Propojení dvou místností

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

michalnet
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Propojení dvou místností

Příspěvekod michalnet » 31 srp 2020 17:47

Ahoj potřebuji poradit jak propojit dvě místnosti. Jedná se o to, že mám kabel od venkovní kamery v jedné místnosti a router na druhé straně domu v druhém pokoji přes chodbu a nemám možnost k němu nijak dotáhnout kabel a tak potřebuji nějak ten kabel do něčeho zapojit a v domě přes Wi-Fi zapojit k druhému routeru. Co na to použít prosím díky.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod ITCrowd » 31 srp 2020 19:04

Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

michalnet
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod michalnet » 31 srp 2020 20:50

A wifi repeater s lan konektorem to nejde nebo to je jenom pro vstup z routeru do repeateru. Nebo lze repeater zapojit přes WiFi a kameru do repeateru. Bude to tak vůbec fungovat.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45911
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod petr22 » 31 srp 2020 21:06

Repeater = rusicka co snizuje rychlost na polovinu

To urcite nechces, i kdyz je to levejsi nez Powerline.

michalnet
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod michalnet » 31 srp 2020 21:39

V tu chvíli mi nejde o rychlost, ale ono jestli je to možné.

Uživatelský avatar
TheSalon112
Level 3
Level 3
Příspěvky: 406
Registrován: červen 14
Bydliště: localhost
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod TheSalon112 » 01 zář 2020 08:59

Wifi mesh systémy by to mali vedieť. Či to ale stojí za takú investíciu, si už musíš odpovedať sám. Powerline výjde asi najlepšie, ale je to závislé na elektrickej prevádzke a v domoch so staršou elektroinštaláciou po zapnutí určitých náročných spotrebičov (práčka, fén) sa môže znížiť rýchlosť (napr len na 10mbit ) čo by pri vysoko bitrejtových kamerách mohol byť problém.
MOJE ŽELEZO:
CPU: Intel core I7 870 2,93 GHz
CPU Cooler: SilentiumPC Fera 2 HE 1224
GPU: ASUS GTX1050 TI 4GB
HDD: WDC Black 1TB
SSD: Samsung 850EVO 120GB
MotherBoard: Asus P7P55D-E
RAM: 4X Kingston DDR3 2GB Value RAM
PSU: Seasonic S12ii-520
Bedňa: Corsair SPEC-03 Red LED
Blue-Ray Mechanika: LG BH10LS30

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8233
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod Karrex » 01 zář 2020 10:17

Kolik těch kamer budeš mít? Jestli by nebylo lepší pak pořídit kameru s WiFi.
Právě jsem prodal Ezviz husky air (c3w), která měla fakt skvělej obraz a zajímavý funkce.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

michalnet
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod michalnet » 01 zář 2020 11:26

Právě tu Kamerun mám, ale prostě v místě kde ji mám je slabý signál a tak potřebují dovést nějak k ní signál nejlépe po kabelu. Ok v čem je rozdíly v Mesh a wifi repeater. Já měl wifi repeater a kameru jsem k ní prostě nemohl připojit. Navic dá se ten powerline použít i venku samozřejmě schovaný,ale jestli by mu nevadila zima, horko a vlhko.

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8233
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod Karrex » 01 zář 2020 12:28

Počkej, jestli je na WiFi, tak ten powerline (s WiFi) dej co nejblíž dovnitř? Nebo je až tak daleko od nějaké vnitřní zásuvky?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

michalnet
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod michalnet » 01 zář 2020 13:11

Ano je venku na proti domku a zásuvka je udělaná u kamery. Je to taková hospodářská budova nezdena pro zahradní věci atd. Tak se ptám jestli to muže být i venku.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod ITCrowd » 01 zář 2020 21:21

TheSalon112 píše:Wifi mesh systémy by to mali vedieť. Či to ale stojí za takú investíciu, si už musíš odpovedať sám. Powerline výjde asi najlepšie, ale je to závislé na elektrickej prevádzke a v domoch so staršou elektroinštaláciou po zapnutí určitých náročných spotrebičov (práčka, fén) sa môže znížiť rýchlosť (napr len na 10mbit ) čo by pri vysoko bitrejtových kamerách mohol byť problém.

Neposlouchej někoho, kdo lže, jako když smena tiskne.
Pokud se podíváš na moje testy, tak nejnižší hodnota byla ve správném režimu 63Mbit.
V nesprávném režimu (jiná fáze) 24Mbit.
A mezi domy s průchodem přes elektroměry 2,8Mbit - tam ale správně žádný signál projít nemá.
A navíc ani neví, že jednotka mbit neexistuje. Bohužel jsou tu i tací. Úroveň některých rádců je skutečně tristní.

Michalnet: powerline klidně může být venku, pokud splníš podmínky IP krytí a vyhoví podmínkám provozu (teploty). To zjistíš u výrobce. Co jsem se díval na integráč, který se v powerline používá, tak má podmínky provozu -40, +85°C, což by mělo být v pohodě.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou místností

Příspěvekod ITCrowd » 02 zář 2020 11:00

Ještě doplním - k mesh síti si projdi: viewtopic.php?f=41&t=200418
Je to "inteligentní" wifi síť z prvků, které komunikují vzájemně mezi sebou (často i po bluetooth), většinou používají jen jedno SSID a rozhoduje nejlepší šíře pásma, na které se domluví s klientem. Klient by měl mít spojení minimálně se dvěma prvky (není to podmínkou, ale pak jde rychlost dolů). Je to drahé řešení a pro tvůj případ se moc nehodí.
WiFi repeater je nejhorší, co můžeš udělat. Automaticky ti srazí rychlost WiFi na polovinu, a klidně se může stát, že sice signál je plný, ale rychlost ubohá. To je hlavní důvod, proč se tu repeatery nedoporučují.
V obou případech (mesh i repeater) dosáhneš lepších výsledků, pokud prvky propojíš kabelem.
V případě mesh prvků pak tyto spolu komunikují po LAN síti, nezabírají tedy wifi pásmo a výsledek je daleko lepší, než pokud jsou mezi sebou "propojeny" pouze bezdrátově.
V případě repeateru je nejlépe (pokud má) využít jeho LAN port, kabelem ho připojit do switche a přepnout ho do režimu access point.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • propojení dvou TV a TV Splitter standard DVB-C
    od p3v4x » 09 dub 2020 20:51 » v Vše ostatní (hw)
    1
    351
    od mmmartin
    09 dub 2020 21:08
  • Propojení dvou routerů - omezení downloadu
    od geekercz » 06 bře 2020 11:48 » v Administrace sítě
    7
    1580
    od geekercz
    09 bře 2020 18:28
  • Porovnání dvou ntb
    od helpmeboys » 13 říj 2020 12:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    181
    od petr22
    13 říj 2020 12:29
  • výběr ze dvou sestav
    od lukas___5 » 20 říj 2020 22:19 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    196
    od xbs
    20 říj 2020 22:28
  • Výběr dvou routerů
    od -danda- » 19 říj 2020 15:58 » v Sítě - hardware
    5
    513
    od ITCrowd
    21 říj 2020 23:59

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host