Propojeni dvou routeru

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jarda32
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Propojeni dvou routeru

Příspěvekod Jarda32 » 27 bře 2021 17:12

Zdravím, mám hlavní router ARRIS TG2482 a chci rozšířit WiFi po celém baráku tak že ho propojim s druhým routerem TP-LINK TL-WR840N.Když jsem ten TP-LINK vzal a jen tak zapojil LAN-LAN k hlavnímu routeru tak normálně fungoval a při měření rychlosti mě ukázal 70Mb.Tak sem natáhl kabel po baráku zapojil a nefungoval, tak jsem dle navodu na internetu zakázal DHCP a změnil IP. Pak už fungoval ALE nejde se dostat do nastavení tplinku ani do nastavení ARRIS což by nijak nevadilo nepotřebuju tam chodit a šťourat se v tom, hlavní problém je v tom že se brutálně sníží rychlost a to tak že na tplinku na kterým jsem předtím naměřil 70Mb tet naměřim 7Mb a na ARRIS na kterým jsem naměřil 120Mb tet naměřim 21mb. Nevíte někdo čím by to mohlo být?



Reklama
Uživatelský avatar
sojkin626
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1956
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod sojkin626 » 27 bře 2021 17:35

Postupuj prosil podle tohoto návodu:
viewtopic.php?t=125575, to že se nemůžeš dostat do nastavení routeru s tímto návodem souvisí, postupuj přesně krok za krokem podle něj.

Problém si rychlostí možná souvisí s kabelem který jsi k tomu použil.

Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk
Lenovo W540 - i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 Pro # HP ProBook 4535s # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB # Xbox One X # NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003 # Xiaomi Mi A1

Jarda32
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod Jarda32 » 27 bře 2021 18:15

Podle tohoto navodu sem postupoval a to ze me kabel muze snizit rychlost na sekinsdarnim routeru to chapu ale nechapu ze me to snizi rychlost i na primarnim routeru

Uživatelský avatar
sojkin626
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1956
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod sojkin626 » 27 bře 2021 18:33

Jaké máš připojení dle smlouvy u providera? Typ připojení? Při připojení vzduchem je kolísání rychlosti standart.

Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk
Lenovo W540 - i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 Pro # HP ProBook 4535s # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB # Xbox One X # NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003 # Xiaomi Mi A1

Jarda32
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod Jarda32 » 27 bře 2021 18:57

Papírově mám 160 Mb/s přes metalicky kabel

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20975
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod ITCrowd » 28 bře 2021 07:33

Jarda32 píše:Podle tohoto navodu sem postupoval
Jarda32 píše:ALE nejde se dostat do nastavení tplinku

Tyto dvě věci se vylučují.
Kdybys skutečně postupoval dle návodu, nemohlo by to nastat. Téma, na které jsi dostal odkaz se čte CELÉ! Ne jen to, co si myslíš, že stačí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jarda32
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod Jarda32 » 29 bře 2021 18:47

Tak problém č1 jsem už vyřešil podle jiného návodu na internetu ale rychlost je pořád hodně nízká.Jak moc velký vliv na rychlost může mít délka UTP kabelu?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20975
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod ITCrowd » 29 bře 2021 18:52

žádný, pokud není delší, než 100m. Spíše ten kabel není kategorie cat5e, nebo vyšší. Popřípadě je špatně nakrimpovaný.
S cat7 mám ověřeno 150m, bo na kolizní domény se v době switchů nehraje.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 29 bře 2021 19:02, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jarda32
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod Jarda32 » 29 bře 2021 19:01

Kabel je cat5e tak to bude asi tim že je špatně nakrimpovany pač jsem na to použil šroubovak a kladivko

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20975
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod ITCrowd » 29 bře 2021 19:03

Aještě jsi to spojil drát a drát?! To se pak nediv.
Půjč si krimpovačky, konektory jsou za pár korun a nastuduj si jak to má být propojeno. Za 5 minut je hotovo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jarda32
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 21
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod Jarda32 » 29 bře 2021 19:41

Co myslíš tím drát a drát?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20975
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojeni dvou routeru

Příspěvekod ITCrowd » 29 bře 2021 20:21

Tím myslím to, že nestačí jen prostě propojit pin s pinem. Má to svá pravidla: https://www.lancomat.cz/zapojeni-ANSI/TIA/EIA568/
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojeni dvou routeru
    od shockwave » 11 bře 2021 10:37 » v Problémy s hardwarem
    6
    471
    od RIKI22
    11 bře 2021 19:52
  • Zapojení hlavního routeru a dvou routerů jako switch
    od johyneek » 17 bře 2021 23:35 » v Administrace sítě
    1
    336
    od ITCrowd
    18 bře 2021 09:23
  • Propojení dvou místností
    od michalnet » 31 srp 2020 17:47 » v Sítě - hardware
    12
    1084
    od michalnet
    27 pro 2020 15:33
  • Výběr dvou routerů
    od -danda- » 19 říj 2020 15:58 » v Sítě - hardware
    5
    579
    od ITCrowd
    21 říj 2020 23:59
  • Výběr routeru a následné propojení.
    od Tauruscz » 05 pro 2020 14:28 » v Sítě - hardware
    9
    684
    od ITCrowd
    05 pro 2020 15:29

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti