Problém s kabelem.

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Plej
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Problém s kabelem.

Příspěvekod Plej » 10 led 2021 12:59

Dobrý den,
k Vánocům jsem dostal nový monitor, a jelikož mám ve své grafice pouze jeden hdmi adaptér, tak jsem dokoupil Displayport 1.4.
DP jsem zapojil do hlavního monitoru, o kterém jsem se dočetl, že by s tímto typem kabelu neměl mít problém.

Naneštěstí s tím asi problém má, 50% při startu počítače (po zmáčknutí tlačítka na zapnutí) je chvílí černá obrazovka, poté tam skočí takové to _ co bliká, následně tam zůstane déle než normálně, poté zmizí a zbyde jen černá obrazovka.
Toto jsem vždy opravil tím, že jsem počítač ručně vypl a zapl znova, když se počítač podaří nahodit, tak je chvíli černá obrazovka, poté taky vyskočí _ , ale zůstane tam kratší dobu a poté tam vyskočí značka motherboardu a pc se v pohodě nahodí.

Je problém v kabelu, dal by se reklamovat?

První monitor: https://www.czc.cz/samsung-c24rg50-led- ... 09/produkt
Druhý monitor (ten nový) : https://www.czc.cz/samsung-c24f396f-led ... 38/produkt
GPU: https://graficke-karty.heureka.cz/gainw ... UIEALw_wcB
DisplayPort 1.4: https://www.alza.cz/premiumcord-display ... 686104.htm
CPU: Ryzen 2200g
Doufám, že jsem napsal všechno potřebné.
Děkuji za pomoc!

Zakládám znova, jelikož jsem to asi měl špatně umístěné.



Reklama
Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1401
Registrován: březen 07
Bydliště: Karlovarsko
Pohlaví: Muž

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod jkmaxfli » 10 led 2021 13:03

Deset minut jsem se ti patlal s návodem, bohužel jsi téma uzamknul a mě se nepodařilo už vložit můj příspěvek a uložen ho nemám, znova to psát nebudu, stačilo téma přejmenovat a ne ho rušit !!!!!

....a v grafice není HDMI adaptér, ale HDMI konektor- výstup !
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 10 led 2021 13:06, celkem upraveno 2 x.
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20584
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod ITCrowd » 10 led 2021 13:05

Pravděpodobně zamknul omylem.
V tom případě stačí kliknout na vykřičník a požádat moderátora o znovuodemčení tématu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1401
Registrován: březen 07
Bydliště: Karlovarsko
Pohlaví: Muž

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod jkmaxfli » 10 led 2021 13:08

První co musíš udělt je:
Zapojit jednotlivě oba dva monitory a vyzkoušet funkčnost a zapojuj je jen přes HDMI !

Za druhé:
V biosu se ujisti, že máš aktivní pouze dedikovanou gr.kartu a že je interní procesorová grafika vypnutá, že nemáš třeba zapnuto oboustranné zobrazování - interní gpu externí gpu
► Zobrazit spoiler

Plej
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod Plej » 10 led 2021 13:15

Dle mého je problém s přenosem mezi DP a monitorem, teď jen otázka, jestli je problém s DP, nebo s monitorem...
Rád bych totiž DP reklamoval a dokoupil například toto: https://www.whaat.cz/premiumcord-adapte ... ojka-m-2xf
Bude to fungovat, nebo ne?

Jak říkám hlavní monitor neměl s HDMI problém.

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1077
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod Coxx-cz » 10 led 2021 13:17

Ta rozdvojka je nesmysl - tedy za předpokladu že nechceš aby se ti na obou monitorech zobrazovalo to stejné.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20584
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod ITCrowd » 10 led 2021 13:20

Já ti napsal už v minulém tématu, aby jsi ten monitor přes DP vyzkoušel samostatně. Udělal jsi to? A s jakým výsledkem?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1401
Registrován: březen 07
Bydliště: Karlovarsko
Pohlaví: Muž

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod jkmaxfli » 10 led 2021 13:21

Hlavní monitor je jaký? Ten tvůj starý ?
Pokud ano, tak zapoj samostatně druhý nový monitor přes HDMI ! Co tam pořád speš DP, když ten nový monitor ani DP nemá.
A taky jak píše ITCrowd, zkus zapojit tvůj hlavní - starý - první monitor přes ten DP kabel !
► Zobrazit spoiler

Plej
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod Plej » 10 led 2021 13:22

ITCrowd jo, už jsem ti psal, že to dělalo to stejné, to znamená, že je problém rozhodně není v druhém monitoru.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 6 vteřinách:
Hlavní monitor je ten starý, DP tam cpu, protože hlavní monitor má problém s DP, když byl zapojen přes HDMI, tak byl v pohodě.

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1401
Registrován: březen 07
Bydliště: Karlovarsko
Pohlaví: Muž

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod jkmaxfli » 10 led 2021 13:25

Hochu, máš v tom pěknej maglajz.........
První-starý monitor pokud si pamatuji nemýlím se , funguje přes DP. ?

EDIT: nefunguje

Takže to napíšu naposledy:
Tvůj první starý monitor zapoj samostatně přes HDMI a potvrď funkčnost
Tvůj druhý nový monitor zapoj samostatně přes HDMI a potvrď funkčnost.
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 10 led 2021 13:27, celkem upraveno 1 x.
► Zobrazit spoiler

Plej
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod Plej » 10 led 2021 13:26

jkmaxfli asi jsme se nepochopili...
Druhý monitor je přes HDMI zapojen pořád, takže když vypojím hlavní, tak bude druhý samostatně zapojen a pojede jen on...
Toto si chtěl slyšet?
Hlavní monitor je přes DP zapojen pořád...

Uživatelský avatar
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1401
Registrován: březen 07
Bydliště: Karlovarsko
Pohlaví: Muž

Re: Problém s kabelem.

Příspěvekod jkmaxfli » 10 led 2021 13:29

Já tě chápu perfektně.
Jde mi jen o to, vyloučit nefunkčnost obou monitorů zapojené přes HDMI, protože pokud ti ten první.starý přes DP nefunguje, je problém v kabelu !
► Zobrazit spoiler


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení PC k netu kabelem
    od venusev » 25 led 2021 13:27 » v Sítě - hardware
    5
    221
    od venusev
    26 led 2021 07:57
  • Prosim o radu s napajecim kabelem
    od Veroniqua » 12 zář 2020 18:57 » v Vše ostatní (hw)
    2
    297
    od Skeleton
    13 zář 2020 08:24
  • PS 4 problém
    od Dydy » 10 srp 2020 20:18 » v Herní konzole
    0
    640
    od Dydy
    10 srp 2020 20:18
  • Problém s RAM
    od Filip Křivánek » 21 črc 2020 02:29 » v Problémy s hardwarem
    12
    716
    od RIKI22
    21 črc 2020 17:19
  • Mám problem
    od GIGAADAMYT » 15 srp 2020 09:46 » v Problémy s hardwarem
    6
    330
    od GIGAADAMYT
    15 srp 2020 11:36

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host