Pomoc s nastavením routeru Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1489
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod DeNNI85 » 19 bře 2021 16:03

Zdravím, už dna dn se snažím pořádně rozchodit mobilní internet od T-mobile. Mám to pro obchod v obchodním centru, takže jinej než bezdrát nejde. Používal jsem do teď od tmobile pevný internet vzduchem, je to modem na simkartu ale vázaný na adresu, ale rychlost zoufalost, neměl ani těch slibovaných 20/20MB. Včera jsem tedy byl v T-mobile přešel jsem na přenosný LTE internet a dostal jsem k tomu modem Alcatel HH40V. Ten se dostane někam na 55/35MB což není žádný top, ale pořád lepší než 15/9 co jsem měl probém. Problém ovšem nastává, když se připojím přes wifi, kde rychlost spadne na 9/4 což je katastrofa. Tak jsem dnes koupil v domění, že tím vyřeším malou rychlost wifi na tom alcatelu tím, že připojím na kabel výkonější router a ten mi rozešle wifi. Kouil jsem tedy Asus RT-AC1300G PLUS V3 - AC1300 a rychlosti na wifi jou stejně na hovno jako na tom alcatelu. Může mi tu prosím někdo poradit co kde nastavit, už na to nemám čas to řešit. To jako neumí dneska modem přenést stejnou rychlost do wifi na metr daleko do notebooku, jakou dostane po kabelu? Spíše si myslím, že mám někde něco blbě nastavený. Problém je, že u toho alcatelu nejde prakticky nastavitt skoro nic. Ten asus má alespň nějaký rozsáhlejší menu.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 32 vteřinách:
jinak na starým notasu jednu na 2.4GHz pásmu, může tam být taková komprese?


Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20975
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 19 bře 2021 18:34

Za to router nemůže. Kór v OC, tam to musí být mazec.
Velice pečlivě si prostuduj začátek článku v mém podpisu - Hledáme chyby v sítích WiFi - ledacos ti dojde.
Přejdi na 5GHz pásmo, nebo na kabel. Jiné řešení neexistuje.
Tvůj příklad je typický a schovám si ho pro další, co si myslí, že koupí nového routeru vyřeší WiFi.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1489
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod DeNNI85 » 19 bře 2021 18:40

Pokud je problém v 2.4GHz pásmu, proč tedy tmobile nabízí router, který jede jen na 2.4 a ne na 5ghz?
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20975
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 19 bře 2021 18:43

Stačí pohledat fórum. Obvykle se tu dočteš to, že providerem nabízené routery jsou největší šunty. Nicméně ten asus 5GHz umí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1489
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod DeNNI85 » 19 bře 2021 18:46

to nemluvím o tom, že ten asus ma 5ghz pásmo a stejně notebook s 5ghz wifi jede pomaleji. No třeba huawei B525 který tu mám taky je topka v lte modemech a ten tu zrovna taky nešlape nějak extra, ale to neřeší problém s wifi, neřeším,, že tu mám jen 55mb ale to že na wifi nedostanu to samý
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20975
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 19 bře 2021 19:42

Dostal jsi za úkol pročíst si ten článek. Kdybys třeba došel až na konec, mohl bys najít, jak se pracuje s programem InSSIDer a podívat se, jak jsi na tom. Atd. atd. Ale to je moc práce, co?
Tak když nebudeš líný a uděláš pořádnou analýzu wifi, třeba se najde kanál, kde bys mohl mít vyšší rychlost.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1489
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod DeNNI85 » 19 bře 2021 20:42

Děkuji za tip, podívám se
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1489
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod DeNNI85 » 23 bře 2021 12:27

asi jsem slepej, ale článek jak používat insider jsem nenašel, můžeš hodit link, zatím jsem ten prográmek nainstaloval, ale moudrej z toho nejsem :-)
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

kecalek
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod kecalek » 23 bře 2021 12:36


DeNNI85
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1489
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod DeNNI85 » 23 bře 2021 12:39

raději bych návod v češtině, díky
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

kecalek
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod kecalek » 23 bře 2021 12:44

Google Translator, alebo DeepL výpadok nemajú....

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20975
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pomoc s nastavením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 24 bře 2021 08:58

Podívej se třeba zde: download/file.php?id=72392&mode=view
Na InSSIDeru vidíš, jak je celé pásmo zaplněno. Pokud tam ty uvidíš něco podobného, máš smůlu. Pokud tam uvidíš třeba dva vysílače, pak si na routeru nastavíš kanál tak, aby do nich nezasahoval.
Na příkladovém obrázku by byl asi nejvhodnější kanál 8 - je tam trošku místa a ostatní vysílače okolo jsou nejslabší.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc s nastavením port forwardingu pro ts3 server
    od Rey » 16 čer 2020 14:08 » v Administrace sítě
    1
    430
    od rhsCZ
    16 čer 2020 19:05
  • Pomoc s výběrem routeru
    od Lukáš.v89 » 25 bře 2021 02:03 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    210
    od Lukáš.v89
    25 bře 2021 02:03
  • Pomoc s výběrem routeru
    od czechmates » 10 lis 2020 17:36 » v Sítě - hardware
    5
    498
    od czechmates
    10 lis 2020 20:15
  • Prosím o pomoc s výběrem nového routeru
    od Peťa » 24 bře 2021 20:47 » v Sítě - hardware
    4
    282
    od Peťa
    26 bře 2021 19:30
  • Zapojení hlavního routeru a dvou routerů jako switch
    od johyneek » 17 bře 2021 23:35 » v Administrace sítě
    1
    336
    od ITCrowd
    18 bře 2021 09:23

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti