R5 3600 a nestabilita sestav

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2637
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod peta501 » 25 zář 2020 11:06

Pokud by ti to delalo i s tim offsetem, tak ten cpu proste vem a dej jim ho na reklamaci... tak jak jsem vlastne zminoval uz tenkrat kdyz sem ti radil jeste v puvodnim vlakne.

Stejne tak bych ho tam hodil i kdyby to se zvysenym offsetem nedelalo... :huh:
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Reklama
Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28223
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Martab » 25 zář 2020 11:12

Souhlas, ikdyby to po zvýšení offsetu začalo fungovat, tak jim to vrátit na reklamaci, CPU má fungovat na standardních taktech (a vlastně zvyšování offsetu je samo o sobě porušení záručních podmínek výrobce...).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Jandak
Level 3
Level 3
Příspěvky: 484
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Jandak » 25 zář 2020 15:59

asi jo no, je tu nekdo kto to takto reklamoval.. vymenili vam to hned nebo jste mesic cekali :D? (alza)
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod vojak3 » 25 zář 2020 16:14

já mam od CZC a taky jsem nechtěl měsíc čekat. Snad vždy když jsem měl něco na reklamaci tak to bylo hotovo 29-30den :D
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2637
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod peta501 » 21 říj 2020 22:00

jinak po zkusenostech, kdy clovek vidi XX zkompletovanejch sestav denne muzu rict ze nestabilita u 3ti generace ryzenu neni nic neobvykleho.

tak 15-20% denne vykazuje nestabilitu - zejmena nahodne BSOD, zelene obrazovky a jine ktere resi az vymena CPU. A to v kombinaci ruznejma cipsetama (od A320 po B550). Projevuje se to v prevazne jen v treti generaci cpu (konkretne hlavne R5 3600), a vyjmecne i u nekterejch APU.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod vojak3 » 21 říj 2020 22:23

Jak to vlastně dopadlo, nějaké BSOD po offset+ ?
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2637
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod peta501 » 21 říj 2020 22:33

cpu offset se nezkousel na to pri tech poctech neni cas, otestuje se zda vsechno slape jak ma... kdyz ne, zjistuje se kde je problem a jak ho napravit - pak se komponenta vymeni.

Clovek kterymu by prisla hotova sestava s vysvetlenim ze ma v biosu nastavenej offset aby mu to nepadalo, by asi moc happy nebyl.

Offset je takovej homemade fix, ale nic na co by se dalo spolihat. To je vlastne takova dalsi vec, ze ke spouste lidem se pak tohle nastesti pro ne ani nedostane. Kdyz si to pak clovek sklada sam, muze u toho trochu trpet.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod vojak3 » 21 říj 2020 23:42

Myslel jsem stěch lidí tady na PChelp co měli problemi s BSOD
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Jandak
Level 3
Level 3
Příspěvky: 484
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Jandak » 27 říj 2020 13:39

Ahoj, jak jsem nastavil ten offset viz popsano vyse, tak modra smrt nebyla.. Muze to takto fungovat, nebo bude lepsi vratit CPU? Jenze jaky misto nej? Ai uz 3600 nechci. Je od AMD nejaky vykonove podobny ktery nema tyto problemy s BSOD?
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28223
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Martab » 27 říj 2020 13:49

Fungovat tak může, ale pokud to půjde, tak vrať. Momentálně ale nic stejného není, bude ZEN3. AMD Ryzen 5 5600X má být v prodeji od 5. listopadu, ale počítej s vyšší cenovkou než u R5 3600.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Jandak
Level 3
Level 3
Příspěvky: 484
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Jandak » 27 říj 2020 13:50

jj pocitam ze bych kdyztak doplatil 2-3000 maximalne.. ale chtel bych od toho stabilitu na te me sestave.. :D

Dodatečně přidáno po 58 vteřinách:
btw. ta moje deska C6H by ten novy procak vzala? :D
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28223
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Martab » 27 říj 2020 13:56

Zatím je přislíbena podpora na 5xx chipsetech nyní, na 4xx řadě někdy v lednu (záleží na výrobci jak to uchopí) a 3xx oficiálně nic. Uvidí se jak to dopadne a jak se k tomu postaví výrobci, na to je docela brzo předvídat co a jak :/
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows10 nestabilita
    od Montes » 14 úno 2021 22:10 » v Windows 10, 8, 7..
    4
    372
    od Montes
    15 úno 2021 10:16
  • Výběr ze dvou PC sestav
    od lukas___5 » 14 říj 2020 19:42 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    272
    od petr22
    14 říj 2020 19:44
  • výběr ze dvou sestav
    od lukas___5 » 20 říj 2020 22:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    247
    od xbs
    20 říj 2020 22:28
  • Ryzen 5 3600 16 GB RAM
    od mkolar » 06 dub 2021 13:58 » v P: Hardware
    1
    391
    od casperdeluxe
    06 dub 2021 14:26
  • Jakou MB+RAM k Zen 5 3600
    od FrozzCZE » 23 lis 2020 06:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    381
    od xbs
    24 lis 2020 08:05

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů