Problémy s routerem Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Domoo27
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s routerem

Příspěvekod Domoo27 » 16 úno 2021 14:24

Ještě jednou se musím ozvat, protože teď, když jsem přenastavoval ty routery, tak jsem schválně nechal běžet na routeru AP 5GHZ wifi. No a moje otázka zní, dá se vůbec zjistit, jestli ten router v režimu AP běží tak jak má? Protože v dolním patře, kde je právě ten AP router, tak měl častokrát ten 5GHZ vyšší signál.

Takže teď mi vrtá hlavou, jestli vůbec ten můj router v AP běží jak má :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21123
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s routerem

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2021 14:31

"Protože v dolním patře, kde je právě ten AP router, tak měl častokrát ten 5GHZ vyšší signál."
No jistěže. RT-18 5GHz neumí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Domoo27
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s routerem

Příspěvekod Domoo27 » 16 úno 2021 14:35

Ano to právě chápu, jde mi o to, že AP je v dolním patře a ve vedlejší místnosti je signál wifi takový, že 2,4 GHZ má dejme tomu 70% a 5GHZ má 80-90%. Ale možná už mi jen šibe, a jednoduše ty zařízení prostě zůstávají připojené na ten hlavní router, protože ten signál prostě mají, ikdyž né 100%.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21123
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s routerem

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2021 14:37

pro průzkum bys musel změnit ssid. Pak bys možná přišel na to, že těch 70% je z rt-18 a z AP tam bude jiný, který bude mít víc. Ono 70% na 2,4GHz je dost na to, aby se zbatečně nepřecházelo na jiný.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 15 vteřinách:
Nebo zkus třeba inSSIDer, ten by ti měl ukázat co kde je a jak.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Domoo27
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s routerem

Příspěvekod Domoo27 » 16 úno 2021 14:56

Musím říct, že jsem docela překvapenej, co udělá jedna ytongová zeď a cca 4 metrová vzdálenost :D

Takže je všechno OK, ještě jednou díky, máš u mě pivo :D

Dodatečně přidáno po 1 hodině 19 minutách 37 vteřinách:
Ahoj, tak teda ještě jednou píšu, anténa fungovala jako router, dal jsem hlavní router jako AP a už mám v síti jen jeden router :D Po 10 letech... Díky moc, jen ještě IP na jednou routeru jsem nastavil na 1.168.1.99 a jakou adresu si můžu dovolit nastavit na ten teď už třetí router? může být 1.168.1.160 třeba? Díky

Dodatečně přidáno po 1 hodině 19 minutách 39 vteřinách:
Ahoj, tak teda ještě jednou píšu, anténa fungovala jako router, dal jsem hlavní router jako AP a už mám v síti jen jeden router :D Po 10 letech... Díky moc, jen ještě IP na jednou routeru jsem nastavil na 1.168.1.99 a jakou adresu si můžu dovolit nastavit na ten teď už třetí router? může být 1.168.1.160 třeba? Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21123
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s routerem

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2021 16:25

Podle toho logu asusu to vypadá, že ten router (anténa) přiděluje IP adresy od 100 výše. Takže 99, 98.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Domoo27
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Problémy s routerem

Příspěvekod Domoo27 » 16 úno 2021 16:28

Ok, takže na jednom routeru mám 198.168.1.99 a na druhým 198.168.1.98, díky :-)

Dodatečně přidáno po 1 hodině 27 minutách 4 vteřinách:
jen pro doplnění, provider napsal, že měl výpadek, takže routerem to nebylo.

A po přepnutí routerů do AP se jim zase nechce komunikovat s NTP serverama ani jednomu. Oba mají špatné datumy. Jsem z toho již znaven :D

Dodatečně přidáno po 5 hodinách 53 minutách 42 vteřinách:
Zdravím znovu,

tak jsem kontaktoval providera a ten mi zaslal tohle

"Do PC si nastavte ručně:
IP: 192.168.1.2

Maska: 255.255.255.0

Brána: 192.168.1.1

DNS: 10.132.12.33 a 10.132.12.1
"

Jenže já jako lajk, vůbec netuším co po mě chce :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s routerem
    od MrLucky » 07 bře 2021 13:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    245
    od ITCrowd
    07 bře 2021 14:54
  • Problém s wifi routerem
    od Pizzaboy » 17 říj 2020 12:58 » v Problémy s hardwarem
    1
    302
    od ITCrowd
    17 říj 2020 15:02
  • Problém s routerem ASUS
    od janesc0re » 15 říj 2020 17:33 » v Administrace sítě
    6
    975
    od janesc0re
    23 říj 2020 11:14
  • Seznámení s routerem Asus rt-ax55
    od ITCrowd » 22 kvě 2021 10:01 » v Sítě - hardware
    1
    4239
    od Ltb
    23 kvě 2021 18:48
  • problemy s pc
    od dejv_ » 14 říj 2020 10:15 » v Problémy s hardwarem
    1
    276
    od ITCrowd
    14 říj 2020 13:44

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů