Internet od T-Mobile

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Internet od T-Mobile

Příspěvekod vojak3 » 29 lis 2020 19:49

Zdravím, budu pořizovat internet do nového bydlení - Pevný internet VDSL 50 Mbit/s https://www.t-mobile.cz/internet-na-doma
A chtěl bych poradit s výběrem modemu + zásuvkou do zdi https://www.czc.cz/solarix-zasuvka-cat6 ... 30/produkt na internetu píšou že technik zásuvku zřídí ale s praxe vím co dělali O2 známému že mu napojili draty na sebe a naschledanou.

1. Žádnej
2. Telefonní linka xDSL připojení (telefonní operátoři, např. O2)
3. 2,4GHZ + do budoucna telefony skrze 5GHz
4. Přes kabel - 1x PC, 2x TV. Wifi - 3x telefon, 1x notebook + do budoucna tiskárna.
5. Nic navíc nepotřebuji
6.Ne
7. 50/5 Mbit/s

Cena okolo 2000Kč

Našel jsem si něco sám ale jestli je to dobrá volba těžko říct https://www.czc.cz/asus-dsl-ac55u/198503/produkt


Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20367
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod ITCrowd » 29 lis 2020 20:17

Vezmi si to, co nabízejí. A pokud to půjde přepnout do režimu bridge (funguje jen jako modem), pak si za tento režim připoj router dle výběru.
Rozhodnout se můžeme jen, pokud budeš vědět jaký profil provider požaduje (např. 17a, 30a). V současné době se často požaduje 35b, a to by znamenalo zpomalení.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod vojak3 » 29 lis 2020 20:29

Momentálně máme doma ten stejnej tarif co budu mít i já v novém bydlení, a zapojené je to viz. foto. Běžej na tom 3x PC skrze kabel + 2x televize + 1x PS4 + 7telefonů skrze wifi.

Momentálně jsem se práve chtěl vyhnout koupí toho zyxelu a rovnou napojit ten ASUS, když budu platit 50Kč měsíčne za zyxel tak už nemám potřebu kupovat další věc za 2200Kč. Mohu zkusit napsat na Tmobile jakej profil vyžadujou i když teda netuším co to vlatně je.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20367
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod ITCrowd » 29 lis 2020 20:49

Podívej, já ti nemůžu zaručit, že to bude fungovat. Dost se laborovalo třeba zde: viewtopic.php?f=41&t=210649
Můžeš ho zkusit koupit, a když nebude fungovat, tak ho vrať.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod vojak3 » 29 lis 2020 21:01

Ok, zítra zavolám do T-mobile a zeptám se na ten profil at můžem něco vybrat, zatim díky.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod vojak3 » 30 lis 2020 14:55

Tak jsem dneska volal do T-Mobile, slečna od T-mobile rovnou volala technikovi a technik jí řekl že jediné co modem musí umět je VDSL + k profilům řekl že se nastaví přímo v tom zakoupeném modemu, profil T-mobile nebo profil VDSL ale že to mi vše nastavěj tak uvidíme :D
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20367
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod ITCrowd » 30 lis 2020 15:18

Jen aby. Vím, že t-mobile není kyslík, ale u kyslíku ti řeknou - není to naše zařízení - a šmytec...
Souhlasím s tou ac55u.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod vojak3 » 30 lis 2020 15:26

Necháme se překvapit, kdyžtak to do 14dnů vrátím. Jinak jestli mám dobré info tak je jedno jestli je to T-mobile nebo O2 protože všechno je to Cetin.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20367
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod ITCrowd » 30 lis 2020 15:36

To si myslí vícero lidí. A pak dopadnou třeba takhle: viewtopic.php?f=41&t=217546
Pokud bys chtěl další příklady, dohledej si je sám, je jich tu dost.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

radekmaly
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: listopad 20
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod radekmaly » 03 pro 2020 08:53

vojak3 píše:Necháme se překvapit, kdyžtak to do 14dnů vrátím. Jinak jestli mám dobré info tak je jedno jestli je to T-mobile nebo O2 protože všechno je to Cetin.


Je pravda, že síť je CETINu, ale operátor úplně jedno není. Vždycky záleží na jejich servisu a jak rychle dokážou případné potíže s CETINem řešit.

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 871
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet od T-Mobile

Příspěvekod vojak3 » včera, 01:59

Tak modem jede, ale nejdříve jel pouze 18-32Mbit/s cca takže jsem se dohadoval s jejich technikama a nakonec tam restartovali nějaké porty a internet jede 46-50Mbit/s takže dobrý ale problém je že internet spadne třeba 2-3x za den na 2-5min cca + občas ve hrách vidím větší ping. Přikládám screen jestli to nečemu pomůže.

Dodatečně přidáno po 6 hodinách 45 minutách 16 vteřinách:
Tak dneska ráno vstanu a internet se tváří jako připojenej, plnej signál ale nefunguje. Po přihlášení do modemu to naběhlo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Optický internet (T-mobile)
    od jaaara » 25 srp 2020 11:20 » v Sítě - hardware
    2
    476
    od Pic
    25 srp 2020 15:27
  • Na čem rozjedu T-mobile TV?
    od Zakk » 06 lis 2020 17:51 » v Vše ostatní (hw)
    0
    379
    od Zakk
    06 lis 2020 17:51
  • Jde těžit bitcoin nebo jiná kryptoměna na mobile?
    od MrLucky » 27 črc 2020 14:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    350
    od mmmartin
    27 črc 2020 15:30
  • Chyba 1053 služba Apple Mobile Device Service
    od miro_ » 23 dub 2020 10:30 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    351
    od miro_
    23 dub 2020 12:48
  • Internet, čas,
    od Drate » 15 zář 2020 18:14 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    474
    od kecalek
    15 zář 2020 21:25

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host