Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell) Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2758
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod atari » 18 kvě 2021 07:56

Vytvoříš ten soubor jenom jednou, dáš mu jméno "vypnout_monitor.exe", soubor uložíš na PC, a ESETU povolíš spouštět soubor "vypnout_monitor.exe".

Ani tohle u Vás neprojde?

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21097
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 18 kvě 2021 16:05

ITCrowd píše:Díky, ale cokoli v c++ se bude muset zkompilovat do spustitelného souboru => program třetí strany. Navíc další služba.
Proto zněl požadavek pomocí cmd, vbs, powershell.

Podmínka byla cmd (vbs, powershell). Neexistuje použít jakýkoli program třetí strany - to vylučuje třeba nircmd a podobně.
monitor.exe je program třetí strany. => ne, neprojde. Kdyby prošlo, použil bych nircmd, nebo nějaký jiný program, nebo by se to dalo nechat napsat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2758
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod atari » 18 kvě 2021 20:48

Tak tento powershell to umí: (příloha *.ps1 zde není povolena)

Kód: Vybrat vše

function Set-DisplayOff
{
   $code = @"
using System;
using System.Runtime.InteropServices;
public class API
{
 [DllImport("user32.dll")]
 public static extern
 int SendMessage(IntPtr hWnd, UInt32 Msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam);
}
"@
   $t = Add-Type -TypeDefinition $code -PassThru
   $t::SendMessage(0xffff, 0x0112, 0xf170, 2)
}

Set-DisplayOff

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21097
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 18 kvě 2021 21:18

Je to stejné jako tohle:
Microsheep píše:Google vyplivnul: do CMD:

Kód: Vybrat vše

powershell (Add-Type '[DllImport(\"user32.dll\")]^public static extern int SendMessage(int hWnd, int hMsg, int wParam, int lParam);' -Name a -Pas)::SendMessage(-1,0x0112,0xF170,2)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2758
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod atari » 18 kvě 2021 21:29

Hlavně že to funguje. To by mě nenapadlo, že to bude tak složité ...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21097
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 18 kvě 2021 21:34

No ono to ale nefunguje.
1. vypne monitor, ale jen, pokud je přihlášen uživatel.
2. zapne monitor až po kliknutí myší a ne při pohybu.
Oboje je nežádoucí.
Taky jsem si nepředstavoval, že to bude tak složité. Holt se budou muset smířit se svítími úvodními obrazovkami.
každopádně díky za tvůj čas.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10102
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod zeus » 18 kvě 2021 21:46

Nevyresis 1. vzdalene pres psexec?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21097
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 18 kvě 2021 21:58

To by sice šlo, ale nevím jak. Jak ten cmd, co spouští powershell, tak ten skript powershellu přes psexec monitor nevypne.
Máš nějaký příkaz?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1197
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod rhsCZ » 18 kvě 2021 23:29

já se obávám, že by to nešlo, zkusil jsem to spustit přes psexec ve virtualu, ale nic to nedělá. když to normálně pustím ve virtualu ručně tak zhasne. když to pustim lokálně tak se rozsvítí i při pohybu myši, to teda nevim co tam běží, že to nereaguje na pohyb myši.


„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscze.cf
https://github.com/rhsCZ

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21097
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 25 kvě 2021 21:20

Tak nakonec vyřešeno pouze černým pozadím obrazovky. Sice je tam vidět čas, ale aspoň to už tak nesvítí.
Všem děkuji za spolupráci.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Soutěž na FB pomocí sdílení
    od PavelKilleR » 01 lis 2020 13:06 » v Komunikace na internetu
    0
    559
    od PavelKilleR
    01 lis 2020 13:06
  • Kontextové menu pomocí DLL
    od rhsCZ » 05 črc 2020 03:04 » v Programování a tvorba webu
    1
    563
    od rhsCZ
    06 črc 2020 12:07
  • PC se zapne pomocí myši
    od Václav Polák » 17 dub 2021 16:03 » v Vše ostatní (sw)
    2
    307
    od Václav Polák
    17 dub 2021 18:07
  • Tisk pomocí makra
    od luko02420 » 31 kvě 2021 14:40 » v Kancelářské balíky
    12
    500
    od luko02420
    01 čer 2021 11:24
  • Instalování SSD disku pomocí redukce
    od Apach » 18 srp 2020 18:09 » v Problémy s hardwarem
    2
    400
    od atari
    19 srp 2020 09:36

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host