Nahrání zálohy webu na FTP?

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

trefort
Level 2
Level 2
Příspěvky: 209
Registrován: červenec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Nahrání zálohy webu na FTP?

Příspěvekod trefort » 05 kvě 2019 16:57

Zdravím,
moc se v tom, jak a co funguje, nevyznám. Mám tu několik let starou zálohu webu. Jsou to všechny soubory zkopírované z FTP. Mám tam složky tmp, www a session. Potřeboval bych se na ten web podívat, tak jsem si vygooglil nějaký free hosting 000webhost.com, přihlásil se na FTP, nahrál tam tyhle 3 složky s obsahem, ale web se nezobrazuje (byl to web ve wordpressu dělaný). Doména je následující http://dispatched-odors.000webhostapp.com/.

Můžete mi prosím poradit, jak bych měl postupovat (klidně i s jiným free hostingem). Zkrátka mi jde o to, že se potřebuji podívat na ten web a všechny složky mám teď v počítači a nevím, jak to zprovoznit. Díky


Můj podpis je šedý...

Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1615
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Nahrání zálohy webu na FTP?

Příspěvekod Microsheep » 05 kvě 2019 17:23

Pokud je to WordPress, potřebuješ ještě databázi. Jinak hosting nepotřebuješ, můžeš si webový server udělat i na svém počítači, nejjednodušeji např XAMPP.

trefort
Level 2
Level 2
Příspěvky: 209
Registrován: červenec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nahrání zálohy webu na FTP?

Příspěvekod trefort » 05 kvě 2019 18:04

Tohle už jsem právě taky kdysi někde videl, ale nevím, jak to udělat. No databázi...takže stačí, když někde na tom free hostingu dám vytvořit databázi? Nebo ještě musím udělat nějaký další krok, aby to fungovalo?
Můj podpis je šedý...

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2602
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Nahrání zálohy webu na FTP?

Příspěvekod flowem » 05 kvě 2019 18:06

Pak musíš ještě upravit soubor wp-config.php, tzn. změnit přístupové údaje k databázi.
https://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1556
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Nahrání zálohy webu na FTP?

Příspěvekod Grander » 05 kvě 2019 18:13

No hlavne jaksi potrebujes databazi toho puvodniho webu... A tu, pokud se nepletu, neziskas pouze tim, ze si stahnes obsah webu pres FTP.

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 925
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nahrání zálohy webu na FTP?

Příspěvekod LuCaCZ » 05 kvě 2019 20:41

Stačí nahrát obsah složky www, ale (jak píše Grander) bez databáze ti wordpress web stejně nejpojede.

trefort
Level 2
Level 2
Příspěvky: 209
Registrován: červenec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nahrání zálohy webu na FTP?

Příspěvekod trefort » 06 kvě 2019 15:41

Jeste by me zajimalo, kdyz nemam tu databazi, tak jestli ty soubory z FTP k necemu jsou? Ze bych si treba alespon mohl obnovit nastavnei sablony apd.? Jde mi prave hlavne o to, ze ten web uz mel nejake kategorii, nejak udelanou homepage a ja kdyz si stahnu tu sablonu v originalu, tak samozrejme nevypada tak, jako jsem to mel poupravovane ja.
Můj podpis je šedý...

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 925
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Nahrání zálohy webu na FTP?

Příspěvekod LuCaCZ » 06 kvě 2019 17:13

Vše, kromě obrázků, dokumentů (to co se nahrálo do Médií), se ukládá do databáze. Takže nastavení WP, šablony, pluginů, kategorie, příspěvky, stránky.. bylo v DB.

tvorbaweb.cz
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: únor 20
Pohlaví: Žena

Re: Nahrání zálohy webu na FTP?

Příspěvekod tvorbaweb.cz » 29 úno 2020 16:40

Pokud nemáte kopii databáze, tak je to problém a případně pokud kopii najdete, tam jen doplním, že pokud budete využívat nějaký jiný hosting, tak nezapomenout, že záleží v jaké verzi php to bylo vytvořeno, já jsem si takto kopírovala web a ta verze php mě slušně potrápila než jsem na to přišla, verze php se dá běžně nastavit v administraci hostingu, ale u těch free hostingů si nejsem jistá


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Wordpress - čisté nahrání
    od teichmann.ondrej » 08 úno 2021 13:09 » v Programování a tvorba webu
    6
    313
    od teichmann.ondrej
    08 úno 2021 19:51
  • Iron Browser Portable - nejdou obnovit data ze zálohy
    od Minapark » 21 srp 2020 10:39 » v Vše ostatní (sw)
    1
    331
    od Minapark
    23 srp 2020 12:26
  • Slideshow ve webu
    od Žolík » 27 led 2021 17:38 » v Programování a tvorba webu
    0
    193
    od Žolík
    27 led 2021 17:38
  • Zpomalení webu
    od Karrex » 12 pro 2020 10:12 » v PC-HELP - připomínky k fóru
    2
    322
    od mmmartin
    12 pro 2020 11:20
  • České znaky na webu
    od viett » 20 říj 2020 09:15 » v Programování a tvorba webu
    5
    1040
    od lamin_cz
    20 říj 2020 14:26

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host