Jak nastavit HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

MonsterBeamer
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: leden 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Jak nastavit HDD

Příspěvekod MonsterBeamer » 04 led 2021 17:02

Dobrý den, Dnes mi došel nový pc a mam menší problém. V PC mam jedno M.2 SSD a HDD který má 4TB ale když se podívate HDD který má 4 Tera je rozdělený na dva články které bych rád spojil do jednoho. Bohužel nevím jak na to. Viz screenshot. Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Level 3
Level 3
Příspěvky: 433
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod Mr. Incognito » 04 led 2021 17:07

AOMEI partition assistant, tam můžeš oddíly smazat a vytvořit jeden nový. Btw., možná jen kupuju malé disky, ale ještě jsem neviděl, aby se disk prodával z výroby rozdělený na 2 partition (teda aspoň tak jsem to pochopil z popisu, screeny jsou na telefonu příliš malé).

MonsterBeamer
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: leden 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod MonsterBeamer » 04 led 2021 17:11

Omlouvám se ale v diskách se opravdu nevyznám. Mohl by jste mě aspon trochu zkusit navést? Děkuji

Uživatelský avatar
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 740
Registrován: červenec 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod newwes » 04 led 2021 17:12

Že jsi instaloval W10 se zapojenými oběma disky? Asi bych se nebabral se zavaděčem a jeho klonem, odstranil všechny oddíly na tom 4TB, vytvořil jeden a odpojil HDD. Čistý W10 instaluj na ten druhý, samostatně zapojený
AMD Ryzen 5 3600, Be quiet! Dark Rock 4, ASUS TUF GAMING B550-PLUS, GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3600 CL17, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Corsair RMx Series RM550x (v.2018), Be quiet! Pure Base 500 okno černá, 2x Arctic Fan F14 PWM PST
Jak poslat odkaz na vybrané produkty Alzy
Samozřejmě děkuji za každou smysluplnou odpověď.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45462
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod petr22 » 04 led 2021 17:13

Hlavne disk musi byt GPT.

Ten 2 TB oddil nejspis bude vysledkem MBR formatu.

MonsterBeamer
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: leden 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod MonsterBeamer » 04 led 2021 17:15

Takže momentálně nemohu udělat nic jiného. Než udělat čistý windows install? Nedá se to vyřešit přes nějakou utilitu?

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5533
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod RIKI22 » 04 led 2021 17:26

Odpoj 4TB HDD od napájania a zapni PC, či vyhodí chybu alebo nabehne OS.

Uživatelský avatar
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 740
Registrován: červenec 07
Pohlaví: Muž

Re: Jak nastavit HDD

Příspěvekod newwes » 04 led 2021 17:49

Nenaběhne, zavaděč je na tom 4TB
Nainstaluj AOMEI Backupper Standard a naklonuj ten zavaděč ze 4TB na ten 1TB. Program umí klonování i za běhu systému. Možná se to spraví
AMD Ryzen 5 3600, Be quiet! Dark Rock 4, ASUS TUF GAMING B550-PLUS, GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3600 CL17, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Corsair RMx Series RM550x (v.2018), Be quiet! Pure Base 500 okno černá, 2x Arctic Fan F14 PWM PST
Jak poslat odkaz na vybrané produkty Alzy
Samozřejmě děkuji za každou smysluplnou odpověď.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak nastavit 5.1 na windows 10
    od TulipanSlayer » 03 čer 2020 21:39 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    3
    495
    od petr22
    03 čer 2020 22:13
  • Nelze nastavit proxy
    od Honza 82 » 25 kvě 2020 09:50 » v Internet a internetové prohlížeče
    8
    606
    od Honza 82
    25 kvě 2020 14:50
  • Jak vytvorit,nastavit domaci sit
    od Delije » 16 kvě 2020 13:34 » v Sítě - hardware
    6
    654
    od Delije
    25 kvě 2020 13:58
  • Nejde nastavit tapeta win 10
    od papik » 26 úno 2020 11:03 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    693
    od cadworker
    26 úno 2020 15:55
  • Hra nelze nastavit na celý obraz
    od Sirkosta » 22 bře 2020 15:26 » v Hry
    1
    706
    od Sirkosta
    23 bře 2020 11:10

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 1 host