Tarif 80Mb/s nepřesáhne přes LAN 40-55Mb/s

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jakub1990
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Tarif 80Mb/s nepřesáhne přes LAN 40-55Mb/s

Příspěvekod Jakub1990 » 07 pro 2020 22:29

Dobrý den,

řeším problém s rychlosti připojení PC přes LAN, od 1.12. jsme si zvedli tarif na 80/12, reálně při měření se pohybuji kolem 40-55 Mb/s maximálně.

- pevná IP adresa, takže ze zdi kabelem do Wifi routeru (router Airlive WN300-R)
- z Wifi routeru jsem na stolní PC napojen přes první LAN port, měření je přes LAN, nikoliv bezdrátové připojení

Router je předpokládám zastaralý (2009?) - může být rychlost připojení přes LAN omezena zastaralým routerem/standardy Wifi? Vyřeší mi problém nákup nového routeru nebo se mám obrátit na poskytovatele?

Předem děkuji za rady a pomoc.



Reklama
dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4635
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Tarif 80Mb/s nepřesáhne přes LAN 40-55Mb/s

Příspěvekod dvorakj » 07 pro 2020 22:52

s 90% jistotou je mozno rict, ze to neutahne ten router. Je nutne zkusit jiny (kamos, strejda, spolubydlici, spoluvezen)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20615
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tarif 80Mb/s nepřesáhne přes LAN 40-55Mb/s

Příspěvekod ITCrowd » 07 pro 2020 22:57

Je to plečka se 100Mbit porty. To nemůže dát 80Mbps ani náhodou. A kromě toho bych se vsadil, že sem tam vypadne internet a router je třeba restartovat...
Podívej se na můj podpis Vybíráme router.

Odesláno z mého S5710 pomocí Tapatalk

Dodatečně přidáno po 2 minutách 33 vteřinách:
Připoj kabel rovnou k síťové kartě počítače. A uvidíš sám.
Je třeba volit router s gigabitovymi porty.

Odesláno z mého S5710 pomocí Tapatalk
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20615
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tarif 80Mb/s nepřesáhne přes LAN 40-55Mb/s

Příspěvekod ITCrowd » 07 pro 2020 23:00

Připoj kabel rovnou k síťové kartě počítače. A uvidíš sám.
Je třeba volit router s gigabitovymi porty.

Odesláno z mého S5710 pomocí Tapatalk
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jakub1990
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Tarif 80Mb/s nepřesáhne přes LAN 40-55Mb/s

Příspěvekod Jakub1990 » 07 pro 2020 23:42

Děkuji mockrát za rychlost a rady! Ano, občas wifi spadne, nový router tedy určitě bude potřeba, jak jsem očekával. Co je mi ovšem záhadou, že jsem teď zkoušel ze zdi přímo do PC mimo wifi router, během 5 opakování měření jsem stále na stejných hodnotách okolo 45Mbps, max. 55 Mbps download, ping 17ms (???) - kabel UTP 4 PR cat5e. Mohl by být problém i jinde než v zastaralém Wifi routeru?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20615
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tarif 80Mb/s nepřesáhne přes LAN 40-55Mb/s

Příspěvekod ITCrowd » 08 pro 2020 10:43

S tím se obrať na providera.
Případně můžeš zkusit live linux - tím bys vyloučil případnou chybu ve windows.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Občas slabý zvuk přes TV, když pouštím film přes flash
    od Speedhack » 04 čer 2020 10:35 » v Vše ostatní (hw)
    1
    336
    od mmmartin
    04 čer 2020 11:41
  • PC se při stahovaní přes noc Vypne
    od EmpiikCZ » 15 bře 2020 12:46 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    859
    od EmpiikCZ
    16 bře 2020 16:14
  • Třetí monitor přes USB
    od Scientific » 08 bře 2020 08:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    29
    1970
    od Scientific
    04 črc 2020 21:05
  • Jak nahrávat hry přes AMD adrenalin?
    od Ondras66 » 21 bře 2020 22:16 » v Vše ostatní (sw)
    0
    997
    od Ondras66
    21 bře 2020 22:16
  • Rychlejší wi-fi, než přes kabel
    od gio111 » 02 dub 2020 12:33 » v Sítě - hardware
    5
    567
    od gio111
    03 dub 2020 01:29

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti