech skrine - nemas to tak ?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)
    od name66 » 16 zář 2020 00:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    372
    od petr22
    16 zář 2020 18:17
  • Dual monitor
    od frufru56 » 07 čer 2020 19:34 » v Problémy s hardwarem
    8
    358
    od frufru56
    08 čer 2020 19:41
  • dual intelligent processors 5
    od MrFanTomas » 22 úno 2020 22:35 » v Vše ostatní (sw)
    4
    1013
    od MrFanTomas
    22 úno 2020 23:28
  • Problém s RAM v dual chanellu
    od Tero808 » 29 srp 2020 23:16 » v Problémy s hardwarem
    6
    460
    od Tero808
    30 srp 2020 12:49
  • Windows dual boot
    od titex » 22 dub 2020 11:34 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    1003
    od Mamm
    10 kvě 2020 16:01

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti