sítové tiskárny - problém s tiskem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

dinospages
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

sítové tiskárny - problém s tiskem

Příspěvekod dinospages » 05 kvě 2020 07:09

Dobrý den, prosím o radu jak na síťový tisk.

Vše co bude potřeba se pokusím zjistit.

Tisk nám fungoval, bohužel od nějaké aktualizace win10 máme takový problém, že pokud spustíme tiskárnu až po spuštění PC. Tak se tiskárny jeví jako offline, dokud dané PC nerestartujeme tak z něj nelze tisknout.

Tedy podmínka proto aby šlo z daného PC tisknout je zapnout jej až po zapnutí tiskárny. Máme zde více tiskáren a více PC. Dělají to všechny stejně.

Každé zařízení má staticky přiřazenou IP (jak PC tak tiskarny), tiskárna je připojena pomocí LAN do switche. Po té dané tiskárně ve vlastnostech přiřadíme port "Standardni port protokolu TCP/IP" a zde zadáme IP tiskárny.

Podotknu že v případě instalace pokud nepřiřadíme port ručně tak to tiskárně přiřadí "WSD Port", také funguje ale kolega který tu je delší dobu mi tvrdí že to dělá neplechu. Toto vysledované nemám.


Prosím Vás o osvětu:
1) těchto dvou typů portů - který používat
2) postup jak předejít výše popsanému problému s tiskem (nutnost zapnout PC až po zapnutí tiskárny.
3) proč se nám tiskárny instalují (zobrazují) znovu v ovl. panelech - zařízení a tiskárny? i když je odinstaluji po několika restartech jsou tam znovu a jsou šedé viz příloha


tiskárny.png


Předem moc díky za pomoc
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46000
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: sítové tiskárny - problém s tiskem

Příspěvekod petr22 » 05 kvě 2020 07:18

Proc vlastne sitove tiskarny neustale vypinate a zapinate ?

Normalni je mit tiskarny zaple neustale, spotreba je nula nula nic. Pokud se tiskarny vypinaji,
mohou se dit vseljake divne veci. Tiskarne muze trvat treba nekolik minut, nez sama korektne
nabehne.

Na danem PC staci restartovat jen sluzbu tisku, neni treba restartovat cely pocitac.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20618
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: sítové tiskárny - problém s tiskem

Příspěvekod ITCrowd » 05 kvě 2020 07:19

Vítej na PC-HELP!
Zkus restartovat službu spooler (Služba zařazování tisku).
K odinstalaci tiskáren použij speciální sw pro odinstalaci od výrobce tiskárny. Pak už by se tam znovu objevit neměly.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9996
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: sítové tiskárny - problém s tiskem

Příspěvekod zeus » 05 kvě 2020 09:08

ad 3) maji povoleny jeden z protokolu, pomoci ktereho je Windows pri prohledavani site najdou. Nejsnazsi je vypnout vsechny nepotrebne ve webovem rozhrani tiskarny.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

dinospages
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: květen 20
Pohlaví: Muž

Re: sítové tiskárny - problém s tiskem

Příspěvekod dinospages » 05 kvě 2020 11:42

re petr22:
- bohuzel vypinat musime narizeni zhury a přes to vlak nejede
- restartovat sluzbu tisku -> tím máte na mysli to co IT Crowd "spooler" to totiž funguje - moc díky
lze pro ostatní uživatele úplné laiky umístit na plochu nějaký odkaz na restartování této služby?

re ITCrowd:
- díky za spooler
- ohledne odinstalace vyzkouším a dám echo zda pomohlo

re zeus: zkusil jsem zakázat ty protokoly WSD uvidím děkuji moc

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9996
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: sítové tiskárny - problém s tiskem

Příspěvekod zeus » 05 kvě 2020 12:30

umístit na plochu nějaký odkaz na restartování této služby?

Ano, das do nej

Kód: Vybrat vše

net stop spooler && net start spooler


ale musis to spoustet jako spravce, ovladat sluzby vyzaduje zvysena opravneni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46000
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: sítové tiskárny - problém s tiskem

Příspěvekod petr22 » 05 kvě 2020 13:46

Kdyz vam zhury naridi poskakovat pul dne po jedne noze, bude to take delat ?

Vypinat vsechno je nesmysl a usporena elektrina se nevyplati ve chvili, kdy prvni
zarizeni umre.

Chodi nekdo kontrolovat jestli jsou vyple tiskarny ? Ne ? Tak nevypinat, je to ptakovina.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • problem s tiskem
    od peta501 » 18 čer 2020 10:29 » v Vše ostatní (sw)
    2
    376
    od peta501
    18 čer 2020 14:33
  • Problém s oboustranným tiskem - WORD
    od Stickler » 14 říj 2020 09:54 » v Kancelářské balíky
    4
    395
    od Stickler
    14 říj 2020 10:39
  • Cisco sitove prvky
    od shockwave » 16 lis 2020 17:47 » v Sítě - hardware
    4
    586
    od ITCrowd
    16 lis 2020 20:25
  • Nové síťové řešení
    od Zajoch_98 » 01 bře 2021 09:40 » v Sítě - hardware
    5
    197
    od ITCrowd
    01 bře 2021 16:46
  • kde stáhnu ovladač síťové karty
    od LenkaStr » 10 lis 2020 21:56 » v Problémy s hardwarem
    4
    420
    od peta501
    10 lis 2020 22:13

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Prophet a 8 hostů