Já v žádném případě nechci zpochybňovat vaše názory ohledně vhodnosti systému Windows 10 a plotnového disku nicméně na tom PC, který je notebook byl Windows 10 již od výrobce. Několik let ten systém fungoval naprosto bez problémů. Čili ano Windows 10 fungoval na plotnovém disku. Něco se tam stalo, což jste potvrdili, ale evidentně tam byla nějaká další chyba nebo možná to poškození disku poškodilo určitá data v systému a ten systém přestal fungovat. Jak je možné, že ten systém z vypnutého stavu po zapnutí nefungoval ani po hodině bezhybného stavu? Jakmile jsem provedl např. po 10 min tvrdý restart, systém začal fungovat a dalo se v něm po načtení Windows do 2 min normálně pracovat. Tím normálně pracovat myslím dělat cokoliv naprosto běžného jako třeba otevřít prohlížeč nebo průzkumník. To po zapnutí z vypnutého stavu nebylo možné.
Jak je nadále možné, že po kompletním formátu a čisté instalace systému najednou funguje vše v pořádku? Po zapnutí PC jsem schopen i na tomto plotnovém disku začít cokoliv dělat už třeba po 30sec kdy se mi objeví plocha. Normálně fungovat, otevírat okna, prohlížeč atd.
Netvrdím, že na tom disku není něco špatně, což i ten log potvrzuje, ale to vaše tvrzení, že je to plotnový disk a tím pádem tam Windows 10 nemůže normálně fungovat mi přijde přehnané.
HDD na odpis?
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
Haalf
- nováček
-
šulda
- Level 4.5

Re: HDD na odpis?
Ono záleží jak vnímáš "normálně" a normálně. Až vyměníš plotnu za SSD, tak to pochopíš a slovo přehnané vypustíš. Jak je možný že to po čistý instalaci "funguje"? Už z principu toto přece zafunguje, ale budu se opakovat, řešíš důsledek místo příčiny. Čas mezi kiksama se bude zkracovat (záleží na četnosti používání) a budeš možná překvapen jak to skončí. Btw výraz tvrdý restart pobaví, podle nálady si vždy vybavuju jak ho lidi dělají, o chodník, kladivem, o manželku atd. 
Člověk se pořád učí.
-
ch3vr0n
- Level 1

wokna mohly byt uz tak rozezrane, ze to proste swapovalo jak o zivot.
Jak jsem jiz uvadel pokud to nekomu vyhovuje at si klidne plotnu pouziva, jen si pohlidat jestli nepribivaji chyby cteni a vadne sektory a zalohovat data. pak je to cajk.
Jak jsem jiz uvadel pokud to nekomu vyhovuje at si klidne plotnu pouziva, jen si pohlidat jestli nepribivaji chyby cteni a vadne sektory a zalohovat data. pak je to cajk.
-
atari
- Level 6

Tohle se děje ve WIN běžně jak píše ch3vr0n. Hlídej si volné místo na disku a pravidelně čisti tempy a podobné věci. Umí to velice dobře CCleaner (pokud tomu nerozumíš, tak ho nech v defaultním nastavení). A také pravidelně fragmentuj disk.
-
petr22
- Guru Level 15

Dotaz: HDD na odpis?
Odpoved: Ano, HDD na odpis. Ale stejne ho chci pouzivat, i kdyz je smrtelne pomaly a jeste k tomu vadny.
Odpoved: Ano, HDD na odpis. Ale stejne ho chci pouzivat, i kdyz je smrtelne pomaly a jeste k tomu vadny.
-
hroch123
- Level 4

Pro tyhle případy mám 120 SSD zdarma pro socky.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
atari
- Level 6

Já v tom problém nevidím. A navíc to je ekologické chování, což je správné.
Disk je na odpis až v okamžiku, kdy přestane fungovat. Pokud mám správné zálohy dat (a též funkční zálohu aktivního operačního systému), tak můžu disk používat dokud funguje.
Disk je na odpis až v okamžiku, kdy přestane fungovat. Pokud mám správné zálohy dat (a též funkční zálohu aktivního operačního systému), tak můžu disk používat dokud funguje.