Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

King_David
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod King_David » 11 čer 2020 07:45

Zdravím, je zde již několik for ohledně tohoto problému, ale nikde žádné skutečné řešení, je to pro mě tak neuvěřitelně neřešitelný problém, že se chci zeptat tady.

Při spuštění PC se rozjedou větráky cpu, grafiky i větrání casu, vše svítí ale nezobrazí se nic na displayi, jen no signal. Šel jsem až tak daleko, že jsem každou jednotlivou komponentu vyměnil, mám teď doma 3 základní desky b450 (msi, asus, gigabyte) 100% podporující 2. generaci ryzen a 3. gen ready nejspíše až po aktualizaci biosu, procesory 2x ryzen 2600 a 1x ryzen 3600, 2 zdroje, 2 m.2 ssd, 4 ks ramek 3200 hz od dvou výrobců, grafiky mám 2x rx 580 8 gb, které jsou plně funkční v jiném pc a 2 casy. Všechny komponenty jsou úplně nové krom grafik, které mají přes rok, ale jsou funkční.

Procesor je správně usazen, měnil jsem už asi 10x, v patici drží krásně, samozřejmě používám packu na zacvaknutí, vše je skutečně usazeno jak má, zdrojové kabely jsou na doraz jak v grafice, tak v desce, ramky jsou od novoty čisté a ve slotu zacvaknuty, kabel z grafiky je v grafice, ne v desce, zkoušel jsem zresetovat cmos + vyndat baterii ale problém přetrvává. Nenaběhne ani bios, Monitor a kabely jsou také funkční, používám DP a HDMI.

Až při mém zoufalství jsem na jednom youtube kanálu, kde mluví starší američanka narazil na funkční pomoc, ale není to řešení. Pc po připojení přes hdmi k tv pc naběhne, tedy bios a dále naběhne při propojení s monitorem přes DVI kabel. DP a hdmi na monitoru nefungují. Přes DVI jsem tedy dokázal nainstalovat windows a poté všechny drivery a pro jistotu aktualizovat na nejnovější bios (msi b450m a pro). Divné je že obraz na monitoru je stále rozmazaný, jakoby s velmi nízkým rozlišením i když je v nastavení FHD, ale fhd se určitě nezobrazuje + ještě co 5 sekund problikne display cca na vteřinu se vypne a pak zapne. Drivery jsou nejnovější, zkoušel jsem i drivery které stahuje windows sám.

Monitor snad ještě nějak pořeším, ale stále to neřeší problém DP a HDMI které na monitoru stále nefungují. Je to nějaký problém buď desek nebo procesorů ryzen, nedokázal toto už někdo vyřešit? (Chipset jsem taky instaloval)

Jinak 3 počítače jsem již s ryzenem 2600 a deskou msi b450m a pro složil a vždy v pořádku, teď se prostě něco děje.

Děkuji!!!

Reklama
Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 544
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod Sirkosta » 11 čer 2020 08:11

Měl jsem podobný problém. Nešlo mi PC propojit s TV a vyřešil jsem to redukcí. DP - HDMI. ..

Propoj pouze HDMI (pc) - HDMI (tv) nešlo, musel jsem to porpojit přes redukci DP(pc) do HDMI (tv).

Ale nevím jestli ti to pomůže.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

King_David
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod King_David » 11 čer 2020 08:31

Sirkosta píše:Měl jsem podobný problém. Nešlo mi PC propojit s TV a vyřešil jsem to redukcí. DP - HDMI. ..

Propoj pouze HDMI (pc) - HDMI (tv) nešlo, musel jsem to porpojit přes redukci DP(pc) do HDMI (tv).

Ale nevím jestli ti to pomůže.


Zkoušel jsem propojit HDMI do DVI a nefunguje. Tohle bude chtít vyřešit nějak jinak.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47300
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod petr22 » 11 čer 2020 08:40

1. flashnout BIOS v tech grafikach (karty z roku 2016 - nejsou kupovane pouzite z tezby? )
2. vyzkouset jinou grafiku nez RX 580, treba nejakou Nvidii

King_David
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod King_David » 11 čer 2020 08:51

petr22 píše:1. flashnout BIOS v tech grafikach (karty z roku 2016 - nejsou kupovane pouzite z tezby? )
2. vyzkouset jinou grafiku nez RX 580, treba nejakou Nvidii


Grafika v jiném pc normálně funguje a dříve netěžila. Do svého jsem dal GTX 1060 6 Gb a starou HD7770, stejný problém :(

Uživatelský avatar
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 841
Registrován: červenec 07
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod newwes » 11 čer 2020 09:21

Něco podobného jsem četl v diskusi o tomto monitoru:
Samsung S24R350 - LED monitor 24"
https://www.czc.cz/samsung-s24r350-led- ... 4g/diskuse
https://www.czc.cz/samsung-s24r350-led- ... k2egu0j6l9

King_David
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod King_David » 11 čer 2020 09:29

newwes píše:Něco podobného jsem četl v diskusi o tomto monitoru:
Samsung S24R350 - LED monitor 24"
https://www.czc.cz/samsung-s24r350-led- ... 4g/diskuse
https://www.czc.cz/samsung-s24r350-led- ... k2egu0j6l9


Pc jsem měl připojený na další 2 monitory, u kámoše a u otce v práci, také nenajely :(

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47300
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod petr22 » 11 čer 2020 09:37

Sloz to jen na stole mimo skrin.

Deska, RAM, cpu, chladic, zdroj a grafika - nic jineho. Zapinej to treba pomoci sroubovaku
zkratovanim pinu.

Je stale problem ?

King_David
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod King_David » 11 čer 2020 09:50

petr22 píše:Sloz to jen na stole mimo skrin.

Deska, RAM, cpu, chladic, zdroj a grafika - nic jineho. Zapinej to treba pomoci sroubovaku
zkratovanim pinu.

Je stale problem ?


Šroubovákem jsem nezkoušel startovat, mohlo by to mít vliv na funkčnost? Každopádně jsem zkoušel nepřišroubovat desku ke casu aby byla volná, také nic.

mtc
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 743
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod mtc » 11 čer 2020 09:56

vadná deska

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47300
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod petr22 » 11 čer 2020 10:07

Nejak moc vadnych desek soucasne, to same ostatni komponenty.

Jedna vadna deska OK, ale tri vadne desky je moc.

Azmir
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2120
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 2600 a 3600 černá obrazovka při bootování

Příspěvekod Azmir » 11 čer 2020 10:14

Máš dobrý poměr cena/výkon, tak co bys nechtěl. Pár desítek hodin a pár šedivých vlasů a ono to určitě pojede neboj.
Naposledy upravil(a) Azmir dne 11 čer 2020 10:15, celkem upraveno 1 x.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ryzen 5 3600 16 GB RAM
    od mkolar » 06 dub 2021 13:58 » v P: Hardware
    1
    388
    od casperdeluxe
    06 dub 2021 14:26
  • Max gpu k ryzen 5 2600
    od Pajus » 25 pro 2020 20:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    466
    od Donald64
    29 pro 2020 16:36
  • AMD Ryzen 5 2600
    od Moony » 04 led 2021 22:25 » v P: Hardware
    3
    389
    od Moony
    05 led 2021 08:13
  • Chladič Ryzen 5 3600
    od amirinda » 27 lis 2020 10:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    28
    730
    od amirinda
    27 lis 2020 16:47
  • Prodám AMD Ryzen 5 3600
    od newwes » 28 úno 2021 04:26 » v P: Hardware
    1
    598
    od newwes
    04 bře 2021 15:25

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Karrex, Majestic-12 [Bot] a 4 hosti