wattmetr

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4050
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

wattmetr

Příspěvekod gogo1963 » 13 úno 2021 10:40

ahoj, potřebuji nějaký solidní wattmetr na změření spotřeby pc a periferií za 24 hodin, případně delších úseků ... nějaké zkušenosti? (stoupla mi spotřeba za poslední rok /ve srovnání s posledními roky/ o 50%)


i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: wattmetr

Příspěvekod ITCrowd » 13 úno 2021 10:53

Ahoj, mám tenhle: http://obchod.eximus.cz/elektromer-do-z ... m01-12614i
Víceméně ho používám jen pro měření spotřeby routerů při recenzích, takže pokud bys ho nechtěl napořád, můžu klidně zapůjčit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45906
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: wattmetr

Příspěvekod petr22 » 13 úno 2021 10:56

Nezacal jsi renderovat video ? :-)

Pouzivame predchozi verzi tohoto (asi 30 kusu):
https://www.conrad.cz/p/voltcraft-sem60 ... ci-1626068

Jdou z toho delat pekne grafy, i kdyz pri pouziti na 1 zarizeni staci levnejsi verze s displejem, musis
ale pravidelne udaje odecitat.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 13 úno 2021 11:03, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4050
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: wattmetr

Příspěvekod gogo1963 » 13 úno 2021 11:03

nezačal :D to cpu jsem kupoval až na konci roku a grafiku na vánoce, tím to nebude ... přibyl ještě kávovar De'Longhi ECAM 22.110SB, ale ten bere minimálně v "idlu" a těch pár káv ... děkuji za návrhy, koupil jsem ten, co nabízí ITCrowd, na ts-ku v akci ... hodí se na dýl ...
... nebudu to ještě uzavírat, pak napíšu, na co jsem přišel ... :D
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: wattmetr

Příspěvekod ITCrowd » 13 úno 2021 11:18

Nevypínáš spotřebiče? Necháváš je ve standby?
Jednou si mě pozval kámoš, že se mu soused připojil na elektriku a mají velkou spotřebu... Zjistil jsem, že problém nebyl v sousedovi. TV, DVD, radio, PC ve standby + zapojených cca 5 nabíječek (bez mobilů, naprázdno), proud cca 230mA. Jsem mu řek, že to je, jako by mu tam trvale svítila 50W žárovka. Spočítali sme to a bylo jasno...
Sám bych tomu nevěřil, kdybych to neviděl na vlastní oči...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4050
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: wattmetr

Příspěvekod gogo1963 » 13 úno 2021 11:28

nevypínám, ale to jsem nedělal ani roky zpět ... možná se něco ... taky windows pc nevypne úplně. .. musím to proměřit, já svůj nevypínám vůbec, jen nastavím vypnutí monitoru na 1 minutu ... možná tam bude zakopaný kocour ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF


Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti