Jak vytvorit,nastavit domaci sit

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Delije
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: duben 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Jak vytvorit,nastavit domaci sit

Příspěvekod Delije » 16 kvě 2020 13:34

Caute, mam v okoli pristup k nekolika wifi sitim. Jak si z toho nejlepe vytvorit vlastni sit?K dispozici mam OVISLINK AIRLIVE 5460apv2 a MI ROUTER 4.Samozrejme myslim tak aby z pripojovane site nebylo vytvorenou videt. Poradi prosim nekdo jak nastavit?nejlepe kdo zna tyto pristroje...dekuji



Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9995
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak vytvorit,nastavit domaci sit

Příspěvekod zeus » 16 kvě 2020 13:40

Pokud jsi s majitelem siti dohodnuty, ze od nej (nich) budes 'odebirat' internet, pak si na routeru zapni rezim klient a z AP potom vysilej svoji.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Delije
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: duben 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak vytvorit,nastavit domaci sit

Příspěvekod Delije » 16 kvě 2020 13:53

Ano samozrejme je s majitelem platna dohoda o uzivani internetu! Kdyz vytvorim na ovisovi rezim client tak majitel u sebe neuvidi moji novou sit? Neni na muj pouadavek lepsi napr. rezim wisp nebo jiny?Ja at se sebevic snazim tak site a jejich fungovani mi nejde pochopit,tak se pripadne omlouvam za prihlouple otazky

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9995
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak vytvorit,nastavit domaci sit

Příspěvekod zeus » 16 kvě 2020 15:55

V rezimu klient (zalezi i na terminologii vyrobce) to prijima pomoci wifi internet a ten dale routuje jen po kabelu.

Rezim WISP pomoci wifi prijima internet i vysila na dalsi zarizeni. Vzhledem k tomu, ze router ma jeden wifi hardware (pomijim treba Routerboardy), pak tam evidentne k omezeni propustnosti.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Delije
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: duben 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak vytvorit,nastavit domaci sit

Příspěvekod Delije » 19 kvě 2020 15:00

dekuji za odpoved.a pro me to znamena?lepsi pouzit rezim client nebo wisp na airlive a z toho jit kabelem do mi router?

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9995
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak vytvorit,nastavit domaci sit

Příspěvekod zeus » 19 kvě 2020 15:12

Pokud se ti pripoji, proc ne.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Delije
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: duben 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak vytvorit,nastavit domaci sit

Příspěvekod Delije » 25 kvě 2020 13:58

Moc jsem nepochopil jak myslis pokud se ti pripoji...Zapojil jsem to klient->APcko.jaka by v tom mela byt pro me vyhoda proti wisp->APcko? Je to tak,ze pres toho klienta tu sit vidi a pres wisp ne?Meril jsem si rychlost internetu a pres toho klienta mam down i upl 10x mensi nez kdyz jsem primo na te siti.To mi prijde docela dost:/Melo by nejakej smysl to Apcko zapojit(udelat) jako switch?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jde vytvořit vyrtuálnní wifi ?
    od Pendysak123 » 19 dub 2020 19:32 » v Administrace sítě
    3
    613
    od vineer
    19 dub 2020 21:52
  • Nejde mi vytvořit .vbs soubor
    od Hoooovno » 20 črc 2020 17:05 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    395
    od mirekol
    20 črc 2020 18:19
  • Jak vytvořit instalační médium bez počítače?
    od jelenejigr » 24 dub 2020 13:48 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    409
    od faraon
    24 dub 2020 17:35
  • V jaké SW vytvořit tento obrázek
    od hefil » 31 pro 2020 16:16 » v Design a grafické editory
    1
    183
    od Grander
    31 pro 2020 17:17
  • Nejde vytvořit nová složka Win7
    od bobr.cz » 21 črc 2020 00:32 » v Vše ostatní (sw)
    1
    340
    od ITCrowd
    21 črc 2020 07:49

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host