Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Peva
Level 2
Level 2
Příspěvky: 202
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 13 dub 2021 22:22

Pro jednoduché úkoly. Náročné hry nehraji. Třeba jsem na internetu a na to výkonný počítač nepotřebuješ. Ten hadr potřebuji pro zálohy.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN XP PRO - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47300
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod petr22 » 13 dub 2021 22:26

Na internetu - ale s neaktualni verzi prohlizece.

Zadna aktualni verze nepodporuje Windows XP a i ten limit 2 GB RAM pro aplikaci
je u prohlizece ktery si bere i 5-10 GB RAM docela problem.

Dej tam ty Windows 7 a tim vyresis problem s tim, ze XP neumi GPT disky, tudiz nic
vetsiho nez 2 TB.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7135
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod faraon » 13 dub 2021 22:42

Na dnešní Internet je toho výkonu potřeba čím dál víc :huh:
Moje skládačka elektroodpadu je teda ještě starší a ještě slabší, ale s lehkým Linuxem to pořád jede celkem použitelně. A určitě bezpečněji!

Nebyl v XP ještě konzolový program FDISK nebo jeho ekvivalent? Možná že tím by se ten převod na MBR dal provést. Pak bys buď používal jen 2 TB, nebo bys měl dva oddíly, jak jsem to kdysi s tříterovým diskem musel provést já.

Jinak bys na to mohl použít live Linux a v něm fdisk nebo uživatelsky přátelštější cfdisk. S grafickými klikátky bývají vždycky problémy, protože umí jenom to s čím jejich tvůce počítal.
"Jedna z dezinformací se zaměřuje na spekulace o povinném očkování a očkovacím pasu. ... V jiné variantě tohoto narativu jsou šířeny dezinformace o takzvaném vakcinačním pasu, podle kterých budou těm, kteří se očkovat nenechají, odebírány základní lidská práva a svobody."

https://koronavirus.mzcr.cz/dezinformace-o-covid-19/, Semantic Visions - prosinec 2020

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47300
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod petr22 » 13 dub 2021 22:47

Dat tam treba Kubuntu je take reseni.

Linux i Windows 7 jsou lepzi nez masochismus v podobne Windows XP, deravych jak cednik,
s neaktualni verzi prohlizece, nulovou spravou pristupovych prav (s tim prisly Visty) a limitem
4 GB RAM celkem a 2 GB na jednu aplikaci.

Ten procesor co nestaci ani na video na Youtube ve vyssi kvalite nebrani pouziti Linuxu ani W7.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2
Level 2
Příspěvky: 202
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 14 dub 2021 19:18

Nenuťte mě do jiného OS. Děkuji.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN XP PRO - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4773
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod dvorakj » 14 dub 2021 19:39

v tom pripade si rozdel disk treba v tomto.
https://www.partitionwizard.com/free-pa ... nager.html
2+2 TB.
jinak system z roku 2000 +- neni vhodny na internet, prohlizeni netu je narocnejsi nez pulka vydanych her.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47300
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod petr22 » 14 dub 2021 19:40

Take muzes ten disk vratit a vzit 2 TB verzi, plne podporovanou prehistorickym OS.

Pak muzes pouzit dnes jiz historicky MBR (i s nevyhodami ktere z toho plynou, napr. tabulkou
jen na zacatku disku coz muze byt problem pri obnove dat), zalozit 2 TB oddil a naformatovat ho
primo v XP.

Ve Windows XP neni jina moznost nez MBR a nebo ovladac na GPT treti strany, na GPT je treba
vyssi verze Windows s nativni podporou.

Osobne nevidim jediny duvod, pouzivat 32bit nepodporovany OS z roku 2001 na kterem
ani neni mozne pouzivat aktualni verze spousty programu vcetne kritickych jako prohlizece
internetu. Windows XP bych se ani neodvazoval pripojovat k internetu, natoz na nich pouzivat
treba internetove bankovnictvi.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 14 dub 2021 19:48, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4800
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod gogo1963 » 14 dub 2021 19:46

kdo chce kam ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Peva
Level 2
Level 2
Příspěvky: 202
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 14 dub 2021 19:48

Internetbanking nepoužívám.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN XP PRO - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Uživatelský avatar
sojkin626
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1962
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: RE: Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod sojkin626 » 14 dub 2021 20:02

Peva píše:Nenuťte mě do jiného OS. Děkuji.
My tě nenutíme, jen tě upozorňujeme na to, že používání historických XP-ček má určité nevýhody, které se tu zbytečně řeší plus ty bezpečnostní rizika. To je vše...
Sám se okrádáš o funkcionalitu počítače.

Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk
Lenovo W540 - i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 Pro # HP ProBook 4535s # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB # Xbox One X # NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003 # Xiaomi Mi A1

Uživatelský avatar
Peva
Level 2
Level 2
Příspěvky: 202
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod Peva » 14 dub 2021 20:41

Do temného světa, na warezová fóra nelezu a porno neprohlížím. Dobrá cesta, jak něco chytnout.

Dodatečně přidáno po 7 minutách 29 vteřinách:
Správce úloh

Dodatečně přidáno po 9 minutách 17 vteřinách:
SPRÁVCE ÚLOH
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN XP PRO - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47300
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak zprovoznit 3 Tb 3,5" harddisk v XP 32 bit

Příspěvekod petr22 » 14 dub 2021 20:53

Dobra cesta jak neco chytit je uz jen pripojit Windows XP k netu.

Kdyz jsme jeste pouzivali Windows XP, musely se instalovat offline, protoze
nez se stihly doinstalovat uz tam byl Wannacry. Doslova se doinstalovaly XP
a byly instantne zavirovane z netu.

Ten system je deravy jako reseto - z netu se ruzna havet pokousi dostat k tobe aniz bys sam
musel otvirat pochybne stranky - a v XP neni nic, co by ji zastavilo, ani obycejna sprava uzivatelskych
uctu natoz aktualni patche, posledni aktualizace je 2014.

Klidne Windows XP pouzivej - ale potom prosim po nas nechtej resit problemy, ktere vznikaji
jen a pouze pouzitim historicke verze Windows. Nejlepsi reseni odmitas z neznameho duvodu
akceptovat.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak zprovoznit a přepnout grafickou kartu na notebooku lenovo z50-75 AMD
    od Tomykovec » 26 pro 2020 21:43 » v Problémy s hardwarem
    1
    174
    od phixion
    27 pro 2020 10:42
  • Jak vyčistit celý harddisk?
    od NiZe269 » 14 srp 2020 16:25 » v Vše ostatní (hw)
    5
    660
    od Marfy
    14 srp 2020 21:40

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host