Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

spartane
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 105
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit?

Příspěvekod spartane » 30 pro 2019 22:57

Sice to běží, ale nevidí to ten .exe soubor, kterej bych potřeboval dát nainstalovat.takze bohužel k ničemu.

Asi už tohle téma ukončím jako nevyresitelne, nainstalovat ten program prostě nejde


CPU Intel Core i5 - 4460 3,2Ghz // NVIDIA GeForce GTX 960 4GB // MB MSI B85-G43, 1150, DDR3
RAM Crucial 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 // SSD Kingston KC400 256GB // HDD WD Caviar Blue 1TB

Reklama
Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1954
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit?

Příspěvekod Fox_25 » 31 pro 2019 01:04

A cotakhle ho zkusit nainstalovat přes vhodný os ve VMware workstation player a pak překopírovat a spustit na W10?

spartane
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 105
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit?

Příspěvekod spartane » 01 led 2020 13:08

Tak se mi to podařilo přes VMware nainstalovat do prostředí XP Professional 32 bit, aplikace i v těch XPčkách jde spustit, akorát teď zas bojuju s tím, že se spouští v malém okně a nejde mi dát na celou obrazovku.

Druhý problém je, že když umístění instalace překopíruju do Win10, tak mi to opět napíše, že verze této aplikace není možné spustit v této verzi OS (Win 10 64 bit).
CPU Intel Core i5 - 4460 3,2Ghz // NVIDIA GeForce GTX 960 4GB // MB MSI B85-G43, 1150, DDR3
RAM Crucial 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 // SSD Kingston KC400 256GB // HDD WD Caviar Blue 1TB

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20940
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit?

Příspěvekod ITCrowd » 01 led 2020 13:22

No, on VMware v placené verzi dodává speciální ovladač pro grafiku, kde by to fungovat snad mohlo.
Jinak bych zkusil virtuální Windows98 a spustit to na něm, pro ten exáč vytvořit .pif zástupce pro spouštění v plném okně.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

spartane
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 105
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit?

Příspěvekod spartane » 01 led 2020 13:47

V 98 se mi nepodařilo propojit sdílení souborů z mýho PC do toho virtuálního.

Zkopírovat to na plochu u win98 to nejde, u xp jo.
CPU Intel Core i5 - 4460 3,2Ghz // NVIDIA GeForce GTX 960 4GB // MB MSI B85-G43, 1150, DDR3
RAM Crucial 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 // SSD Kingston KC400 256GB // HDD WD Caviar Blue 1TB

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20940
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit?

Příspěvekod ITCrowd » 01 led 2020 14:10

Zkopírovat to můžeš přes flashku naformátovanou na FAT32. A do W98 nainstalovat USB nativní ovladač odtud: http://windows98.xf.cz/
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Linux Lite problém s instalací programů
    od pepan321 » 18 říj 2020 11:04 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    775
    od petr22
    18 říj 2020 13:56
  • Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit
    od Peva » 13 dub 2021 19:11 » v Vše ostatní (hw)
    33
    781
    od sojkin626
    15 dub 2021 20:27
  • Jak zprovoznit a přepnout grafickou kartu na notebooku lenovo z50-75 AMD
    od Tomykovec » 26 pro 2020 21:43 » v Problémy s hardwarem
    1
    155
    od phixion
    27 pro 2020 10:42
  • Dá se nějak změnit heslo od facebooku na to původní?
    od Terry2 » 08 kvě 2020 10:55 » v Komunikace na internetu
    5
    905
    od X
    08 kvě 2020 15:21
  • Synchronizování programů
    od MadBoyCze » 07 čer 2020 02:34 » v Vše ostatní (sw)
    0
    381
    od MadBoyCze
    07 čer 2020 02:34

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti