Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell) Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Diallix
Level 2
Level 2
Příspěvky: 235
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod Diallix » 16 kvě 2021 15:50

V c++ sa to da handlovanim obrazovky - nahandlovat obrazovku s priznakom vypnutia monitora. Aby sa tak stalo po odhlaseni uzivatela, staci vytvorit sluzbu, ktora pred pokynom na odhlasenie tento priznak vyvola.
---
Hľadáme nové posily do nášej CyberSecurity UNIT jednotky. Viac informácií o tom, čo to obnáša a ako sa pripojiť nájdete tu:CyberSecurity UNIT
----
Bezpečnostná autorita fóra viry.cz Certifikát
----
Momentálne aktívny ako:
- konzultant, vývojár a tutor výskumu inteligentného malwaru.
- tutor v SQL (TSQL, PLSQL), objektového programovania (c++,c#,php) pre študentov.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21096
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 16 kvě 2021 18:10

Díky, ale cokoli v c++ se bude muset zkompilovat do spustitelného souboru => program třetí strany. Navíc další služba.
Proto zněl požadavek pomocí cmd, vbs, powershell.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2758
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod atari » 17 kvě 2021 07:54

Tento BAT funguje podle Tvého zadání: https://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=v ... pic=150916

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21096
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 17 kvě 2021 09:53

Díky, vyzkouším, vypadá to slibně. Jediný zádrhel je v reakci antiviru, co řekne na ten vytvářející se exáč, ale třeba to zkousne.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2758
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod atari » 17 kvě 2021 10:45

Mě to ESET v automatickém režimu pustí. V interaktivním jsem musel povolit několik pravidel.

Akorát zůstává otevřené okno cmd, tak snad to vyřešíš jak to automaticky zavírat. Já to nezkoušel.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21096
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 17 kvě 2021 20:46

Tak ne.
Máme ESET nastaven tak, že se ten temp.exe vůbec nevytvoří. Tím pádem ani není co spouštět. Jsme přísní :-)
Podobný problém nastal po přechodu na eset, kdy jsme měli spoušťáky kompilované bat to exe. Ty exače se chovaly tak, že do tempu rozbalily .bat, který spustily a vymazaly. To přestalo fungovat. Všechno jsem pak převáděl na vbs a kókoval do vbe. Proti tomu eset nenamítal nic.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2758
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod atari » 17 kvě 2021 21:04

Tobě radit nemusím co s tím (víš líp jak já), ale podle mě povolit konkréntní pravidlo v ESETU nepředstavuje bezpečnostní problém.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21096
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 17 kvě 2021 21:17

Jako nechat v temtu vytvořit exáč? To mi opravdu neprojde :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2758
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod atari » 17 kvě 2021 21:36

Nemusí to být TEMP, může to být jakákoliv jiná složka.

A vy máte nějak omezené spouštění exe souborů na auditované programy nebo něco podobného? Podle mě prověřený exe soubor přeci nemůže být bezpečnostní riziko.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21096
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 17 kvě 2021 22:06

Omezení je právě na tu funkci, že něco vytvoří cokoli spustitelného. To dělá každý malware a podobná havěť.
Ten bat tvoří temp.exe, který se spouští. A to je právě typické pro havěť. Je naprosto jedno, v které složce.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6992
Registrován: květen 10
Bydliště: Moravskoslezský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod Clorky » 17 kvě 2021 23:26

V batu by mělo být možné ten soubor přejmenovat a nechat jej vytvořit v jiné složce, pak by to být problém neměl, nebo jo?

Nesleduji celé téma, tak nevím, ale přijde mi to na základě řešeného problému, jako jedno z možných řešení.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21096
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vypnutí monitoru pomocí cmd (vbs, powershell)

Příspěvekod ITCrowd » 18 kvě 2021 02:11

Zablokováno je všechno, co vytvoří kdekoli cokoli spustitelného. Je tedy jedno, jak se to bude jmenovat a kde se to má vytvořit.
Tedy změna jména toho .exe a změna složky, kam se to .exe má uložit je fuk. Neprojde to.
Jak jsem psal - jsme přísní :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Soutěž na FB pomocí sdílení
    od PavelKilleR » 01 lis 2020 13:06 » v Komunikace na internetu
    0
    559
    od PavelKilleR
    01 lis 2020 13:06
  • Kontextové menu pomocí DLL
    od rhsCZ » 05 črc 2020 03:04 » v Programování a tvorba webu
    1
    563
    od rhsCZ
    06 črc 2020 12:07
  • PC se zapne pomocí myši
    od Václav Polák » 17 dub 2021 16:03 » v Vše ostatní (sw)
    2
    307
    od Václav Polák
    17 dub 2021 18:07
  • Tisk pomocí makra
    od luko02420 » 31 kvě 2021 14:40 » v Kancelářské balíky
    12
    500
    od luko02420
    01 čer 2021 11:24
  • Instalování SSD disku pomocí redukce
    od Apach » 18 srp 2020 18:09 » v Problémy s hardwarem
    2
    400
    od atari
    19 srp 2020 09:36

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti