Prosím o pomoc s rozšířením domácí sítě Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2097
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Prosím o pomoc s rozšířením domácí sítě

Příspěvekod Peťa » 06 bře 2021 16:30

Ahoj,

rád bych požádal o pomoc s rozšířením domácí sítě.
Nyní je situace taková, že mám zařízení Comtrend VR-3026e, do kterého je přivedený internet. Ten Comtrend pokrývá Wi-Fi sítí jedno patro domu a je z něj také vyvedený kabel do druhého patra. Tento kabel je v patře zapojený do TV.
Potřebuji Wi-Fi pokrýt i to druhé patro.
Na kabel, který je zapojený do TV bych tedy dal switch bez Wi-Fi, abych mohl připojit TV a také z něj vyvést další kabel, kterým půjdu na optimální stanoviště vzhledem k pokrytí, kde bych umístil druhý router s Wi-Fi v režimu switch a udělal Wi-Fi se stejnou SSID a heslem, jako má nyní ten Comtrend.
Problém je, že na stanovišti nového routeru není elektřina. Potřebuji ho tedy napájet přes PoE z toho switche, který bych dal k TV a kde elektřina je.
Prosím o informaci, jestli je to takto OK a také o doporučení vhodných zařízení. Potřebuji tedy switch bez Wi-Fi, který bude mít výstup PoE + výstup klasická LAN bez Poe a také potřebuji router, který bude napájen přes PoE.
K síti budou připojeny maximálně dva notebooky a čtyři mobily.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20993
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s rozšířením domácí sítě  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 07 bře 2021 01:19

Kup si switch bez PoE a AP s PoE adaptérem. Router s PoE napájením asi těžko seženeš.
switch: https://www.czc.cz/tp-link-tl-sg105/122873/produkt
Pouze pro 2,4 GHz https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 84/produkt
Pro obě pásma: https://www.czc.cz/mikrotik-cap-ac-ap-h ... 40/produkt
PoE injektor: s https://www.czc.cz/mikrotik-napajeci-po ... 27/produkt
Umí jen 100Mbit, ale to nemusí vadit, protože ten comtrend má 100Mbit porty. Kdybys chtěl 1Gb, pak třeba: https://www.tsbohemia.cz/ubiquiti-poe-2 ... gKpffD_BwE
A kdybys chtěl top, pak: https://www.czc.cz/ubiquiti-unifi-ac-lo ... 49/produkt K tomu ten Ubiquity PoE injektor.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2097
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s rozšířením domácí sítě

Příspěvekod Peťa » 07 bře 2021 09:00

Děkuji za odpověď.
Switch je jasný a AP vezmu ten levnější: https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 84/produkt
Ještě se chci ujistit, jestli správně chápu, že ten PoE adaptér už nepotřebuji https://www.czc.cz/mikrotik-napajeci-po ... 27/produkt protože PoE adaptér je součástí AP?

Viz třeba zde od 1:30:

https://youtu.be/Tb5oHlQWvY4?t=91

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20993
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s rozšířením domácí sítě

Příspěvekod ITCrowd » 07 bře 2021 10:07

Aha, jo, PoE injektor je dle popisu součástí balení. Takže ho kupovat nemusíš.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2097
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s rozšířením domácí sítě

Příspěvekod Peťa » 09 bře 2021 21:08

Zařízení už v pořádku běží. Ještě bych se rád zeptal na jednu věc.
Když jsem ten nový Mikrotik nastavil jako AP a dal stejný název sítě a heslo jako má původní síť vysílaná Comtrendem, tak notebook s Win 10 se nechtěl odpojit od Mirkotiku a připojit na Comtrend, i když signál z Mikrotiku už nebyl skoro žádný a webové stránky se nenačetly.
Na Mikrotiku jsem tedy vytvořil síť s jiným názvem a notebook už se vždy připojí na síť s lepším signálem a případně se i připojí na druhou síť s lepším signálem když se s ním pohybuji po domě.
Ono se to tedy nemá dělat tak, že se na AP nastaví stejný názve sítě a heslo, jako má síť na původním routeru?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20993
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s rozšířením domácí sítě

Příspěvekod ITCrowd » 09 bře 2021 23:08

Pak se to spolu nedomluví jak má. Pokud ti to funguje takhle, nechej tak. U wifi je to vždy trošku alchymie.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2097
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s rozšířením domácí sítě

Příspěvekod Peťa » 10 bře 2021 10:38

OK, díky za rady.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Blu-ray přehrávač do domácí sítě
    od xvlastax » 28 srp 2020 01:17 » v Vše ostatní (sw)
    13
    1101
    od xvlastax
    30 srp 2020 09:56
  • Domácí počítačová síť 3: rozšiřujeme dosah nejen Wi-Fi sítě
    od pnejezchleb » 15 črc 2020 12:43 » v Internet a sítě (čl.)
    4
    1049
    od pnejezchleb
    15 črc 2020 14:57
  • Forwarding UPC - prosim pomoc.
    od threshplayer7 » 06 čer 2020 15:15 » v Vše ostatní (sw)
    7
    677
    od threshplayer7
    07 čer 2020 14:15
  • BSOD - Prosím o pomoc
    od Liutasil » 11 lis 2020 19:51 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    0
    378
    od Liutasil
    11 lis 2020 19:51
  • M2 Disk - Prosím pomoc.
    od 1mara1 » 20 srp 2020 11:50 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    229
    od Michael850
    20 srp 2020 12:00

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů