R5 3600 a nestabilita sestav

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Pecan15
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Pecan15 » 17 zář 2020 16:37

mám Ryzen 3600 + Asus C6H + HyperX Predátor 3333MHz zaplé před DOCP a BSOD jsem měl všeho všudy 2x
CPU:AMD Ryzen 5 3600 (Arctic Freezer 34) - MB:Asus Crosshair VI Hero - RAM:HyperX Pradator DDR4 3333MHz - GPU:Sapphire AMD RADEON PULSE RX 5700 8G OC - SSD:WD SSD Blue SN500, M.2 - 500GB - HDD:Seagate Ironwolf 4TB - Case:SilentiumPc Armis AR5 - OS:WN10 64bit Profesional

Reklama
amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 540
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod amirinda » 17 zář 2020 18:20

R5 3600 (přetakt. 4150MHz); ASUS PRIME X370-PRO; Crucial Ballistix 16GB DDR4 3000 (přetakt. 3600MHz) a po mnoha testech a pádech už nějakou dobu OK.

Docela dobrej návod je zde: https://www.youtube.com/watch?v=Vt6vBZz ... tGameplays

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod vojak3 » 17 zář 2020 19:57

Ryzen 5 3600 + C6H + HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333MHz

BSOD to házelo rúzné chyby i v ruzných intervalech.
Když to bylo na základní frekvenci těch 2666MHz tak taky BSOD.
Vyřešil jsem to CPU offsetem na + 0.0500V
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47315
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod petr22 » 17 zář 2020 20:15

Chtelo by to vsechno sepsat do jednoho dokumentu, na ktery by se pak dalo odkazovat.

Takhle to vypada na komunikaci radic RAM - RAM, protoze se vse toci okolo tehoz.

Uživatelský avatar
RowJack
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: leden 20
Bydliště: západní čechy
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod RowJack » 17 zář 2020 22:03

Ahoj
Ryzen R5 3600 + MSI B450-A PRO MAX + Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB kit) DDR4 3600, Blackout Series / XMP zapnuto na 3600 Mhz
Zcela bez problémů, modrá smrt mě zatím míjí :thumbup: :pc-profi: Stavěl jsem ještě jeden stejnej komp o cca 2 měsíce později a taky zcela bez problémů, jedinej rozdíl GK, oba kompy Win 10 pro 64, oba jedou každej den a pohoda.
Ryzen 5 3600/MSI B450-A PRO MAX/Freezer34/2x8GB Patriot Viper 4 DDR4 3600MHzCL17/MSI GTX 1660 S GAMING X/Kingston SSD A2000 500GB/Seagate IronWolf 3TB/Corsair RM550x/SilentiumPC Signum SG1M/4x ARCTIC F12 PWM/2x AIREN FAN Red Wings120 Clever/LCD AOC 24G2U/BK :thumbup:

flacek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod flacek » 17 zář 2020 22:20

Ryzen R5 3600, MSI B450-A PRO MAX, Patriot VIPER 4 16GB CL16 (2x8GB kit) DDR4 3200, Blackout Series / XMP na 3200 Mhz a BSOD jsem jeste nemel.

Jandak
Level 3
Level 3
Příspěvky: 484
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Jandak » 17 zář 2020 23:54

To tak vypada, ze ty RAM od Patriotu si vice rozumi s deskou od MSI.. a tak do 3200 Mhz max..

Podle me je problem mezi deskou a RAM a ty Ryzeny v tom nehraji moc roli.. i podle toho co tady uzivatele pisou :D

Dodatečně přidáno po 2 minutách 4 vteřinách:
btw. zatim vsichni pokud se nepletu co meli ram od Patriotu a jinou desku nez od asusu s chipsetem x370 to maji bez chyb.. a pokud uz nekdo mel treba jako ja C6H, tak mu to pretalo vyskakovat kdyz zmenil RAM na Fury nebo jinou znacku do 3200 Mhz max. Pripadne nejak pretaktoval ty VIPERy... a nejakou nahodou to nepada.
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Jandak
Level 3
Level 3
Příspěvky: 484
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Jandak » 23 zář 2020 14:31

Tak ja snizil RAM na 2666 a bezelo to vice nez tyden v klidu az do vcerejska.. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, err. code: 0x000000d1

Ja si osobne myslim ze je problem mezi deskou a RAM.. ze ta C6H deska si proste nerozumi s temi Patrioty.. z nejakeho duvodu

Dodatečně přidáno po 1 minutě 36 vteřinách:
jeste doplnim nebo celkove deskou s X370
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 898
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod vojak3 » 23 zář 2020 14:59

Já mám HyperX Predator a taky to dělalo takže ....
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Ondras66
Level 3
Level 3
Příspěvky: 469
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Ondras66 » 24 zář 2020 00:01

Taky mam Ryzen 3600 a desku Asus Crosshair VI Hero X370. Sestavu mam cca 1 rok. Pred par mesici se zacalo objevovat bsod a ted asi 3 mesice to bylo pravidelne skoro kazdy den aspon jednou. Stavalo se to jenom pri otevrenym prohlizeci a par dalsich aplikaci. Minuly mesic vysel novy bios pro desku a od te doby to je zatim dobry. Pameti mam HyperX Predator na frekvenci 3333 MHz. Podle me za to muzou prave ty ramky ale kdo vi. Bsod jsem dostal, i kdyz byly na zakladni frekvenci na 2666 MHz.

Alferi
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: duben 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod Alferi » 24 zář 2020 08:38

Zjara jsem pořídil 3600X, Asus B450-E a RAM Corsair Vengeance PRO 32GB - 3200 MHz. První instalace W10 brzo spadla do neopravitelného stavu a další instalace taky měla pády (provedena s ramkami na základních 2666, XMP ze začátku zlobilo). Rovněž to hádám na paměti, pokus o posunutí na CL14 přes Ryzen Calculator (standardní nastavení, žádný extreme OC) taky "shořel" a musel jsem resetovat desku a znovu nastavit XMP. Stejně skončilo údajně blbuvzorné automatické přetaktování nabízené BIOSem. Potom jsem provedl opravnou reinstalaci (se zachováním dat), a od té doby to už jede vesměs bez problémů. ... klep klep. Nejdůležitější je ovládnout vlastní zlepšovatelské šťouralství a po nastavení NA NIC NEŠAHAT. :evil:

Je fakt, že s předchozím Haswell Xeonem jsem takové potíže prakticky neviděl (náhodný BSOD tak jednou dvakrát do roka ... vždycky jsem na to nechápavě koukal).

FELINY
Level 2
Level 2
Příspěvky: 218
Registrován: srpen 10
Pohlaví: Muž

Re: R5 3600 a nestabilita sestav

Příspěvekod FELINY » 24 zář 2020 08:48

Ještě mě napadlo, že v mém případě ty RAM sice v DOCP pár pádů způsobilo, ale padalo mi to i díky procesoru. A to v defaultním nastavení všeho při nízké zátěži a napětí. Procesor mi vyreklamovali a byl klid. Takže né za vše může moci RAM. S podobným problémem jsem našel i pár lidí na FB skupině a taky prošli reklamací.
► Zobrazit spoiler


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows10 nestabilita
    od Montes » 14 úno 2021 22:10 » v Windows 10, 8, 7..
    4
    372
    od Montes
    15 úno 2021 10:16
  • Výběr ze dvou PC sestav
    od lukas___5 » 14 říj 2020 19:42 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    272
    od petr22
    14 říj 2020 19:44
  • výběr ze dvou sestav
    od lukas___5 » 20 říj 2020 22:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    247
    od xbs
    20 říj 2020 22:28
  • Ryzen 5 3600 16 GB RAM
    od mkolar » 06 dub 2021 13:58 » v P: Hardware
    1
    391
    od casperdeluxe
    06 dub 2021 14:26
  • Jakou MB+RAM k Zen 5 3600
    od FrozzCZE » 23 lis 2020 06:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    381
    od xbs
    24 lis 2020 08:05

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Seznam[Bot] a 2 hosti