Špatná funkce ikon na ploše

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Johnsix95
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod Johnsix95 » 01 bře 2021 11:28

Zdravím,

včera mi najednou začaly zlobit ikony na ploše. Najednou mám velkou mezeru mezi spodními ikonami a hlavním panelem.
Změna rozlišení nepomáhá, změna velikosti ikon pomocí CTRL + kolečko mezeru nevyplní.
Dále jsem zkoušel měnit velikost vertikálních mezer mezi ikonami pomocí registru (HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics), jednou mi to mezeru vyplnilo, ale rozložení ikon bylo nepoužitelné.
Ani kumulativní aktualizace systému dnes nepomohla.

Dále když odstraním soubor, tak se ikona souboru stále zobrazuje (velikost 0 bytů). Dokud nedám F5, tak ikona nezmizí.

Hodně mi záleží na grafice a designu, proto chci vyřešit hlavně problém s mezerou.
Velikost ikon, mezery mezi nimi a rozlišení jsem měl předtím to samé, jako mám teď. V čem může být zakopaný pes, dá se tento problém vyřešit beze změny uvedených parametrů?

Děkuji za rady.

Predtim.png

Potom.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19088
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod X » 01 bře 2021 17:08

Ikony na plochu nepatří. Použij nějaký manažer ikon a přestaneš mít problémy, navíc získáš další funkce o kterých se ti ani nesnilo (místo pro stovky ikon, pohodlné třídění, podbarvení, záložky, rozklikávání složek přímo z manažeru a jejich procházení, skok do složky s ikon, ...).

Johnsix95
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod Johnsix95 » 02 bře 2021 16:06

Omlouvám se, neberte to ve zlém, ale otázku jsem zadal jasně.
O faktech a mýtech o ikonách na ploše vím, proto si je nechám. Je to adresář, jako každý jiný a svojí plochu mám organizovanou.

Doufal jsem, že mi nějaký odborník na registry a podrobnější funkce a nastavení dá nějakou radu, co mohlo tento problém s ikonami způsobit a navrhnout nějaké řešení. Proto jsem se obrátil na toto forum.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20967
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod ITCrowd » 02 bře 2021 18:41

Vzhledem k tomu, že se automaticky neobnoví, zkusil bych vymazat iconcache: https://www.windowscentral.com/how-rese ... windows-10
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mvesely
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: leden 21
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod mvesely » 03 bře 2021 09:41

Na ploše pravé tlačítko myši > Zobrazit > Automaticky uspořádat ikony

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4722
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod gogo1963 » 03 bře 2021 09:52

John ... zkus pravým na plochu a vypnout zarovnání k mřížce ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Johnsix95
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod Johnsix95 » 03 bře 2021 11:46

Děkuji za rady.

Zkusil jsem vymazat iconcache, systém mi ale nepovolil vymazat 3 soubory. Ne ikony to vliv nemělo, ale zázračně se mi do centra akcí vrátil zpět režim tabletu, který Microsoft z centra akcí odebral.
Automatické uspořádání ikon na to také vliv nemá a vypnutí zarovnání v mřížce jsem se právě chtěl vyhnout. Ovšem při vypnutí mřížky mohu posunou ikony více dolů k hlavnímu panelu. Jenom nemám trpělivost na to, si všechny ikony pečlivě urovnávat, proto preferuji mřížku. Nechci ztrácet čas s takovou věcí.

Ještě dodám, že pro správu ikon (pokud se omylem rozhází) používám program DesktopOk, který mi vrátí ikony na své místo. Tím ale problém nevnikl, aspoň v to doufám, vždy tento program fungoval správně.

https://imgur.com/a/0720oZu

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4722
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod gogo1963 » 03 bře 2021 11:50

že nějaký program vždy fungoval, nemusí platit po každé nové aktualizaci win ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28209
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod Martab » 03 bře 2021 12:10

Obrázky se vkládají přímo zde na fórum, tak to prosím repsektuj.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8280
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod Karrex » 03 bře 2021 13:36

Je to zhruba týden, co jsem zapl PC a ikony poskočily nahoru, takže tipuji, že update Win.

To mazání netuším.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Johnsix95
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod Johnsix95 » 03 bře 2021 15:24

Že by tedy zase nějaká úprava vzhledu a funkcí u Windows, které jsou uživateli vnuceny a nemá na výběr? Možné to je.
Jen je zvláštní, že bez zapnuté mřížky ty ikony dolů posunout jdou...

A za ten obrázek se omlouvám, ve změti ikon u odpovědi jsem si nevšiml možnosti vložit obrázek, až teď po větším zkoumání jí konečně vidím.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4722
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Špatná funkce ikon na ploše

Příspěvekod gogo1963 » 03 bře 2021 15:32

poslední dva roky u windows naprostá klasika, nekompatibilita s hardwérem, s certifikáty ... někdo to tam pěkně przní ... já po vydání 20H2 byl půl roku bez zvukovky, než asus dodělal nové ovladače na strix
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozházení ikon na ploše
    od RagX » 04 úno 2021 06:06 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    397
    od gogo1963
    05 úno 2021 02:36
  • špatná baterie na notebooku
    od abecedon » 28 zář 2020 18:43 » v Problémy s hardwarem
    2
    303
    od abecedon
    28 zář 2020 19:29
  • Malé FPS aneb špatná sestava?
    od MrMikeCZE » 05 bře 2021 13:18 » v Problémy s hardwarem
    8
    383
    od MrMikeCZE
    05 bře 2021 19:40
  • Chyba ikon
    od LuraCZ » 26 črc 2020 22:17 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    532
    od LuraCZ
    26 črc 2020 23:53
  • Zobrazení ikon zástupců
    od kasy » 08 zář 2020 12:21 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    378
    od kasy
    08 zář 2020 12:21

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Majestic-12 [Bot] a 3 hosti