R5 3600 a nestabilita sestav

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jandak
Level 3
Level 3
Příspěvky: 484
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Jandak » 24 zář 2020 08:49

Biosem to nebude ten mám taky aktuální. Ramky taky na 2666. Je tu ještě někdo kdo zkusil nastavit net offset cpu a problémy už nenastaly?
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Reklama
Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Level 3
Level 3
Příspěvky: 521
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Mr. Incognito » 24 zář 2020 08:57

Já nevím. Vypsali jste tu všechny možné značky RAM na různých frekvencích, takže RAM to asi nebude. Společný jmenovatel je evidentně jinde, ale to by bylo považováno za flame... Každopádně přeju pevné nervy a hodně štěstí při řešení problému.

Ondras66
Level 3
Level 3
Příspěvky: 469
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Ondras66 » 24 zář 2020 09:04

Na jedne strance nekdo radil o trochu zvysit napeti u pameti, zkousel to nekdo?

Jinak je vtipny kolik lidi tady ma stejny kombo hardwaru CH VI, R5 3600, Hyper X 3333 MHz nebo ssd Transcendt 512gb. :D

Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Level 3
Level 3
Příspěvky: 521
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Mr. Incognito » 24 zář 2020 09:18

Nepomohlo by trochu zvýšit napětí na procesoru? Smrdí to tím, že AMD kvůli tragickým peakovým teplotám i v idle podvoltovalo procesory tak, že ty horší kousky křemíku to nerozchodí.

FELINY
Level 2
Level 2
Příspěvky: 218
Registrován: srpen 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod FELINY » 24 zář 2020 09:59

Mr. Incognito má pravdu, zvýšit napětí procesoru i mně onehda pomohlo, ale jak říkám, reklamaci uznali a nový kus procesoru už jede i na default úplně v pohodě.
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2637
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod peta501 » 24 zář 2020 10:06

FELINY píše:Mr. Incognito má pravdu, zvýšit napětí procesoru i mně onehda pomohlo, ale jak říkám, reklamaci uznali a nový kus procesoru už jede i na default úplně v pohodě.

Tohle si dovolim citovat pro petra22, kterej vi ze v AMD cpu nikdy problem bejt nemuze i kdyz jsem tu nekolikrat zminoval ze vymena cpu je neco co pomaha. Tak je vzdycky problem nekde jinde.
Proste tam musi mit nekde amd nejakyho sotka a porad nechapu ze to po dvou letech neni podchceny.

PS: ano v ntb a v oem sestavach to logicky delat nemuze, protoze by to odnesl ten vyrobce sestavy. Proc to dela u retailu je otazka.

Ale jak rika incognito, preju pevny nervy at se to co nejdriv vyresi. Sam jsem byl v ty sitauci a vim jak to je otravny.
Naposledy upravil(a) peta501 dne 24 zář 2020 10:09, celkem upraveno 1 x.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

FELINY
Level 2
Level 2
Příspěvky: 218
Registrován: srpen 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod FELINY » 24 zář 2020 10:09

Asi byla nějaká várka horších křemíků, protože jsem se opravdu na FB skupině setkal s více lidmi, kterým to dělalo a nebyly to jen ryzeny 3600, ale i vyšší řady.
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2637
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod peta501 » 24 zář 2020 10:10

Jo ja prave taky, kamos z alzy rikal ze jim to tam lidi vraci casteji.
A pak jsem se bavil jeste asi s 2ma lidma kterejm vymena cpu opravdu pomohla. Jen to byl podzim 2019
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

FELINY
Level 2
Level 2
Příspěvky: 218
Registrován: srpen 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod FELINY » 24 zář 2020 10:15

Já to řešil v únoru tohoto roku no, ale procesor byl kupovaný v září 2019. Pár měsíců jsem jel na taktnutém procesoru s custom napětím, aby to bylo stabilní a pak jsem ho vyreklamoval.
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28223
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Martab » 24 zář 2020 10:19

Já napětí (vcore) na CPU snižoval na maximum co deska dovolila pomocí offsetu a funguje to. Takže buď štěstí na kus, nebo nevím.

Mr. Incognito: Zdrž se prosím těchto flame odhadů, problémy s BSOD mají i Intely, tím ale nechci hájit AMD, aby si to zas někdo špatně nevyložil. Pokud se dívám správně, tak většinou ti co mají problém mají RAM co nejsou na qlv listu.

EDIT: Když mluvíte o zvedání napětí, u které části CPU to děláte?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2637
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod peta501 » 24 zář 2020 10:31

Martabe no offense, ale v cem se incognito dopustil flamu odhadu?
Ano samozrejme tu obcas vzniknou flame dohady na tema intel vs amd, a ano i intel ma s BSOD problem.

Ale pokud z nejakyho duvodu 3 rada ryzenu, specificky zpusobuje BSOD a jeste navic nahodne - je to opravdu problem , proc bysme jinak byli v tomhle tematu? Proc by toho jinak byli plny zahranicni fora?

Z jakyho duvodu se tu pak nekdo kdo tvrdi, ze spotreba intelu je jak primotop a zere +300w nedopousti flamu, kdyz je jasne prokazatelny ze spotreba intelu je normalni a blizkosti amd pokud intel netaktujes do maxima?
Nebo kdyz tvrdi ze aplikacni vykon intelu i5 10400f je o 40% nizsi nez R5 3600? nebo ze teploty intelu se nedaj uchladit?
Pritom az na vyjimky jako i9 10900k je to proste prokazatelne nepravda.

Tenhle topic neni spatna vec, je dobry pokusit se tomu prijit na kloub.
Minimalne se z toho prislo na to co jsem tu rikal uz pred pul rokem - muze pomoc vymena cpu, muze pomoct sahani na napeti, muze pomoc vymenit ram. Sam bych tohle tema pred rokem, kdy jsem resil 10 dni v kuse problemy s r5 3600 a tomahawkem proste ocenil.

A timhle nehajim intel, R5 3600 a cokoliv dal jsou vyjmecne dobre procesory, ale to ze maj problemy se stabilitou v retailu je proste fakt a nevidim v tom uplne flame. Intel ma zas spoustu jinejch problemu... je drazsi, highend i9 jsou opravdu mimo a monstra, budoucnost je velkej otaznik.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod vojak3 » 24 zář 2020 10:39

Martab - já to nastavil podle různejch zdrojú co jsem našel na netu co se týkali problému BSOD s Ryzen 5 3600 - ve většině případů pomohl offset + nebo výměna CPU.

Nastavení viz. foto, jak jsem šel pod nížší hodnotu tak BSOD.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows10 nestabilita
    od Montes » 14 úno 2021 22:10 » v Windows 10, 8, 7..
    4
    372
    od Montes
    15 úno 2021 10:16
  • Výběr ze dvou PC sestav
    od lukas___5 » 14 říj 2020 19:42 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    272
    od petr22
    14 říj 2020 19:44
  • výběr ze dvou sestav
    od lukas___5 » 20 říj 2020 22:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    247
    od xbs
    20 říj 2020 22:28
  • Ryzen 5 3600 16 GB RAM
    od mkolar » 06 dub 2021 13:58 » v P: Hardware
    1
    391
    od casperdeluxe
    06 dub 2021 14:26
  • Jakou MB+RAM k Zen 5 3600
    od FrozzCZE » 23 lis 2020 06:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    381
    od xbs
    24 lis 2020 08:05

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti