Aktualizace Bios

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

urbape
Level 2
Level 2
Příspěvky: 248
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Aktualizace Bios

Příspěvekod urbape » 03 srp 2020 18:41

Zdravím, potřebuji aktualizovat svuj bios ale přes Q-Flash mi to hlasí..the current flash utility is outdated
Aktualní bios potřebuji aby fungovalo nové GPU GTX 750 TI - OC- 2GB
Už si nevím rady a ani APP Centrum nepomohlo
Zakladní deska: Gigabyte GA-H61MA-D3V (rev. 2.0) OS W10 PRo

Za každou radu či pomoc předem Děkuji.


CPU:Intel Core i7 -3610QM, 2.3GHz Ram 8GB HDD 1TB GPU:Nvidia Geforce GT 630M 2GB OS: Windows 7 Ultimate 64b

Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod xbs » 03 srp 2020 19:33

jax přišel nato, že pro funkčnost danej grafárny je zapotřebí aktualizovat BIOS?

urbape
Level 2
Level 2
Příspěvky: 248
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod urbape » 04 srp 2020 23:50

Protože po zapojení grafické karty se po zapnuti pc objeví pouze uvodní logo a dál nic. Na ofiko stránkach Gigabyte kde jsem stahnul bios je u verze F5 napsáno.. Improve PCIEx16 graphic card compatibility.. a já mám verzi biosu F3.
CPU:Intel Core i7 -3610QM, 2.3GHz Ram 8GB HDD 1TB GPU:Nvidia Geforce GT 630M 2GB OS: Windows 7 Ultimate 64b

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2740
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod atari » 05 srp 2020 08:47

Je víc způsobů jak aktualizovat, například zde: http://www.gigabyte.cz/microsites/73 . Já Gigabyte nepoužívám, takže nevím jak je odkaz aktuální, ale najdeš různé návody na netu.

Zkusil bych ještě vyresetovat BIOS do továrního nastavení, a pak zkusit aktualizaci.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1799
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod Zivan » 05 srp 2020 12:18

U BIOSu verze F4 je cervene napsano, ze mas pouzit @BIOS (to je myslim aktualizace přes Windows) nebo efiflash.exe (což je zas DOS). Takže předpokládám, že s updatem pomoci Q-Flash je nejaky problem. Z toho navodu od atari si vyber postup 2 nebo 3. Ja se vetsinou snazim drzet DOSu, kdyz to jde.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 2TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

urbape
Level 2
Level 2
Příspěvky: 248
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod urbape » 07 srp 2020 10:33

Tak problém vyřešen, aplikaci @BIOS jsem použil na systemu win 8.1 a aktualizace se podařila.. každopaně díky za rady..
CPU:Intel Core i7 -3610QM, 2.3GHz Ram 8GB HDD 1TB GPU:Nvidia Geforce GT 630M 2GB OS: Windows 7 Ultimate 64b


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Aktualizace BIOS HP Omen problém
    od Balů1010 » 14 úno 2021 13:01 » v Problémy s hardwarem
    2
    241
    od Balů1010
    14 úno 2021 23:55
  • BIOS nezobrazí SSD
    od 13g8a » 26 srp 2020 21:01 » v Problémy s hardwarem
    1
    373
    od RIKI22
    26 srp 2020 21:04
  • BIOS nenabehne
    od Lukes01928 » 10 pro 2020 15:44 » v Vše ostatní (sw)
    16
    701
    od Lukes01928
    10 pro 2020 20:02
  • bios uptade
    od Patrik225 » 01 pro 2020 10:32 » v Vše ostatní (sw)
    4
    403
    od gogo1963
    01 pro 2020 11:02
  • aktualizace sestavy
    od 960224 » 04 črc 2020 02:07 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    685
    od xbs
    07 črc 2020 17:49

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti