Nizká frekvence ram

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45855
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod petr22 » 24 čer 2020 23:25

Je, kdyz nekdo zaruci ze tazateli nad deskou pod proudem neujede treba sroubovak.

Baterku lze bepecne vyndat pri PC odpojenem od el. energie a nehrozi pri tom poskozeni desky.



Reklama
Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod NiZe269 » 24 čer 2020 23:26

Zde posílám fotky jak to mam rozpoležné v case
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45855
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod petr22 » 24 čer 2020 23:27

Vzdyt ta grafika je v hornim slotu, ne ve spodnim.

Takze baterka je primo pod ni.

Kartu drzi 2 sroubky + zacvak na konci slotu pod kartou.

asus2.jpg


Pripadne muzes provest reset podle manualu pomoci jumperu/pinu nebo co to tam je, ale
uz jsem videl pri tom mechanicky poskozene desky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod NiZe269 » 24 čer 2020 23:31

A ty šrouby co jsou na fotce jsou šrouby co drží grafiku? Přemyšlim že zítra zavolám technika aby se na to mrknul a zároveň mi pomohl vyladit to xmp abych pc neměl takovéto problémy. Co zminioval Vulva. V čem to spočivá? Musel bych kvůli tomu něco vyndavat?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45855
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod petr22 » 24 čer 2020 23:40

Pri vypnutem PC z el. energie se zkratuji piny CLRTC, treba sroubovakem.

Podrzi se to zkratovane 5-10 vterin, melo by to byt nekde vpravo dole na desce.

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod NiZe269 » 24 čer 2020 23:52

Pc jede. Restartoval jsem pomoci clrtc pinů znamená to že jsem už v pohodě?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45855
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod petr22 » 24 čer 2020 23:52

V pohode budes az bude RAM na 3600 MHz.

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod NiZe269 » 24 čer 2020 23:54

Já bych rád ale bojim se že když tam hodim 36 znovu tak budu zas v boot loopu

Dodatečně přidáno po 22 vteřinách:
Co se stalo že se ten počitač nechtěl nabootvat?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 43 vteřinách:
Mohl bych tam také švihnout menší frekvenci třeba 3400 vim že to furt neni 3600 ale tak třeba to ten počitač nezvládnul nebo nevím. Co se stalo že se to nechtělo načíst.

Uživatelský avatar
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 773
Registrován: červenec 07
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod newwes » 25 čer 2020 00:02

Těch 3600 jsi nastavoval přes DOCP? Zkus znovu, už víš, jak udělat případný reset
AMD Ryzen 5 3600, Be quiet! Dark Rock 4, ASUS TUF GAMING B550-PLUS, GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3600 CL17, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Corsair RMx Series RM550x (v.2018), Be quiet! Pure Base 500 okno černá, 2x Arctic Fan F14 PWM PST
Jak poslat odkaz na vybrané produkty Alzy
Samozřejmě děkuji za každou smysluplnou odpověď.

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod NiZe269 » 25 čer 2020 00:06

Nene docp jsem pravě nehodil. Bylo to na auto akorát v memory clock nebo jak to tam je jsem švihnul 3600

Dodatečně přidáno po 2 minutách 4 vteřinách:
Nezníčim si takto zakladní desku? když by to náhodou zas nenabootovalo tak že vyzkratuju ty dva piny

Uživatelský avatar
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 773
Registrován: červenec 07
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod newwes » 25 čer 2020 00:13

No a to je ta chyba. XMP se na těchto deskách Asus jmenuje DOCP. Nastav dle videa cca 4:48
https://youtu.be/7ZbPjV_OddI
AMD Ryzen 5 3600, Be quiet! Dark Rock 4, ASUS TUF GAMING B550-PLUS, GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost, Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3600 CL17, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Corsair RMx Series RM550x (v.2018), Be quiet! Pure Base 500 okno černá, 2x Arctic Fan F14 PWM PST
Jak poslat odkaz na vybrané produkty Alzy
Samozřejmě děkuji za každou smysluplnou odpověď.

Uživatelský avatar
NiZe269
Level 2
Level 2
Příspěvky: 192
Registrován: květen 16
Pohlaví: Muž

Re: Nizká frekvence ram

Příspěvekod NiZe269 » 25 čer 2020 00:19

Jsem na 3600 děkuji všem za pomoc. Takže Ted už jsem v pohodě? jsem na 3600 pc běží jak má. Nepoškodil jsem si nic na desce když pc běží tak jak má ne? :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nízká Rychlost Download internetu na NB
    od zicomp » 07 pro 2020 13:44 » v Problémy s hardwarem
    4
    289
    od zicomp
    07 pro 2020 15:26
  • Nízká rychlost wifi adaptéru
    od zezr » 19 říj 2020 21:04 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    381
    od zezr
    19 říj 2020 21:04
  • Změna frekvence RAM
    od buldok » 07 bře 2020 17:38 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    1186
    od buldok
    08 bře 2020 01:36
  • FX 8300 pevná frekvence
    od demolista » 19 úno 2021 17:28 » v Taktování a další úpravy PC
    4
    144
    od demolista
    19 úno 2021 19:44
  • Problém obnovovaci frekvence monitoru
    od abcpro » 14 kvě 2020 15:47 » v Problémy s hardwarem
    2
    241
    od abcpro
    14 kvě 2020 16:23

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů