Mesh - TPlink Archer C6

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Rabbit-ko
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Mesh - TPlink Archer C6

Příspěvekod Rabbit-ko » 18 pro 2020 21:43

Ahojte dnes som kupil druhy router TP-Link Archer C6.
Mam 2ks routru TP-Link Archer C6.
Oba routre maju funkciu MESH aj sa navzajom vidia ale ked kliknem na vytvorenie MESH siete tak mi vyhodi CHYBU a nespoji.

co sa da stym robit??



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20615
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Mesh - TPlink Archer C6

Příspěvekod ITCrowd » 18 pro 2020 22:22

Já tedy zmínku o mesh nevidím...
https://www.tp-link.com/cz/service-prov ... her-c6/v2/
A taky neumí. Musel bys koupit něco, co má v názvu OneMesh.
Ani v listu onemesh tplinku archer c6 není: https://www.tp-link.com/us/onemesh/product-list/
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Rabbit-ko
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: červen 09
Pohlaví: Muž

Re: Mesh - TPlink Archer C6

Příspěvekod Rabbit-ko » 18 pro 2020 22:35


Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8241
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Mesh - TPlink Archer C6

Příspěvekod Karrex » 19 pro 2020 09:30

Prostě jednotný software, ale ty routery to neumí (což je od nich pěkně trapné, že to tam nechají...).
Když si rozklikneš info o Meshi na stránce, co poslal ITCrowd, vyjede ti seznam pár routerů a ty když rozklikneš, mají hned jako druhý řádek toto:
Podporuje technologii OneMesh pro bezproblémové pokrytí celého domova
u C6 toto napsané není, jen jsou tam odkazy na routery, co to umí, aby lidi nalákali na ty lepší.

Navíc u takto levných routerů bych ani nečekal, že budou umět něco víc, než rozesílat WiFi, v síti to tak bohužel je, že cena většinou dělá funkce.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 19 pro 2020 09:35, celkem upraveno 1 x.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4150
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Mesh - TPlink Archer C6

Příspěvekod gogo1963 » 19 pro 2020 09:34

takže rychle vracet ... nejlépe oba :D ... za skrčka mr200 jsem dal přes 3 tisíce a to neumí dohromady nic ... tedy kromě toho, co nejvíc potřebuji jednou za rok v Chorvatsku ... mobilní připojení, na to je super ...
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 19 pro 2020 09:36, celkem upraveno 1 x.
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8241
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Mesh - TPlink Archer C6

Příspěvekod Karrex » 19 pro 2020 09:36

No, pokud by ten Mesh chtěl, tak potřebuje 2x router za dvojku, což je 2x tolik, než stály dva tyhle :-D .
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20615
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Mesh - TPlink Archer C6

Příspěvekod ITCrowd » 19 pro 2020 13:16

No, ono je toho na tplink trochu víc...
Třeba konkrétně C6 je s...čka padavá a nestíhá co by měl, ale co chceš po krámu za tisícovku...
Tady: https://www.czc.cz/tp-link-onemesh-bund ... 55/produkt je fikaně nabízen jako onemesh, přitom mesh vůbec není, mesh umí jen ten repeater.
A v emulátoru pro archer c6 má tplink možnost nastavení WiFi 802.11bgn, ačkoli se ve skutečnosti jedná o ac router :-)
c6emulator.png


Nechápu jak taková firma, jejíž staré výrobky jely i přes 10 let, může takhle zparchantět.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • TP-Link Archer C6 + MikroTik Mesh
    od Heggy98 » 24 lis 2020 21:56 » v Administrace sítě
    7
    531
    od ITCrowd
    25 lis 2020 14:41
  • Router tp-link archer VR2100 a O2TV
    od Mrazycak79 » 31 říj 2020 10:53 » v Sítě - hardware
    12
    1432
    od petr22
    17 lis 2020 09:01
  • TP-Link Archer C2300 a Terminátor (ISP 365internet)
    od Richard_Z » 02 zář 2020 20:00 » v Sítě - hardware
    0
    532
    od Richard_Z
    02 zář 2020 20:00

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host