Divná ip

...

Moderátor: Mods_senior

pajacz17
Level 3
Level 3
Příspěvky: 592
Registrován: březen 14
Pohlaví: Muž

Divná ip

Příspěvekod pajacz17 » 09 bře 2019 14:56

Ahoj, mám Smart TV GoGEN a když jsem připojenej přes WiFi, tak vše ok. Jak se připojím přes kabel, mám divnou ip adresu i výchozí bránu. Na routeru mám 192.168.0.1 ale na tv je 192.168.28.200 což je divný. Když to zadam do prohlížeče, tak vyjede rozhraní Mikrotiku na tu adresu 192.168.28.200. Přitom já mám router Tenda. Jak je možný, že z mé sítě vydím ten Mikrotik a jsem schopný mít na něj v síti tu tv? Přece bych měl mít vše doma připojení v rozsahu 192.168.0.100-200 jak je nastavený na routeru. Díky



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45341
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod petr22 » 09 bře 2019 15:03

Kabel z TV vede do Mikrotiku, ktery je ve tve siti a je na nem zapnuty druhy DHCP server.

Divne by to bylo v pripade, ze bys zadny Mikrotik nemel.

pajacz17
Level 3
Level 3
Příspěvky: 592
Registrován: březen 14
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod pajacz17 » 09 bře 2019 15:13

Ne já žádný Mikrotik nemám právě. Z tv to vede do zásuvky ve zdi a ty jsou vyvedeny do routeru Tenda. Proto to nechápu. Přece se nemůžu moje tv připojit do jiné sítě.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45341
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod petr22 » 09 bře 2019 15:16

Vzhledem k tomu, ze to prave dela, tak muze.

Navic tu druhou sit routuje tvuj vlastni router.

Kdyz se podivas do nastaveni routeru, kolik klientu vidis na DHCP serveru ?
Jakou WAN adresu ma tvuj router ?

Druha moznost je, ze do toho Mikrotiku je pripojen i tvuj routeru.

V kazdem pripade na konci toho nejdelsiho dratu najdes Mikrotik.

pajacz17
Level 3
Level 3
Příspěvky: 592
Registrován: březen 14
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod pajacz17 » 09 bře 2019 15:51

Na DHCP vidím jen ty svoje zařízení co máme doma. Na WAN se podívám až budu doma. Zajímavý je, že když do tv přes kabel zadám manuálně ip adresu, branu, masku a DNS,tak internet nejde. Když je přes WiFi, tak má vše nastavený jak má být. Nemůže v to mít prsty ta tv GoGEN? Přes kabel jede jen na automatickou ip a to je ta divná.
Naposledy upravil(a) pajacz17 dne 09 bře 2019 15:53, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45341
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod petr22 » 09 bře 2019 15:52

Ten kabel z TV nevede do tveho routeru.

Jdi po nem a najdes Mikrotik.

Ze by byl Mikrotik integrovan do neznackove cinske TV neni pravdepodobne,
je pravdepodobne drazsi nez ona TV.

pajacz17
Level 3
Level 3
Příspěvky: 592
Registrován: březen 14
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod pajacz17 » 09 bře 2019 15:55

Z tv hned to jde do zdi a to máme vedený nad sádrokartonem a vyjde to u routeru, kde je lišta z 8 internetových zásuvek, něco jako switch, ale ne klasický switch a z toho už to jde jen do routeru.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45341
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod petr22 » 09 bře 2019 15:55

Neco jako switch = Mikrotik :-)

Takze na jednom portu Mikrotiku mas svuj router a na druhem tu TV.

Ten svuj router tam v podstate nemusis mit.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 09 bře 2019 15:57, celkem upraveno 1 x.

pajacz17
Level 3
Level 3
Příspěvky: 592
Registrován: březen 14
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod pajacz17 » 09 bře 2019 15:57

Z tou tv je mi to divný, ale v Číně je asi vše možný. Ne to jsou jen obyčejný zásuvky na net jako ve zdi, akorát jsou v plastový liště. Takový po domacku udělaný switch.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45341
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod petr22 » 09 bře 2019 15:59

Tak je Mikrotik nekde dal.

Vypni ten svuj router a svuj pocitac zapoj misto toho routeru a hned uvidis co dostanes za IP.

Ja tipuju ze to bude stejny rozsah jako TV.

Chova se to jako kdyz zapojis dva routery za sebou, pricemz TV je zapojena do prvniho
a tvuj pocitac do druheho.

pajacz17
Level 3
Level 3
Příspěvky: 592
Registrován: březen 14
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod pajacz17 » 09 bře 2019 16:08

Ok doma zkusím. Zatim díky

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45341
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Divná ip

Příspěvekod petr22 » 09 bře 2019 16:10

Ten Mikrotik tam nekde byt zkratka musi.

Kabel od TV urcite nevede do tveho routeru.

Podle me net vede do Mikrotiku, z Mikrotiku jsou rozvedene zasuvky a v jedne
z nich je TV a ve druhe tvuj router a na nej pripojena dalsi zarizeni.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Divná hláška při startu+ledky svití po vypnutí pc?
    od NiZe269 » 26 čer 2020 10:14 » v Problémy s hardwarem
    0
    289
    od NiZe269
    26 čer 2020 10:14

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host